Keskustelut Metsänhoito Metsämiehen lounas?

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 113)
  • Metsämiehen lounas?

    Merkitty: 

    Millaisilla eväillä lounaan osalta teette metsätyöpäiviä tai vaihtoehtoisesti toimistopäiviä?

    Itselläni oli tänään lounaaksi savustettua lohta lohkoperunoilla. Pippuria olisi saanut olla enemmän ja suolaa vähän vähemmän. Kunnollinen salaatti ja tuore leipä valkosipulilevitteineen lisukkeena. Raikas kotimainen maito ja vesi.

    Arto varmaankin tarvitsee energiapitoisemmat lounaat työpäiviinsä, mutta entäs te muut?

    Miten Arto täytät energiantarpeesi?

    Millaisella ruokavaliolla AMMATTIMIES mahtaa saada kassavirtansa soljumaan?

     

  • arto arto

    Täällä varhaisen perkuulla 5 litraa juomista 22 aloitin aamu 6 jatkan. Lämmin vieläkin kotona mittarissa reilu 28 astetta   järvi vieressä tekis mieli pulahtaa vilvoitelemaan.

    Jätkä

    Kun nuorempana ja kovakuntoisempana kuljin läpi kesän hakkuulla, oli herätys n. klo 1 yöllä. Aamianen: puuroa, maitoa, leipää ja kahvia. Eväät reppuun: Kahvia, maitokaakaota, ruisleipää makkaran tai lihan kera, hedelmiä,  nestettä normaalisti kahdeksan litraa. Aamut olivat utuisia, hämyisiä, mutta alkoi kirkastua kahteen mennessä. Urakkapalkka, eli tahti oli kova, aina tankillinen yhtä soittoa, pöllit kasaan saman tien, teroitus – tankkaus sekä sahalle, että sahaajalle, ei lepotaukoja. Vakio oli, että kun juomat loppui, loppui työpäivä. Helteellä on tärkeintä nesteytys, eikä se hoidu vedellä.

    Punnitsin joka aamu painon, join ja söin varmasti yli 9 kiloa päivässä, mutta illansuussa olin saman painoinen kuin aamulla. Fysiikka oli hirmukova – silloin.

    Puuki

    Nuorempana sitä jaksoi hyvin varmaan itsekukin.  Klo 2 menin töihin helteellä ojia mittailemaan ja 9-10 aikoihin tulin pois .  Juotavaa piti olla paljon eikä ollut pelkoa liika kilojen kertymisestä söipä miten paljon tahansa.  Vissyvettä tai suola/sokerivettä ja kahvia yleensä juomina.

    Tolopainen Tolopainen

    Sillä kokemuksella, joka on yötöistä, voin sanoa, jotta metsätöihin ei kannata lähteä kuin vasta aamuyöstä. Kun on nukkunut n.6h. Jos viideltä on palstalla ja lopettaa klo. 11.00 työtulos on parempi kuin, jos tekee klo 22-06. Menee torkkumiseksi aamuyö. Lisäksi tulee hyödynnettyä viileimmät tunnit.

    arto arto

    35v opeteltu jos kesken unia herään menee päivä pilalle. Ei mene torkumiseksi luonto ihanimilaan aamun tunteina. Se viimeinen 2 tuntinen saha saa kyytiä. Kun se tehty pääsee kotia.

    Tolopainen Tolopainen

    Jos Artolla on käytössä älyranneke, sen mittaamasta rasitustasosta kyllä näkee että rytmitys ei ole oikea. Olet tehnyt kuitenkin aika mitättömän määrän yövuoroja vaikka työvuosia on paljon.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Rytmitys riippuu myös henkilön luontaisesta vuorokausirytmistä, onko iltakukkuja vai aamuvirkkusten tyyppiä.

    Tolopainen Tolopainen

    Yövuoron rasitus on kiistämätön eikä se riipu henkilöstä. Tuossa Arton iässä sitä ei enää suositella aloitettavaksi. Toiset eivät sopeudu unirytmin vaihdokseen lainkaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Varmaan yötyö on aina epäterveellistä, mutta helleaika on kuitenkin lyhyt aika vuodenkierrossa. Toisille sopii tehdä yövuoro suoraan päivän jatkoksi, ja toisille se että menee ensin nukkumaan ja nousee aikaisin.

    Tolopainen Tolopainen

    AJ voi kokeilla valvoa yön, ja todeta onko helppoa.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 113)