Keskustelut Metsänhoito Metsän jaksollinen kasvatus ilman uudistamista

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 72)
  • Näätä

    Edelleen minun kysymykseni on, että miksi ollaan huolissaan uudistamisen unohtumisesta. Jos metsä ja ennen kaikkea puuntuotanto on erittäin hyvä bisnes, niin siinähän kärsiin ennen kaikkea se metsänomistaja.

    Suomessa on oltu huolissaan puun riittävyydestä. Itse asiassa metsänomistajan kannalta ongelma on ollut se, että täällä on tuotettu puuta liikaa suhteessa kysyntään.

    A.Jalkanen

    Jos uusia investointeja aiotaan saada, pitää olla varmuus puuhuollon toimivuudesta ja puun riittävyydestä. Myös hiilinieluvaatimus vie osansa.

    Miten tuo uudistamisen valvonta ylivoimaista on, jos metsänkäyttöilmoituksista tiedetään mitkä alueet pitää tarkastaa.

    Mettämakuri

    Jos on äestetty ja kylvetty niin mikäpä tuossa.

    Rane

    ”metsänomistajan kannalta ongelma on ollut se, että täällä on tuotettu puuta liikaa suhteessa kysyntään.”

    Jaa?Montakohan sellaista metsänomistajaa löytyy joiden mielestä heidän omissa metsissään on liikaa puuta?

    Petkeles

    metsänkäyttöilmoituksista tiedetään mitkä alueet pitää tarkastaa.

    Tarkoitti varmaan sitä että ilman taimikonperustamisilmoituksia ei voida seurata miltä metsänkäyttöilmoitukselta sellainen puuttuu. Tämänhetkisillä resursseilla ei voida edes puhua uudistamisen valvonnasta.

    Kurki

    Suomessahan ei ole tarvinnut koskaan uudistaa hiekka- ja sorakankaita. Esim. Rokuan kankaat Pohjois-Pohjanmaalla ovat tällaista aluetta.

    Visakallo

    Eihän ongelmaa olekkaan niillä alueilla, mitkä uudistuvat luonnostaan hyvin, mutta mitä tulee tapahtumaan niille alueille, jotka eivät uudistu? Metsäteollisuus on vähitellen siirtymässä pois Suomesta. Pelkkää heinää ja rojua kasvavat aukot osaltaan vielä varmistavat sen.

    Tolopainen

    Eiköhän ongelma ole aivan päinvastainen. Puuta kasvaa paljon yli metsäteollisuuden tarpeen, kun on vara lumpittaa tuhansia kiintoja. Näytti Brasiliassa kelpaavan sahalle tukit, joista jokaisesta olisi voinut tehdä kottaraisponttöjä, iso reikä keskellä.

    jees h-valta

    Joo, se kiinnitti kyllä huomiota millaisesta puusta siellä sahaillaan.

    Näätä

    Kyllä oltaisiin Neuvostoliitossa kateellisia siitä kuinka hyvin suunnitelmatalous ja siihen liittyvä valvonta on saatu integroitua sisään kansantalouteen. Vodka virtaisi ja ripaskaa tanssittaisiin. Sen ymmärrän, että metsäteollisuus haikailee halvan raaka-aineen perään, mutta tämä on outoa, että sitä lobbaavat myös metsänomistajat.

    Tunnen muutaman, joilla on Lapissa laajasti metsää. He eivät kovin tyytyväisiä ole siihen, että saako puuta myytyä ja mihin hintaan. Ei ole auttanut, että uudistamisvelvoitteita on noudatettu ja muutenkin metsänhoitoon panostettu. Samaan mäntyyn on hakattava päätä jatkossakin ja toivottava, että kyllä se metsäteollisuus investoi sinnekin?

    Täällä siis ollaan huolissaan siitä, että jos uudistamisia jätetään tekemättä, tai ne viivästyvät tai että siirrytään jatkuvaan kasvatukseen, johtaa se siihen, että metsäteollisuus pakkaa tavaransa ja häipyvät. Taannoin kuin hallitusneuvotteluja käytiin ja siellä väännettiin mm. metsänkäyttömahdollisuuksista, huhu kertoo, että metsäteollisuus olisi käynyt pikemmin kertomassa sitä totuutta, että tuotantoa ollaan ajamassa alas. Viime ajat ovat sen konkretisoineet.

    Jos annetaan markkinatalouden toimia ja jos ylipäänsä Suomen kilpailukykyyn satsataan yli hallituskausien, luo se investointeja. Niin metsäteollisuuteen että alkutuotantoon. Ei pakottamisella ja valvonnalla ole markkinataloudessa tilaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 72)