Keskustelut Puukauppa Metsäliiton a-osuudet katoa??

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 231)
  • Metsäliiton a-osuudet katoa??

    Onko muut Metsäliittolaiset lukeneet viestistänsä että a-lisäosuudet poistuu ja b-lisäosuuksiinkaan ei voi enää sijoittaa? Tulee jotain uutta osuuslajia. Ymmärsikö joku miten ne toimii ja mitä tuo nyt oikein tarkottaa? Kemin tehtaaseenko ne rahat menee vai mitä? Sijotuksia sisällä ja pohdin minnekä ne nyt kannetaan. Ilmeisesti edustajisto on tekemässä päätöstä tämmösestä.

  • Visakallo Visakallo

    Eikös se Metsäliiton fuusio UPM:n kanssa ollut jo kerran aika lähellä, mutta mihin se silloin kaatui?

    Puuki

    Jotenkin niin se  menee, että koettavat kannustaa puun myyntiin ja ”bonusosinkoja” maksetaan sen mukaan mitä on viime aikoina myynyt ML:lle puuta.   Lisäksi Metsä 1 osuuksille jatkoaikaa (uusi 10 v kausi korkeamalla korolla ) tulisi sitä mukaa kuin puuta on myyty niiden voimassaolo aikana.    ”Osan M1 pääoman menetystä ” ennen 10 vuotiskauden päättymistä (Reali) en  ymmärrä koska eihän pääomaa voi menettää kuin mahdollisesti osuuskunnan  konkurssitilanteessa.   Uutta oli että osuuskunta voi viivästyttää osuuksien takasin maksua,  jos niitä irtisanomisia tulisi liian paljon kerralla.

    Jos osuuskunta ei maksa käypää korkoa sijoituksista suhteessa sen maksamiin kantohintoihin , niin silloin osaomistajat äänestää tietysti jaloillaan.  Muualtakin voi saada edelleen hyvää korkoa .   Inflaation tasoinen 1 %:n korko on ainakin liian pieni .

    Jos on vanha omistaja  ja makuuttaa  metsärahojaan A-osuuksissa, niin voihan silloin vaikka nostaa pelimerkit pois hankkia uutta metsää ja myydä sieltä, jos entinen kasvaa vasta taimikkoa.

    oksapuu

    Jep, ainahan voi ilmoittaa uuden metsätilan ja laittaa rahaa perus-osuuksiin…

    Mutta joo, pitänee seurata tilannetta. Jos lisä-osuuksien korko menee kovin huonoksi niin pitänee irtisanoa rönsyt pois. Sehän tuossa ilmeisesti on tarkoituksenakin, rahaa saa markkinoilta nyt halvalla…

    Varmaa on että jatkossa puukauppatarjoukset pitää olla kovia jos meinaa kauppaa tehdä…

    Reali

    Huonosti tuli asia ilmaistua, kun sanoin, että menettää osan M1 pääomasta. Tarkoitin, että lunastetaan osa M1 osuuksista takaisin ja menettää siten näiden tuoton.

    Tolopainen Tolopainen

    Pääomabonuksien maksaminen loppuu ainakin nykymuodossaan.

    oksapuu

    Iso E maksaa nyt puukaupparahalle 2,0% korkoa ja jatkosopparille 0,2%…

    Oma kokemus on että ostohinnassa pärjäävät…

    sammeli

    Tarkoituksellisesti sanon vähän rumasti, mutta kyllä on typeriä kommentteja ja ajatuksia jos ajattelee, että osuuskoron sijasta nostetaan puunhintaa.

    Sehän olisi sama asia kuin syödä siemenperunat. Mikäli yksi yhtiö nostaa hintansa yleistä tasoaan korkeammaksi niin mitä muiden on tehtävä jos aikovat tehtaansa pitää käynnissä. Niinpä, he joutuvat myös nostamaan hintaansa puuta saadakseen ja jälleen osuuskunnan jäsenet peräävät parempaa hintaa… Seuraavaksi tuotantoa aletaan ajaa Suomesta alas.

    Osuuskuntakin joutuu toimimaan markkinoilla sen sääntöen mukaan. Mikäli raaka-aine on muita kalliinpaa ei tehtaat ja lopputuotteet pärjää kustannuskilpailussa.

    Sama asia on tässä kuin siemenperunoissa, että vasta sadosta syödään ja tuloksesta jaetaan.

    Rahastot ansaitsevat osuutensa myös. Ne ovat uskoakseni hyvinkin merkittäviä puunmyyjiä MGlle. Heidänkin myymän puun jalostamisesta syntynyttä voittoa jaetaan niille, jotka eivät puuta ole myyneet, mutta saavat osuuskorkoa. Ei yhtiö voi elää sellaisista ainaisjäsenistä, jotka eivät myy tai ei ole mitä myydä. Vain puun jalostamisesta syntyy jaettavaa.

    Varakkaiden puunmyynnistä MGlle. Keskimäärin varakkaat ovat tehneet jotain oikein, että varallisuutta on syntynyt. Ehkäpä meidän pitää seurata heidän esimerkkiä ja unohtaa yksittäisen puukaupan yksittäinen euro ja toimia suunnitelmallisesti osuuskunnan pääperiaatteesta hyötyen. Mitä aktiivisemmin osuuskunnan kanssa asioi sitä paremmin se palkitaan. Eli kenen myymästä puusta jalostetusta teollisuuden tuotteesta voittoa on syntynyt sille maksetaan myös ”osuuskorkoa” enemmän.

    Pörssiyhtiössä tämä hyvä eli osinko jaetaan siinä suhteessa sijoittajille kuin kukin on sijoittanut. Osuuskunnassa niille joiden puulla voittoa on tuotettu.

     

    urbo urbo

    No siinä tuli marttaliiton ostomiehen myyntipuhe

    Visakallo Visakallo

    Sammeli: ”Keskimäärin varakkaat ovat tehneet jotain oikein, että varallisuutta on syntynyt. Ehkäpä meidän pitää seurata heidän esimerkkiä ja unohtaa yksittäisen puukaupan yksittäinen euro ja toimia suunnitelmallisesti osuuskunnan pääperiaatteesta hyötyen.”

    Sammelin ”myyntipuhe” on sinällään aivan totta, mutta samalla se kertoo myös merkittävästä ongelmasta. Suomen 600 000:sta metsänomistajasta varmasti melko moni haluaa tulla varakkaaksi, mutta ei sitä vielä ole. Monelle etenkin uudemmalle metsänomistajalle se yksittäisen puukaupan yksittäinen euro voi  kaikkien kulujen jälkeen olla juuri se avain vaurastumisen alkuun pääsemiseksi. Siinä vaiheessa euro yleensä ohittaa uskon jonkin yhtiön pääperiaatteisiin.

    Tolopainen Tolopainen

    Tässä on kyse isosta muutoksesta, tähän saakka korot on joka vuosi voinut sijoittaa A osuuksiin ja niiden tuotto on pysynyt ja kasvanut. Jos sijoitan osakkeisiin vanhoja omistajia ei pidetä huonoina omistajina, jos pitävät osakkeensa pitkään, vaikka eivät niitä myy. Osingot maksetaan kaikille saman suuruisena riippumatta omistusajasta. Ei tipahda 10v jälkeen huonoksi omistajaksi.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 231)