Keskustelut Tekniikka Metsämiehen parhaat talvikumisaappaat

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 72)
  • Puuhastelija

    Mulla on ollut sekä Muck bootsit että lukuisia muita merkkejä. Miellyttävimmät on mielestäni Power bootsit. Ne on todella lämpimät, erittäin mukavat kävellä ja pystyy hyvin autoilemaan. Miinusta tulee kestävyydestä, osittain omasta syystä, sillä nuita tulee käytettyä turhan lämpimilläkin keleillä ja siitä johtuen jalat hikoilevat ja karva alkaa nukkaantumaan ja lämpöominaisuudet heikkenee. Samoin ajan myötä niihin tulee mieleenpainuva ominaishaju. Kolme paria Power bootseja olen käyttänyt loppuun. Ja neljäs pari pitänee hommata.

    Puuhastelija

    Sitten yksi pari ollut Kamik-merkkisiä. Ne olivat todella lämpimän oloiset, mutta ainakin minulle huonot kävellä. Ja lisäksi alkoivat hyvin pian vuotamaan molemmat.
    Sitten tietenkin Nokian Kairat. Armeijan huopavuorikumppareihin verrattuna turhan löysät. Muutaman hiihtoreissun jälkeen vuotivat jostain etupäästä mihin side vastasi. Voi olla, että vielä hommaan kairat tai vastaavat hieman jämäkämmät.
    Lisäyksenä vielä Power bootseista, että n. -25 asteessa pintamateriaali jäykistyy ja kävely hieman hankaloituu.

    Jätkä pätkät

    Talvella samoin kuin kesällä olen tykännyt pitää Dunlopin vihreitä solumuovisaappaita. Kevyet, ulkomitoiltaan pienet, äärimmäisen kestävät ja talvella lämpimät ja kesällä viileät.
    minun saappaissani on varvas-suoja, mutta varsinaista viiltosuojaa ei ole. Metsurin turvahousut yltävät nilkkaan asti ja suojaavat sahan puraisulta.

    Työmies

    Power bootsit toki lämpöisimmät saappaat mitkä tiedän. Ostin ensimmäiset jo yheksänkymmen luvulla, ne kestivät hyvin ja olin oikein tyytyväinen niihin.
    Toiset saman merkkiset eivät enää kestäneet kuin kaksi talvea, pu-muovi pohja poikki päkiän kohdalta. Laatu on selvästi heikentynyt eikä kolmansia enää tullut hankittua. Nyt munc bootseissa kuljettu useampi talvi, eivät yhtä lämpimät mutta kestävät.

    Puuhastelija

    Joo, paljon mahdollista, että laatu on heikentynyt. Minullakin ensimmäiset poverpootsit oli vuosia-vuosia sitten.

    lastunraapija

    Muckbootsit ovat olleet käytössä kolme vuotta, enemmän veneilyssä kuin metsässä. Mukavat ovat, mutta kumin ja solumuovin liitos repsottaa jo molempien saappaiden kyljeltä. Kumiliiman lisäys ei auta siinä liitoksessa. Vielä pitää vettä. Ykkösvalinta raivaussahahommiin. Kuitenkin vaimo nappaa ne, jos yhdessä lähdetään.

    Toisena parina on myös noin kolme vuotta vanhat Viking tukevat kumisaappaat ilman yläreunan remmejä. Nuo remmit olisivat hankalia kalaverkkojen käsittelyssä. (Nokialaisistakin ne remmisysteemit ovat hajonneet ennen muita saappaan kohtia). Saappaat ovat kaksi numeroa isot niin että kaksi villasukkaa menee päällekkäin sisään. Sillä tulee tarvittava mukavuus ja lämpimyys. Ilman kaksia sukkia painaisivat ilkeästi nilkan kehräsluita. Nämä isokokoiset saappaat ulottuvat sitten niin ylös polven alle, että autoiluun on syytä tehdä jalkineiden vaihto.

    Jos on tiedossa moottorisahahommaa, tulee jalkaan Jonseredin turvakumisaappaat taasen kaksilla villasukilla. Sukilla saa lämpöä ja mukavuutta. Paitsi, että kyykistyminen on vaikeaa jäykän turvaominaisuuden takia. Kymmenen vuotta vanhoissa saappaissa on kärjessä moottorisahan terän käyntimerkki. Tapahtumaa en edes huomannut. Siis varoitus siitä, että turvasuojausta vailla olevilla jalkineilla pitää olla tosi rauhallinen toimissaan sahan kanssa, jos sen uskaltaa käteensä ottaa. Yhtä vanhoista nokialaisista ei ole enää kuin heittokilpailuihin eivätkä ole riittävän tukevat metsään.

    Pähkäilijä

    Täällä on positiivinen yllätys ollut neljänkympin solukumisaappaat halpahallista huopavuorella. Kevyet ja lämpimät vaikka nilkasta eivät joustakaan, huoleti voi tehdä 3-4 tunnin kävelylenkkejä. Ei vahvistettu joten ei moottorisahakäyttöön. Yhdet olen jo kävellyt loppuun 2 talvessa, toinen pari menossa. Mukavat myös lumikenkäillessä, merkiltään safari termot

    http://www.hongkong.fi/fi/kalastus-ja-veneily/kalastus/tekstiilit/jalkineet/safari-termo-talvisaapas/p/174552/

    jees h-valta

    Tämäkin ketju alkanut tosi huonoissa merkeissä. Vain yksi painottanut turvallisuusominaisuuksia. On niin monta hipaisuviillon jälkeä omissakin turvasaappaissa ettei todella tulisi mieleenkään tavantakaisia jalkaan metsätöihin vetää. Kun se jalkapöytä kerran ”räjähtää” et ikinä normaalisti kävele.

    Jätkä pätkät

    Sahailin minäkin saappaitani ja lahkeissa oli puraisujälkiä, vaan ei ole enää kymmeniin vuosiin tarvinnut pistää jalkaan jyrsittyjä saappaita.
    On minulla nytkin komerossa kahdet nahkaturvakengät kaikilla hyväksyntäleimoilla, mutta esin RS-hommissa Dunlopit ovat lyömättömät.
    Se tuli laakista selväksi, kun teimme urakalla Metsähallituksen taimikonhoitotöitä, joissa alueissa oli lähes kauttaaltaan ojat, jotka myös piti sahata. Sopimuksessa oli maininta ”kaikki yli puoli metriä korkeat puut lasketaan rungoiksi” – ja lisäksi ”Jäävän puuston runkoluku on 2000 kpl / ha.”
    Lähes kaikki ojat pitl kävellä pohjaa pitkin, että sai kaltattua kaikki sääntöjen mukaa.
    HUOM! Kaikki muut joutuivat ”paikkaamaan” jälkiänsä, mutta me emme. = Laakista 2000 runkoa / ha.
    Siellä jalkineet punnittiin.

    arto

    Märille keleille sievi. pakkaseen viikinki kore. Millä kaikki jäävät puut lasketaan kasvavaksi puuksi, eli kaikki pois paitsi jäävä puu. 35v eikä kukaan ole valittanut jäljestä. eli näin meillä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 72)