Keskustelut Metsänhoito Metsän hävitystä

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 192)
  • Metsän hävitystä

    Kolmisen viikkoa ehdin ihmetella kotopaikkani läheisyyteen tehtyä laajaa aukkoa, tai oikeammin useampia.

    Mielestäni tässä on tehty on oikea metsän hävitys.
    Kyseessä olevan männikkökankaan puusto oli enintään kuitumittaista mäntyä parhaassa kasvussa.
    Kun metsä vielä oli pystyssä mietin ohiajaessani että alkaisi olla ensiharvennusvaiheessa, pian tulivat koneet ja nyt on sellainen harvennus etteivät linnut aukon yli jaksa lentää ilman eväsreppua.

    Tähän uusi metsälaki antaa valtuuden.
    Hankintahinnan verovähennysoikeus vielä edistää metsien hävitystä.
    Onko tämä nyt sitä metsäteollisuuden vaatimaa puutavaran hankintaa?

    On todella pelottava ajatus palauttaa pinta-alaverotus yhdessä nykyisen metsälain seuraksi.

    Nyt luin maaseudun tulevaisuudesta että nuorten metsien hävitys on riistäytynyt käsistä.

    Kyllä pirulle on nyt annettu pikkusormi, ja nyt on mennyt jo koko käsi.

    On tässä jotain hyvääkin, hakkuuikää lähestyvien metsien arvo kasvaa kunhan niiden annetaan järeytyä.

    Tällaista toimintaa harrastiivat vanhan lain aikaan kulassit jotka ostelivat metsätiloja, mutta joku roti siinäkin oli.
    Nyt kulassit ostavat varttuneet kasvatusmetsät ja hakkavat keskenkasvuiset puustot .

    No, tämähän on sitä nopeakiertoista metsätaloutta.

    Tällä pelin ei suomesta kauan tule saha-, puusepän- tahi rakennepuutavaraa.

  • Visakallo Visakallo

    Jos metsien kiertoaika olisikin vain muutaman vuoden, ei ongelmia olisi. Mutta sukupolvien yli venyvä kiertoaika muodostaa ongelman, jos lyhytnäköinen hyödyntavoittelu saa vallan metsien käsittelyssä. Siitä on Suomessa jo olemassa kokemus. Monissa maissa kävi vielä pahemmin, kun metsät lyhytnäköisyyden seurauksena hävitettiin lähes kokonaan. Metsälainsäädäntöä tarvitaan, ja sitä pitää tarvittaessa myös muuttaa. Rakentamista säätelee oma lainsäädäntönsä, kuten myös liikennettä. En näe mitään syytä, miksi Suomen metsien pitäisi olla joku villi itä.

    mehtäukko

    Minusta yhtälö ei ole ihan tuo. Ei valtio voi sanella että ”poikien pitää…” , mutta samat verotuskäytännöt kuin muillekin pääomien myynnistä.

    Pönkittämisen vastuun pitäisi kasvaa saatujen yhteiskunnan apujen suhteessa.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Hoitakoon jokainen metsänsä niin kuin elämänsäkin niin kuin haluaa muiden siihen puuttumatta. Jokainen taaplaa tavallaan, eikä siihen ole muilla mitään sanomista. Nykyinen yhteiskunta toimii 3 kk:n syklillä, ja siihen on metsänomistajankin tyytyminen. Oikeistolainen ajatusmaailma on nyt vallassa, ja siihen ei kuulu holhoaminen.

    pihkatappi pihkatappi

    Valtio ei koskaan saa tuosta putiikista sitä verotuloa, mikä myyntivoitosta olisi tullut.. Mutta parempi näin ehdottomasti, eli että omistaja päättää mitä tekee.

    Kyllä tuolla metsässä pitäisi enempi tehdä, ongelma ei ole se että puuta ei nouse, vaan useimmiten se että sitä nousee liikaa. Jos ojitusmätästetään ja istutetaan ja sitten odotetaan 20 vuotta, niin eipä siinäkään järkeä ole. Eli oliko hyvä että uudistettiin huolella, pitäisi vielä vahtia taimikonhoidotkin. Jotain tarvis tehdä ja se on varmaan lähiaikoina tapahtumassakin, hyvä leimikko käy kaupaksi, risukkoon ei löydy tekijää. Kiinteistövero metsälle voisi ohjata omistusta osaaville. Ei naurata.

    sitolkka

    Metsähallitushan on se, joka suurilla hakkuillaan pitää puun hinnan pohjoisessa matalana jopa tehtaan portilla. Mutta kuinka pieniksi ne metsähallituksen metsät menevätkään jos vuosi vuodelta pienenevät. Nyt on harvennukset vedetty niin harvaan asentoon, että niistä metsistä ei taida enää paljon kasoa kertyä kun aukoksi jo muutaman vuoden perästä hakataan. Mielestäni ne on harvennettu jo aivan vajaatuottoisiksi.

    sitolkka

    Kiinteistövero metsällehän on metsäyhtiöiden märkä päiväuni. Se pitäisi puun hinnan pysyvästi matalana, koska ihmisten olisi pakko myydä puuta verojen maksuun. Monien hinnalla millä hyvänsä.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Valtio metsähallituksen avulla pitää puun hinnan matalalla. Kiinteistöverolla tulisi hakkuupakko nuoriin metsiinkin, jos ei muuten rahaa löydy.

    sitolkka

    Pahasti hakatusta tilasta verot voisivat juosta pahimmillaan kymmeniä vuosia ilman, että hakattavaa metsätaloudellisilla perusteilla olisi. Metsämaan arvo laskisi.

    Tobias

    Jokainen taaplaa tavallaan, eikä siihen ole muilla mitään sanomista.

    Kehvelikallelle pari kommenttia. Kättelyssä ensin että ei pidä mennä mehtiä kähveltämäänkään jos on aina viimeiset pelirahat uhkapeleihin menossa.

    Toiseksi eivät ”kehvelitkään” elä omalla eristetyllä saarellaan irti muista ihmisistä, vaikka vähän roistomaisuuttaan koettaisivatkin eristäytyä (oikeistojengeihinsä). Poliisin suojaakin nauttivat, vaikkeivät ansaitsikaan – kun ovat siinä kiikunkaadun kansalaisarvostusta nauttivalla puolella!

    Reima Ranta

    On teillä liikuttava huoli toisten metsien hoidosta, jota en ymmärrä ollenkaan. Suomessa on esim. kuitupuusta huomattava ylitarjonta, joka pitää hinnat matalina, eikä hakkuumahdollisuuksien lisäämisestä ole mitään takeita.

    Onneksi on sen verran omia risukoita, ettei tarvitse tuollaista huolta kantaa toisten yksityismetsistä.

    Visakallokin oli jokin aika sitten sitä mieltä, että puuta ei edes osteta tulevaisuudessa, kuin Etelä-Suomesta parhailta paikoilta. Miksi siis kannat moista huolta metsälaista. Rakentamisen ja  liikenteen säädöksiä tarvitaan mm. henkilöturvallisuussyistä, joten niihin vertaaminen ontuu.

    Minusta on aivan hyvä, että metsiä hoidetaan talouden lainalaisuuksien mukaan. Jos muusta syystä esim. hiilensidonnan näkökulmasta kasvuun on tehtävä markkinattomia lisäpanostuksia, niin niille on syytä laittaa hinta, jolloin markkinat ottavat ne huomioon.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 192)