Keskustelut Metsänomistus Metsäliitosta suurtilallisten kultapossukerho?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 31)
  • Metsäliitosta suurtilallisten kultapossukerho?

    Metsägroup:in uudessa bonusjärjestelmässä suurtilallisia, metsäliiton jäseniä, jotka myyvät yli 2500 m3 puuta neljässä vuodessa palkitaan puukaupoissa 1,4 €/m3 bonuksella. Edellytyksenä on, että käyttää myös ML:n metsänhoitopalveluja. (joista myös kertyy bonusta).

    Suomalaisittain keskikokoisen metsätilan omistava metsäliiton jäsen, joka tekee viiden vuoden välein puukaupan palkitaan 0€/m3 bonuksella, jos tekee itse metsänhoitotyöt.

    Viesti on ymmärretty!
    Tarkoitus on ilmeisesti poimia rusinat pullasta ja hätistellä pois toimistolta alle 50 ha tilalliset, jotka tuovat kengissään vain hiekkaa toimiston lattialle?
    Eikä metsänomistajien omatoiminen istutus ja taimikonhoito ole suotavaa.

  • Planter

    Taimikonhoitosopimuksessa on vielä sekin etu, että hirvimurheet menevät yhtiölle!

    jees h-valta

    Sehän tässä parasta onkin ja huonointa hirvikannan ylläpitäjille. Tulee iso sana joka todella vaikuttaa jo MTK:n suojeluskatraaseenkin.

    raivuri

    Hieno homma!
    Suurta myyntimäärää pitääkin palkita nykyistä voimakkaammin, koska isojen yksikköjen hankintakustannukset firmalle ovat reilusti pienemmät. Suuruuden tuomat mittakaavahyödyt ovat kiistattomat. Siirtymä kohti yrittäjämäistä metsätaloutta on käynnissä. Maatalouden puolella muutos on jo pääosin tapahtunut. Harrastuksena metsän omistaminen on ok ja hieno juttu, mutta harrastelijoilla ei ole mitään varaa valittaa jos suurtilallisia/ yrittäjiä palkitaan. Tällä hetkellähän pienten tilojen pikkuleimikkojen korkeemmat hankinta ja logistiikkakustannukset on leivottu puun hintaan sisään. Siis suurten leimikoiden myyjät tukevat tällä hetkellä pieniä leimikoita ”keskimääräisellä” puun hinnalla

    Timppa

    Yleensä käy niin, että lisätään vähän bonusta ja pudotetaan hintaa tuplasti. Jesse on tyytyväinen, kun saa ison bonuksen ja MG kun saa puut halvalla. Niinkö se menee?

    Ammatti Raivooja

    ”Metsäomaisuuden hoitosopimuksella metsänhoitopalvelut ”avaimet käteen ja jopa 40% korkeampi tuotto metsästä.”

    Jätkä pätkät

    Joillakin kaupunkilaismetsänomistajilla metsän tuotto voisi lisääntyä sata %.

    raivuri

    Tuo tuottovertailu nyt on vähän epämääräinen ja tarkoitushakuinen kun ei tiedetä mitä vertaillaan. Jos verrataan kaikkiin metsänomistajiin niin totta kai se tuotto on korkeampi kun joukosta löytyy myös passiivisia. Tällä palstalla kirjoittavien näkökulmasta vertailu tulisi tehdä jo muutenkin metsiään hoitavien kesken. Toisaalta tilanne on eri jos ajatellaan tyypillistä ”täyshoidon” asiakasta, jonka metsissä ilman palveluita touhuttaisiin hyvin vähän tai ei ollenkaan.

    Jätkä pätkät

    Monelle metsätilalle olisi yhteismetsään liittyminen paras ratkaisu.
    Jos tarmoa ja kuntoa riittäisi, siellä voisi työskennellä palkkaa vastaan. Varmaan saisi helposti työpaikan, jos taidot ja tuotos riittäisi.

    Planter

    Jees: ””Kyllä tuolla alle viidenkymmenen ha:n tilalla pystyy jo vuosittaistakin puukauppaa tekemään eikä mitään viiden vuoden välein.””

    Eikö kuitenkin tunnu ostajan kannalta järkevämmältä tehdä 1000m3 kauppa viiden vuoden välein, kuin 200m3 kauppa joka vuosi? Tuolla järkevämmällä jaksotuksella putoaa bonujärjestelmän ulkopuolelle! Sitä ihmettelin.

    Sammeli: ””En ymmärrä nyt kritiikin aihetta. Eihän Group pudottanut kenenkään bonusta, ainoastaan nosti aktiivisille maksamaansa. Kukaan ei siis hävinnyt mitään.””

    Saman logiikan mukaan kannattaisi AKT:n aktiiviselle porukalle antaa se 8%:n palkankorotus?
    Ei siinä muut häviä mitään jos toisille annetaan ja toisille ei, kunhan ei oteta keneltäkään pois?
    Saataisiin ehkä se yhteiskuntasopimus ja työrauha. Tuntuisi oikeudenmukaiselta?

    Jos minä olisi Jortaani, niin varmaan käyttäisin bonusjärjestelmää minäkin. Sillä ei siinä jaeta rahaa metsänomistajille, vaan hankitaan puuta halvemmalla. Sehän on markkinataloudessa tällaisen
    virityksen perimmäinen tarkoitus, tietysti.

    A.Jalkanen

    Paitsi puuta myymällä, ko. yhtiön tuloksentekokyvystä voi hyötyä myös omistamalla pörssin kautta sen osakkeita, ja sen lisäksi lähes riskittä hyödyntämällä jäsensijoitukset, joissa on erittäin kilpailukukyinen korko.

    Uudehko mielenkiintoinen tapa metsäsijoittamiseen on hankkia metsätiloja omistavan sijoitusrahaston osuuksia. Niissäkin pyritään jakamaan vuotuista osinkoa, joka on samaa tasoa kuin oman metsän tuotto. Eikä ole huolta hirvistä.

    Oman metsän tuottoprosenttia voi toki kasvattaa – paitsi tekemällä hoitosopimuksen yhtiön tai mhy:n kanssa – myös tekemällä itse hoitotöitä oman jaksamisen mukaan. Kaikkein kannattavinta metsän omistaminen lienee oikeilla metsätalousyrittäjillä, eli heillä jotka tekevät myös hakkuut itse, mutta heitä ’työn sankareita’ on enää vähän.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 31)