Keskustelut Metsänhoito Metsän iän määritys

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
  • Metsän iän määritys

    Merkitty: 

    Tietääkö kukaan miten metsän/kuvion ikä määritetään Metsään.fi palvelussa. Näyttäisivät olevan joskus paljonkin yläkantissa.

  • Visakallo Visakallo

    Näin arvelin asian olevankin. Eli voisi kiteyttää metsänhoidon olevan silloin melko onnistunutta, jos järjestelmä arvioi puuston iän 20-30 vuotta todellista vanhemmaksi.

    oksapuu

    Näyttää menevän niin että kun itse suunnittelee kuviolle viimeistä harvennusta, Metsään.fi ehdottaa päätehakkuuta…

    Taitaa olla enempi sijoitusrahastoille tuo Metsään.fi 🙂 …

    isaskar keturi

    No ainahan se on näin ollut, ettei näitä hommia kannata paperilla – tai atk:lla – tehdä. Kävi vanhan lain ja suunnitelmien aikaan niinkin, että kun olin leimannut 25cm 400 kuutiota (pari harvennusta takana) kasvaneen kuusikon, niin valtion vahtikoira tuli kattoon, ettei vaan taimikkoa hakata, kun suunnitelmissa oli 40-v kasvatusmetsä 🙂 Ettei tässä joudu outoon valoon, niin todettakoon, että syynä uudistamiseen oli runsaahkot pystyvirtausten tuulenkaadot myrskyn jäljiltä.

    Harvennukset suunnitellaan muutenkin pohjapinta-alan eikä iän perusteella. Enkä lähtisi uudistuksiakaan kalenterin perusteella tekemään.

    Puuki

    2. harvennus tehtiin  metsäänpistefin päätehakkuuikäiseksi merkittyyn leimikkoon.  Ikäeroa n. 30 vuotta .  Ei niitä iänmäärityksessä tai  muitakaan laserkeilauksessa syntyneitä virheitä korjaa kukaan ellei itse ilmoita .

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Saahan niitä virheitä sinne ilmoitella ja korjataanhan niitä. Sitten kun tulee joku päivitys tai uusi keilaus niin kaikki korjaukset häipyvät kuin pieru saharaan. Kuvionumerot vaihtuvat 5 vuoden välein yms.

    Olin kovin tohkeissani tämän palvelun tulosta ja osallistuin susien ampumiseen uudesta järjestelmästä. Sitten kun olin muutamat virheet kahteen kertaan korjannut, niin luovutin, enkä ole sivustoa pariin vuoteen avannut, tyhjän saa pyytämättäkin.

    Teetin sitten ihan oman metsäsuunnitelman kun vanha oli jo aikansa elänyt.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Minullakin edelleen msu paperisena käytössä. Ostin sen jotta sain Asta-myrskyn tekemät uudet kuviorajat kartoille. Papaeriversio riittää, jos on metsälö sellaisessa vaiheessa että hakattavaa on vähän, ja hoitotoimet näkee silimällään.

    Puuki

    Minulla on myös oikea paperinen ms .  Keräsin maastotiedot itse ja yhtiön koneella koottiin suunnitelmaksi.  Jos joskus tulee kyberhyökkäys tms.  niin  bittiavaruuteen häviää vain sähkösenä olevat tiedot.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvä pointti, Puuki: tärkeistä sähköisistä aineistoista kannattaisi säilyttää myös tulostetut varmuuskopiot. Metsäveromuistiinpanot ovat myös paperilla. Kaikki menee jos talo palaa!

    isaskar keturi

    Tanelin kanssa samaa mieltä – tyhjän saa pyytämättäkin. Mutta niin saa tämän metsään.fi:kin. Arvokkainta siinä tällaiset kohtuuhehtaarit hallinnoivalle on kuviorajat (jotka nyt melko hyvin kohdallaan) ja helppo ilmoitusten teko. Viheliäisintä on tuo kuvionumeroinnin muutos, kun kytkös edellisen numeroinnin aikana tehtyihin ilmoituksiinkin katkeaa, vaikka vanhat geometriat kyllä on tallessa ja löytyy avoimesta tiedosta.

    Ilmaiseksi palveluksi kuitenkin aivan kelpo ja melkoinen parannus siihen, että ennen ei aluesuunnittelun tietoa saanut itselleen lainkaan ilman rahaa käyttöön, vaikka mhy:t saivat. Aikanaan tein maastotyöt tilalta ja kartatkin paikkatietojärjestelmällä sähköiseen muotoon. Nämä sitten paikalliseen metsäkeskukseen, joka palautti itse tehdyn suunnitelman rahaa vastaan paperille printattuna…ja kaupan päälle saivat itse ilmatteeksi aluesuunnittelua varten tiedot. Heh heh – tuollaisessa bisneksessä minäkin olisin halunnut olla mukana.

    Kuka väittää, että ennen oli kaikki paremmin, ei oikein muista vanhoja asioita.

     

    akkli

    Taneli ja Isaskar  teille pitäs pullakahvit tarjota -metsään.fi palvelusta ja sen luotettavuudesta-tuli oikeat metsämiehet esiin.Itse olen ilmaissut kantani useampaan kertaan samoilla ajatuksilla.

    Aina maastossa suoritettu ,  koealoihin perustuva  mittaus on tarkempaa tietoa ,kuin ilmastakäsin ladattu tieto.Jos 20-30 vuotta heittää kuvion puuston ikä on se liikaa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)