Keskustelut Metsänomistus metsälehti kutsuu sosialismia metsiin

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 205)
  • metsälehti kutsuu sosialismia metsiin

    Uudistamisrajoja ajetaan  uudelleen metsälakeihin viime metsälehdessä. Omaisuuden käyttö kielletään suurelta joukolta metsänomistajia, ja sitä jopa ajetaan alan sisältä. Lopetan mtk:n jäsenyyyden ja metsälehden ja mt:n tilauksen mikäli ne eivät irtisanoudu tästä hankkeesta. Jutun mukaanhan uudistamisrajojen poistumisesta ei seurannut havaittavaa hakkuidensiirtymistä nuorempiin tai pienempiin metsiin, mutta kuitenkin päätoimittaja näyttää puolensa valinneen. Omistusoikeutta voidaan sitten kätevästi rajoittaa liuuttamalla uudistusrajaa milloin mihinkin. Jos haluan lukea viher-uutisia tilaan mieluummin guardianin tai vihreän langan

  • Nostokoukku

    Meillä päin valtion mailla ei ole ollut enää yli kolmeenkymmeneen vuoteen pieniläimittaisia soistuneita ikivanhoja kuvioita. Ne ovat olleet pinossa jo kauan sitten. Nyt menee pinoon pieniläpimittaisia hyvin kasvavia pariin kertaan lannoitettuja isoja kuvioita.

    Gla

    Graafeista ei voi päätellä oikein mitään. Ikä on laskussa, mutta tämän palstan kovimmat kasvattajat tekee päätehakkuut 40-50 vuotiaaseen kuvioon 500 m3 kertymällä ja joku vielä nokittaa puheilla 30 vuodesta. Toisaalta järeyden keskiarvo on vain keskiarvo. Jos Metsähallitus hakkaa kuitua, em. kaverit tasapainottaa keskiarvot ennalleen.

     

    Visakallo

    Gla:lla on nyt tainnut sekoittua koivun ja kuusen uudistamisiät ja motit keskenään?

    Reima Muristolle tuolla edellä, että haikailetko sitä, että hiilensidonnasta kiertoaikoja  pidentämällä alettaisiin maksaa metsänomistajille tukea? Olen tähän asti mieltänyt sinut tukien vastustajaksi. Anteeksi jälleen ikävä puoleni, mutta oletteko tulleet ajatelleeksi, mistä rahoista moiset tuet maksettaisiin? Kysymys ei nimittäin olekaan ihan pikkurahoista. Valtiolla niitä rahoja ei ainakaan ole. Täällä on moitittu muutaman kymmenen miljoonan euron Kemera-tukia, mutta tässähän puhutaankin miljardituista.

    Gla

    En ala halkoa hiuksia puulajien suhteen, pointti oli graafeista tehtävissä johtopäätöksissä ja siinä, mitä peruskoulun laskennon tunneilla on opetettu keskiarvosta.

     

    Jovain

    ”Avohakkuut avattiin lopullisesti ja ns. säästömetsät ohjattiin hakkuiden piiriin”. Valitettavasti lainmuutoksen vaikutukset tulkitaan väärin:  Pidäkkeet (järeys) vanhassa metsälaissa tarkoittaa tiettyä puustopääomaa ja pidäkkeiden poistaminen uudessa metsälaissa vastaavasti toista puustopääomaa. Erotus on hakkuiden piiriin ohjattu puustopääoma. Sama koskee myös uusia ns. nopean kierron 30-40 metsiä.  Tuskin kannattaa vähätellä ”pienen nuorentumisen” vaikutuksia puustopääomaan. On selvä myös merkittävänä tulonsiirtona. Eihän hakkuiden keskiläpimitta ole voinutkaan pudota vielä, kun nyt hakataan 2014 jälkeisiä ”säästömetsiä”. Vaikutukset näkyvät nyt heti ja tulevat näkymään myöhemmin ja voivat olla metkittäviä.  tilkku: ”Lakimuutoksella ei ole tämän pienen nuorentumisen kanssa mitään tekemistä. Ilmiö johtuu viljelymetsistä ja lisääntyneen lämmön ja co2 vaikutuksesta metsän kasvuun”.

    mehtäukko

    Muristo:..”Milloin MTK herää ja alkaa tuottamaan vastinetta jäsenmaksuille?…”   Onko Murisko kuitenkin jäsen, vai toisten puolestako kyselet?

