Keskustelut Metsänomistus metsälehti kutsuu sosialismia metsiin

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 205)
  • metsälehti kutsuu sosialismia metsiin

    Uudistamisrajoja ajetaan  uudelleen metsälakeihin viime metsälehdessä. Omaisuuden käyttö kielletään suurelta joukolta metsänomistajia, ja sitä jopa ajetaan alan sisältä. Lopetan mtk:n jäsenyyyden ja metsälehden ja mt:n tilauksen mikäli ne eivät irtisanoudu tästä hankkeesta. Jutun mukaanhan uudistamisrajojen poistumisesta ei seurannut havaittavaa hakkuidensiirtymistä nuorempiin tai pienempiin metsiin, mutta kuitenkin päätoimittaja näyttää puolensa valinneen. Omistusoikeutta voidaan sitten kätevästi rajoittaa liuuttamalla uudistusrajaa milloin mihinkin. Jos haluan lukea viher-uutisia tilaan mieluummin guardianin tai vihreän langan

  • mehtäukko

    Ne lahot kapulat rattaisiin on juuri kahden hepun aikaan saannoksia tällä saitilla. Joovainkin saa toteuttaa aivan rauhassa täällä esittelemiään takaperoisia käsityksiään. Tuputtaminen ja pajunköyden syöttely ei menesty.

    A.Jalkanen

    Siinä mielessä olemme kaikki samassa veneessä, että metsäsertifikaatissa ollaan luvattu että metsät säilyvät hiilinieluina. Vene alkaa keikkua, jos tehdään samaan aikaan paljon kasvua alentavia toimenpiteitä.

    Jovain

    Menestymisestä en tiedä, mutta ei tallintakusten tuputtamisella päästä eteenpäin. Alkaa metsien sosialisoiminen olla huipussaan. Ei arvanneet aikoinaan julkilausuman kirjoittajat, minkä laisiin mittoihin metsien harsinta vielä johtaakaan. Ei riittänyt metsien harsinnan lopettaminen, vaan jatkuvan kasvatuksen ottamisella lakiin – edellytettiin, oli kompensoitava jaksottaista metsänhoitoa pidäkkeiden purkamisella. Avohakkuut avattiin lopullisesti ja ns. säästömetsät ohjattiin hakkuiden piiriin. On oivallinen tapa lisätä metsäomaisuutta puustopääomilla ja käytännössä ilmaiseksi. On siihen otettu kantaa näillä palstoilla paljonkin.

    mehtäukko

    Jovainilla on kummalliset käsitykset vakiintuneesta elämästä metsissä! Nuo tallinsa takuset kuvaavat, että nelirattainen kärri kulkee hänellä yhden pyörän varassa…

    ”…Avohakkuut avattiin lopullisesti ja ns. säästömetsät ohjattiin hakkuiden piiriin..”  on perin outoa järjen juoksua??

    Tässä yhteydessä viittauksensa sosialismiin, on kuin hän koettaisi kärpäsläpsällä nitistää mökissään lentävää kesäpaarmaa..  🙂

    A.Jalkanen

    Kaikki metsäpoliittinen sääntely ei ole sosialismia.

    Päättäjien, y-järjestöjen ynnä muun luontoväen kannattaa ottaa huomioon (näissäkin keskusteluissa esiintyvä) se joidenkin metsänomistajien ajatusten pohjavire, jossa lisääntyvä sääntely ja vaatimukset koetaan uhkaksi ja ”myöntyväisyyspolitiikan” epäillään johtavan aina vain kiristyviin vaatimuksiin. Toisaalta mielipidekyselyistä näkyy, että suuri osa metsänomistajista kyllä tukee ilmastonmuutosta ja luontokatoa hillitsevää politiikkaa.

    Kiristyvän sääntelyn sijaan samoihin tavoitteisiin päästänee myös hyvin kannustein (edit lisätty:) ja kehittämällä markkinoita hyödykkeille, joilla ei aiemmin ole ollut markkinoita, kuten hiilen sidonta ja monimuotoisuuden lisääminen. Vapaaehtoisuus on ymmärtääkseni paras ratkaisu tässä tilanteessa: luonto- ja ilmastotekoja tekevät ne henkilöt, jotka niitä haluavatkin tehdä.

    mehtäukko

    Pitkälti noin.

    On sanomattakin selvää, että jos luonto-ja ilmastoteot-,  jotka tulevat kaikkien housunkuluttajien hyödyksi-, kustannetaan myös yhteisesti ennen toimenpiteitä, vastakkainasettelua vähemmän ilmaantuu. Kyse on peri-aatteesta ja myös mo:n ihmisarvosta!

    Marjametsä

    <p>Tekniikan kehittyminen tuo ihan uuden näkökulman säätelyyn ja metsien tilan seuraamiseen. Metsistä saatava tieto tarkentuu koko ajan, ilmakuvat, laserkeilaus  ja jopa se kuinka paljon moton kouran läpi puuta menee, tallennetaan sähköisesti. Sinänsä ihan ymmärrettävää kehityksenkulkua, mutta toisaalta mennään jo vahvasti lain harmaalle alueelle, ainakin moraalisesti. Metsät ovat jonkun omistamaa varallisuutta, ja tätä varallisuuden määrää mitataan, eikö tämä ole jollain tavalla rinnastettavissa pankkisalaisuuteen, en osaa sanoa.</p>

    isaskar keturi

    Pakottavaan lainsäädäntöön liittyy paradoksi, jossa laki säädetään niitä varten, jotka toimivat ei-toivotulla tavalla, mutta lakeja noudattavat vain ne, jotka toimisivat muutoinkin oikein. Siitä syystä lainkäyttöä ei kannattaisi tuhlata asioihin, joissa pääasiassa toimitaan oikein ja väärin toimivat eivät aiheuta merkittävää haittaa kenellekään muulle kuin itselleen.

    Kiertoajan pidentämisvaatimus on tällainen aihe. Pääasiassa uudistaminen tehdään, kun se on järkevää, eli kasvu (hiilensidonta) on selkeästi hiipunut. Mihinkään merkittäviin vaikutuksiin ilmastonmuutoksen hillinnässä yksittäisten metsänomistajien ”ennenaikaiset” avohakkuut ei johda.

    mehtäukko

    I-keturilla hyvät pointit.

    ”..kuinka paljon moton kouran läpi puuta menee, tallennetaan sähköisesti”, on ostajan ja myyjän välinen asia. Ei siinä ole mitään harmautta. Ei taida olla siihen vaihto-ehtoa? Eikä tarvitsekaan.

    Mutta julkiseksi väännetty  metsävaratieto oli sosialisoinnin kuumehoure.

    A.Jalkanen

    Täytyy vielä selvyyden vuoksi tähdentää: pidän kyllä Metsälehteä maan parhaana metsäalan lehtenä ja laatulehtenä. Jos siteeraankin jonkun kriittisen kommentin, ei tarkoita että olisin siitä samaa mieltä, ellei niin erikseen mainita. Vihermyrkyksi joidenkin nimeämää asiaa on usein, mutta se ei ole toimittajien vika, vaan he hoitavat vain tiedotustehtävää.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 205)