Keskustelut Metsänomistus metsälehti kutsuu sosialismia metsiin

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 205)
  • metsälehti kutsuu sosialismia metsiin

    Uudistamisrajoja ajetaan  uudelleen metsälakeihin viime metsälehdessä. Omaisuuden käyttö kielletään suurelta joukolta metsänomistajia, ja sitä jopa ajetaan alan sisältä. Lopetan mtk:n jäsenyyyden ja metsälehden ja mt:n tilauksen mikäli ne eivät irtisanoudu tästä hankkeesta. Jutun mukaanhan uudistamisrajojen poistumisesta ei seurannut havaittavaa hakkuidensiirtymistä nuorempiin tai pienempiin metsiin, mutta kuitenkin päätoimittaja näyttää puolensa valinneen. Omistusoikeutta voidaan sitten kätevästi rajoittaa liuuttamalla uudistusrajaa milloin mihinkin. Jos haluan lukea viher-uutisia tilaan mieluummin guardianin tai vihreän langan

  • Visakallo

    Jokaisella ajalla on omat tunnusmerkkinsä ja hokemansa. Nyt elämme tätä lahopuun aikaa. Kukaan ei ole vielä tähän mennessä pystynyt selvittämään, miten lahopuista riippuivaiset lajit selvisivät siitä hyvin pitkästä ajasta, kun Suomen metsissä ei käytännössä ollut lahopuita, eikä suojelualueitakaan ollut. Koko maa kun pidettiin aina 60-luvulle asti lähes pelkästään polttopuilla lämpimänä.

    A.Jalkanen

    Jos katsoo metsien ikärakennetta, niin vanhoja metsiä on säilynyt aina jonkin verran myös etelässä, vaikkakin nuortuivat vauhdilla viime vuosikymmeninä. Olisiko lahopuuta jäänyt kuitenkin aina syrjäisiin ja vaikeakulkuisiin paikkoihin myös puulämmityskaudella.

    Visakallo

    Toki näin on ollut, mutta tuskin lahopuista riippuvaiset lajit ovat niistä metsistä mihinkään vaeltaneet.

    A.Jalkanen

    Osa lahopuuriippuvaisista pystyy kyllä siirtymään kun niillä on siivet. Osa leviää itiöillä tuulen mukana.

    Visakallo

    Jos ja kun näin on, niin mikä peruste on sitten sille, että lahopuuta pitäisi olla kaikilla metsäkuvioilla?

    Visakallo

    Kun tämä lahopuuaika mene ohi, niin mitä veikkaatte seuraavaksi aiheeksi Suomen metsissä?

    Puuki

    Veikkaan, että sertisäännöt kiristyy entisestään. Vaaditaan entistä leveämpiä suojakaistoja rannoille, enemmän säästöpuita, maanmuokkauksen kieltämistä ja eri-ikäisrakenteisen metsän kasvatuksen osuuden lisäämistä. Ai niin, nuohan on jo arkipäivää. Mutta lisääntyviä vaatimuksia on koko ajan tulollaan lisää.

    Onhan noissa vaatimuksissa ollut osin aihettakin mutta pääasia olisi vapaaehtoisuus eikä mikään pakottaminen.

    MaalaisSeppo

    Minun mielestäni metsien puuston ikä nousee, kun kasvu ylittää hakkuut. Eli 1950 ja 1960-luvuilla metsät nuorenivat voimakkaasti, kun hakkuut ylittivät kasvun.

    Jo useita vuosikymmeniä on menty toiseen suuntaan. Metsät järeytyvät ja vanhenevat vaikka Venäjältä on puun tuonti loppunut.

    A.Jalkanen

    Visakallo: kuten on moneen kertaan keskusteltu (!), lahopuut voi ja kannattaakin keskittää metsässään tiettyihin paikkoihin kuten säästöpuuryhmiin ja muihin peitteisinä hoidettaviin osioihin.

    Visakallo

    Tarkoitinkin juuri sitä, että miksi ne säästöpuuryhmät ja peitteiset alueet pitää väkisin tekemällä tehdä joka kuviolle? Eikö luontaiset paikat riittäisi? Tekemällä tehdyt lahopuualueet ovat suoraan sanottuna karmean näköisiä.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 205)