Keskustelut Tekniikka Metsämiehen parhaat talvikumisaappaat

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 72)
  • Visakallo Visakallo

    Jätkä on ilmeisen oikeassa tässä talvikumisaapasasiassa. On yhdet Dunlopit olleet metsäkäytössä. Olivat tukevat jalassa, eikä niistä tahtonut loppua tulla. Mallisto näkyy heillä nyt olevan sangen kattava. Yksi varminpia tapoja pilata metsätyöpäivä on lähteä sinne huonoilla saappailla!

    Tolopainen Tolopainen

    Eiköhän Visakallon ole parasta talvella kovilla pakkasilla käyttää Reinoja ja pysyä sisätiloissa takkatulen lähettyvillä.

    Jätkä

    – Olen käyttänyt erilaisia jalkineita, olen myös saanut niitä käyttöön ”viran puolesta” niin paljon kuin olen halunnut.

    Siksi olen sitä mieltä, että jonkun RS- henkilön, joka on kokeillut metsurien turvajalkineita lumettomana aikana, eikä ole vielä saanut ensimmäistä sahaansa sahattua väljäksi – turha hyppiä silmille ja esitellä työsuojelulakia. Esim viiltosuojahousut ja turvajalkineet ovat raivaussahatyössä ylimitoitetut varusteet, ei siinä tarvita edes kypärää.

    On myös päivänselvää, että Raksalla, jossa pienellä alueella on paljon työntekijöitä ja monenlaista puuhastelijaa, on työnantajalla ja vastaavalla  valta, voima ja kunnia pitää edes tuossa asiassa jöötä.

    Joskus väännettiin työpuvun heijastimista, mutta edelleenkään niistä ei ole metsurille muulloin hyötyä kuin silloin, kun on jäänyt konkelon alle, että etsintäporukat löytävät yöllä ruumiin helpommin helikopterista.

    Nuo mainitsemani Dunlopin saappaat ovat parhaat: Kevyet, jalkaan sopivat, talvella lämpimät ja kesällä viileät. Sen lisäksi ne ovat äärimmäisen hyvin kestävät. Niissä ei tosin ole viiltosuojaa varressa, mutta olen keksinyt, että housunlahkeen viiltosuoja yltää nilkkaan asti, joten se ”puute” on sillä korjattu.

    oksapuu

    Raivaussahatyössä tarvitaan kypärä…

    Nokian Tuura huopakumisaapas talviraivuulle.

    Jätkä

    Raivaussahatyössä riittää visiiri/ kuulosuojayhdistelmä. Ellei ohjeet ole muuttuneet. Suurin osa toki kypärää käyttää, mutta kesähelteellä se alkaa olemaan yleensä huomattavasti hiostavampi ja painavampi kuin ”hankkijan lippis”.

    Itämaan ihme

    Kypärää tosiaan vaaditaan nykyisin aina raivaussahaa käytettäessä. Varhaisperkauksessa riittäisi mainiosti kuulosuojaimet+suojalasit, olisi tekijän kannalta mukavampi vaihtoehto.

     

    Metsänmies

    Tiedoksi Jätkälle, että ainakin kaikki suuret metsäfirmat ovat laittaneet kypärän käytön pakolliseksi kaikissa moottori- ja raivaussahatöissä. Ohje koskee myös urakoitsijoita ja heidän aliurakoitsijoita, ketjun loppuun saakka. Eihän varhaisperkauksilla ole suurta päähän kohdistuvaa vaaraa. Joku lahopökkelö voi olla alueella ja kaatuu päähän, lintu voi pudottaa paskan tai meteoriitti putoaa niskaan.

    Jätkä

    Kun työnantaja vaatii, on se tietenkin eri juttu. Siinä tosin puututaan perustuslain takaamaan itsemääräämisoikeuteen, jota on nyt Koronan aikana vedelty joka paikkaan, ei voi määrätä pakkotestiin rajalla, vaan on päästettävä maahan kaikki, vaikka ei suostutttaisi testiin jne.

    Tuosta kypärän todellisesta hengenpelastamisesta: Jos kypärään kopsahtaa oksanpätkä, ei se vielä takaa, että karvalakin kanssa olisi elämä päättynyt. Kypärän pitäisi särkyä ennenkuin pää hajoaa, Sellainen kypärä on huono, joka jää ehjäksi kun pää tai niskat hajoaa.

    Sen takia kypärän sisuksessa pitää olla muutaman sentin iskunvara, eli ensin pettää hihnat, sitten kypärä ja lopuksi pää.

    Marjametsä

    Ei kyllä tulisi itsellä mieleenkään raivaustyöt ilman kypärää, pienenkin risun kaatuminen paljaaseen päänuppiin sattuu todella paljon.

    metsa1980

    Dunlopit tilattu kun Jätkän kehuja löytyy kengistä suunnilleen millä vaan Googlen hakusanalla. Ja tämä siis ilman ironiaa – hyvät varusteet vie pitkälle ja tekee asioista mukavempia.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 72)