Keskustelut Metsänhoito Metsän hävitystä

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 192)
  • Metsän hävitystä

    Kolmisen viikkoa ehdin ihmetella kotopaikkani läheisyyteen tehtyä laajaa aukkoa, tai oikeammin useampia.

    Mielestäni tässä on tehty on oikea metsän hävitys.
    Kyseessä olevan männikkökankaan puusto oli enintään kuitumittaista mäntyä parhaassa kasvussa.
    Kun metsä vielä oli pystyssä mietin ohiajaessani että alkaisi olla ensiharvennusvaiheessa, pian tulivat koneet ja nyt on sellainen harvennus etteivät linnut aukon yli jaksa lentää ilman eväsreppua.

    Tähän uusi metsälaki antaa valtuuden.
    Hankintahinnan verovähennysoikeus vielä edistää metsien hävitystä.
    Onko tämä nyt sitä metsäteollisuuden vaatimaa puutavaran hankintaa?

    On todella pelottava ajatus palauttaa pinta-alaverotus yhdessä nykyisen metsälain seuraksi.

    Nyt luin maaseudun tulevaisuudesta että nuorten metsien hävitys on riistäytynyt käsistä.

    Kyllä pirulle on nyt annettu pikkusormi, ja nyt on mennyt jo koko käsi.

    On tässä jotain hyvääkin, hakkuuikää lähestyvien metsien arvo kasvaa kunhan niiden annetaan järeytyä.

    Tällaista toimintaa harrastiivat vanhan lain aikaan kulassit jotka ostelivat metsätiloja, mutta joku roti siinäkin oli.
    Nyt kulassit ostavat varttuneet kasvatusmetsät ja hakkavat keskenkasvuiset puustot .

    No, tämähän on sitä nopeakiertoista metsätaloutta.

    Tällä pelin ei suomesta kauan tule saha-, puusepän- tahi rakennepuutavaraa.

  • Visakallo Visakallo

    Vapaus on hyvä asia, mutta sillä on valitettavasti lähes aina kääntöpuolensa. Tästä  esimerkkinä on estoitta kasvamaan päässeet uusien asunto-osakeyhtiöiden yhtiölainat. Jos alkaa mennä huonosti, ne toimivat sellaisina vipuvarsina, että 90-luvun asuntoromahdus näyttää pieneltä. Vasta nyt lainsäätäjä on heräämässä asiaan, kun alkaa olla jo liian myöhäistä.

    pihkatappi pihkatappi

    Metsätilaa ostaessa, jos myyjä jättää mainitsematta kiinteistöön kohdistuvia rasitteita tai velvollisuuksia, kuten mp-laina, voi olla että kaupan purkamisen ja kaupankäynnin kulut jäävät alkuperäiselle myyjälle. Eli käytännössä maksaa mieluumin velan pois. Onko asuntokauppa tästä jotenkin poikkeava. Minusta täällä on nimenomaan harmiteltu metsälain uudistamisen myötä sitä että metsätilan vakuusarvo on laskenut. Eli miksi asunto puolella pankit myöntävät lainoja noin leväperäisesti, vika on metsäpuolella tuolta osin korjattu. Ja metsätila kauppaa käydään velattomina, varmaan voi myydä mp-lainojen kanssakin, mutta ostaja tietää asian varmasti viimeistään kaupanvahvistajan selvittäessä sen niin että asiaa ei voi väärin ymmärtää.

    Olen itsekin ostanut tilan, missä tievelkaa ja kauppakirjasta kaupanvahvistajan toimesta, sekä ennen kaupantekoa myyjän kanssa asia käytiin läpi.

