Keskustelut Metsänhoito metsäkonealan yrittäminen..

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
  • metsäkonealan yrittäminen..

    Hei!

    Vieläkö ajokone yrittämisessä on järkeä, saako siitä laskujen ynnä muiden kulujen jälkeen käteen muutakuin likaiset kädet?

  • Metsuri motokuski

    Ei ole. Valitettavasti.

    mehtäukko

    Perustelen hieman taustaa. Ala vaatii aloittamiseen ja toimimiseen rautaisen ammattitaidon. Seuraava ehto on 3-4 vuoden kirjallinen realistinen työsopimus lähi-alueilla tai muutto. Pesämunaa täytyisi olla >parikytä prosenttia ja investointiluottamusta rahoittajalla toimintavarmaan käypäiseen koneeseen. Jos esim. rahoituksen hinta, urakkahinta, työmäärä ja tehollisuus synkkaavat, voi jäädä muutakin kuin mustat kourat.

    Tee ensin kuskina riittävä putki töitä…

     

    suorittava porras suorittava porras

    Mehtäukon kannalla. Moni toiminnan lopettanut yhden koneen yrittäjä on ollut elämäänsä varsin tyytyväinen siirryttyään kuljettajaksi isompaan hyvämaineiseen yritykseen. Aloita siis aluksi kuljettajana ja mieti useamman vuoden jälkeen kannattaako ryhtyä yrittäjäksi.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Edelliset kommentoijat antoivat oivia neuvoja, joita kannattaa kuunnella. Suomessa yksinyrittäjän sarka tuppaa olemaan yllättävän kivinen. Kaiken kukkuraksi monella yrittäjällä eläkekertymä palkansaajaan verrattuna vaatimaton.

    suorittava porras suorittava porras

    Hyvä pointti Metsäkupsalta. Eläkekertymän alhaisuus pistää monet rimpuilemaan työelämässä viimeiseen hengenvetoon asti. Pienyrittäjät ja maanviljelijät pätkätyökierteeseen ja työttömyyteen välillä joutuneiden ohella kärsivät siitä, että eläkemaksuja ei ole maksettu täysimääräisinä. Moni heikosti toimeentuleva yrittäjä karsii valitettavasti kustannuksia jättämällä eläkemaksut ja vakuutukset maksamatta.

    mehtäukko

    Kyllä noin. Lisäksi työ-ja vapaa-ajan tapaturmavakuutukset täytyy olla kunnossa, aivan kuin muutkin kaskot. Jos aloittavalla yrittäjällä ei ole ”nimeä”, poltto-aineviuluihin ei saa luottokorttia.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Monelle se yrittäminen tuntuu tarkoittavan, että menee yhden ison työnantajan leipiin itse kantaen riskin suhdanteista ja täydellisestä riippuvuudesta yhdestä asikkaasta ja sen hintasanelusta. Tälläinen yrittäjyys tuskin kannattaa. Mutta jos sinulla oli joku parempi ajatus niin se pitäisi kuulla?

    suorittava porras suorittava porras

    Villi yrittäjyys ilman sopimuksia on uhkapeliä. Saa tehdä työt, mutta palkat jäävät saamatta. Esimerkkinä yrittäjän kertomus viimeisimmässä Metsälehdessä.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Ja mikä oli tämä aloittajan etu suhteessa muihin yrittäjiin? Miksi markkinaosuutta annettaisiin aloittajalle?

    Villi yrittäjyys on varmasti huonoin vaihtoehto. Joku vakaa pohja pitää olla yrittäjyydellä. Ja useampi asiakas sen lisäksi ja vaihtoehtoja ja joku suhteessa muihin. Mutta se ei ole yrittämisenä olemista, että on työntekijän asemassa yhdelle isolle sanelijalle.

    mehtäukko

    Jos on esim. yhden koneen kaivinkone-yrittäjä, se näköjään työllistää ja tuottaa omistajallensa jos ammattitaito riittää kaikenlaiseen kaivamiseen. Jos siihen haalitaan risujen puristelua, lisäksi on saatava ammattilaiskuski sekä yhteistyökuvio ajolle ja työmaita siltä suunnalta. Jos lähdetään yleisille teille, kortteja ja kursseja, lisäkone, kuskit…

    Jos vain ”on yrittäjän asemassa yhdelle isolle toimijalle ”, laajentaminen ei ole lähelläkään sitä kuin hankkisi vararaivaussahan, sillä kaikki kertautuvat. Jos kertautuminen on vailla taitoa ja hallittavuutta, huutokaupat kyllä täyttyvät ja leasing-koneet palautuvat.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)