    On selvää, että Mtk:n puurtaminen kaiken hälyn taustalla ei tunnu näkyvän kenellekään, mutta niin kotimaassa kuin rysselissä hihat heiluvat. Alkutuottajan edunvalvoja kun ei mahtane pystyä taikatempuilla tai loitsuilla lohkaisemaan mitään etuuksia, sillä tässä himmelissä on niin paljon muita vaikuttajia. Lakkoilulla tulisi osuma omiin koipiin, toisin kuin tulevat riehujat kampittavat vastuullisesti omia työpaikkojaan!

     

    käpysonni

    <p>Myöntyväisyyspolitiikalla ei ole saatu mitään hyödyllistä aikaan. Luonnonsuojeluväki ei hyväksy PEFC-sertifiointia edes uudistetussa muodossa, ja FSC-sertifiointiinkin he suhtautuvat enemmän tai vähemmän kriittisesti. Heille kun  kelpaa vain tiukan linjan totaalisuojelu, niin on turha tehdä heille mitään myönnytyksiä,kun mikään ei kelpaa.</p><p>Siksi onkin hämmästyttävää tämä metsäsektorin väen harrastama luonnonsuojelu- ja ympäristöväen takapuolen nuolenta.</p>

    A.Jalkanen

    Mihin sitten päädytään jos hylätään yhteinen kehittäminen ja kaivaudutaan vaan syvemmälle poteroihin, kuten nyt hallitus ja AY-väki. Asiakas on aina oikeassa ja jos metsäteollisuuden asiakkaalle riittää sertifikaatti, niin asia on kunnossa siltä osin. Tämä ei ole vielä koko totuus vaan kyseessä on maapallon elinkelpoisuus ihmiselle – ei se kuka sanoo viimeisen sanan kotimaisissa mittelöissä. Suomalaisten pitää tehdä tavoitteen eteen osuutensa ja enempää ei voida vaatia. Tarvitaan yhteinen näkemys ja sopimus siitä mikä riittää ja millä keinoin siihen pyritään. Mittariksi ei riitä suojeltu pinta-ala, vaan tarvitaan tarkempaa analyysiä.

    suorittava porras

    Käpysonnin kanssa täysin samaa mieltä. Olen seurannut 50 vuotta kehitystä suhtautumisessa metsiin ja suojeluun käytännön toimijan roolissa. Suojeluvelvoitteita on lisätty koko ajan ,mutta yleisestä mielipiteestä saa sen kuvan ,että ei olisi tehty mitään ja on edetty vain huonompaan suuntaan. Tulee jo mieleen ,että huono kehitys johtuukin jo liiallisesta suojelusta. Se kannattaisikin suosiolla lopettaa ,kun 100 vuotta sitten vallinneilla opeilla päästiin parempaan lopputulokseen. Suojelu on resurssien haaskausta. Kun ei tehdä mitään ,kaikki on paremmin.

    Timppa

    Samaa mieltä.  Kun suojelusta ei vielä tiedetty ja hakattiin suruttomasti syntyivät metsät, joissa nyt on mitä ihmeellisintä suojeltavaa.

    Eniten teen maapallon elinkelpoisuuden eteen, kun hakkaan kasvussaan hidastuneen ikääntyneen metsän ja istutan paremmin kasvavan tilalle.

    Ei maapallon elinkelpoisuus pelastu sillä, että vähennetään hakkuita vaan sillä, että metsät kasvavat mahdollisimman hyvin.

     

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 205)