    Puu Hastelija

    Ei metsätilojen vakuusarvoissa ongelmaa tuota mitkään lainaosuudet, vaan tässäkin ketjussa mainitut tilanteet, joissa kehityskelpoisista kasvavista kuitupuumetsiköistä tuleekin aukkoja. Tuolloin 3000€/ha metsikkö muuttuu laakista pelkän pohjan arvoiseksi, omistaja katoaa rahoineen kuin pieru saharaan ja pankki jää ihmettelemään, miten tässä näin kävi. Tämä riski ei ollut ainakaan niin suuri vanhan lain aikaan, kun pankin ei tarvinnut pelätä, että reaalivakuus katoaisi sellukattilaan.

    pihkatappi pihkatappi

    Noinhan se on, en ole muuta väittänytkään. Kirjoitin: metsälain muutos aiheutti vakuusarvon alenemisen.

    Lainaraha jotain sijoitusomaisuutta vastenhan on juurikin pelureille tärkeää, metsätilojen osalta pankit ovat vetäneet oikean johtopäätöksen, asuntopuolella tulee sitten ehkä ongelmia. Jos on päätoiminen omien metsien hoitaja, vakuusarvo asia on sovittava pankin kanssa, varmaan rahaliikenne senverran suurta että yhteistyöhaluinen pankki löytyy. Harmittaahan se kun pankista ei saa lainaa puoli-ilmaiseksi, mutta parempi kun lainamäärät ovat sitten maltillisia. Ja kyllä ne pankin vakuusarvot olivat vanhan lain aikaan retuperällä, jos hakkasit aukoiksi ja harvennukset lakirajalle, ei pankille mitään tarvinnut ilmoittaa, eli oikein pelureiden laina-apaja.

    mehtäukko

    Toistan edelleen, että Puu Hastelijankin pähkäilyn saattelemana vakuustalletuksen palauttaminen uudistamisen varmistamiseksi olisi paikallaan. Ja valikoidusti mo:n toimintahistorian perusteella. Ne jotka ovat toimineet ja toimivat asiaan piittaamattomasti, saisivat arvoisensa käsittelyn…:)

    pihkatappi pihkatappi

    Turhaa byrokratiaa. Viranomainenkin todennut tarkistustyöt turhiksi, lähes poikkeuksetta metsämaa kasvaa puustoa. Ja jos vaikka hirvien talvehtimisaluetta, niin kuka ottaa taloudellisen vastuun jatkuvasta turhasta työstä. Jokainen saa kasvattaa sitä mitä haluaa, Kauhajoelle nousee uusi laitos joka haluaa raaka-ainneksi pajua.

     

    pihkatappi pihkatappi

    Ainut missä tuo hoitamattomuus harmittaa on metsätyöt, mutta sielläkin pahin on se kun on muokattu liian hyvin ja sen jälkeen alue kasvaa kuin viidakko eikä mitään tapahdu, eli parempi kun ei olisi tehty mitään.

    Puuki

    Hoitamattomien metsien korjuukulujen nousu laskee usein hoidettujenkin kantoraha tuloa.

    Se asia on muuttumassa mutta jotain vaikutusta (yhtiöstä riippuen) sillä on vieläkin.

    jees h-valta

    Onko Puukilla tästä jopa tutkimustietoakin että näin muka kävisi? Itse en tuohon kyllä usko. Työn tarjoukset tehdään kyllä aika tavalla kustannusten valossa ja siinä lasketaan lähinnä polttoaine ja työvoiman palkkakulut ja kaluston kuoletus. En usko että yhdelläkään koneketjulla on tuollaiseen mahdollisuutta. Kyllä se lähinnä on puuta ostavan harkinnassa kuinka paljon se painostaa ennakkoraivaukseen. Ja se perustuu paikallakäyntiin. Eivät hekään halua suttua puutavaransa joukkoon määräänsä enempää.

    Puuki

    Kaikki kulut peritään kantohinnasta .  Kun korjuukulut on nousseet kuten esim. tällä vuosikymmenellä, niin kantohinnat(reaalihinnat) on laskeneet(trendi).  Aiemmin oli tapana hinnoitella työläämmät ja paremmat eh:t suunnilleen samalla tavalla . Nykyisin korjuukulut peritään useimmiten tilanteen mukaan alentamalla kantohintaa, jos on huono leimikko. Ei tarvitse olla sen kummempaa  tutkimustietoa kun tiedän asian.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 192)