Keskustelut Tekniikka metsäkone yrittäjä

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 51)
  • metsäkone yrittäjä

    Merkitty: 

    MT-lehdessä artikkelia jossa isot yritykset valtaavat mielestäni alaa.

    Olisi tärkeämpää byrokratian vähentäminen näiltä pieniltä jopa isännän itsensä työllistävää vaikutusta.Jos pieni yrittäjä pitää samaan velvoittaa samaan kuin suurissa.Ei sitä aitoa työtä enää ennätäkkään tekemää.

    Aikoinaan perustivat Metsäkone urakoitsija liiton joka myöhemmin muutttui kone urakoinniksi.Jopa tuolta portaalta nousi yksi suurimpia koneurakoitsija toiminta.

    Olisiko nyt aika lähteä ennallistamaan näiden pienten metsäkone yrittäjien byrokratiaa.Helpottaa työhön haluavien nuorten alalle pääsyä.

  • Pavekka

    Kyllähän ne rakennusalallakin alihankkijat rahansa sai aikanaan ja ajallaan mutta isot käytti siekailematta asemaansa hyväksi. Tulijoista ei käsittääkseni ollut pulaa vaikka kaikki tiesi mitkä on askelmerkit. Ja olihan se tavallaan varmaa yritystuloa kunhan kassa kesti eikä päämies menossa konkurssiin.  Lisäksi monesta muustakin koiruudesta raportoitiin. Hyvin tietoisia asemastaan ja kuten aiemmin mainittu pienyrittäjän asetelmat heikot isompaa vastaan jos jotakin tulee ilmi. Ja sitähän tässä nyt varmaan kysyjän toimesta ihmetellään.

    metsä-masa metsä-masa

    Sama käytäntö myös täällä päin, aliurakoitsian tilitys tulee leimikko kohtaisesti sovitulla taksatasolla päivitettynä !

    Metsuri motokuski

    Nykyään varmaan on eniten ongelmia infra ja maanrakennus puolella. Siellä maksuajat ovat ihan kohtuuttomat. Joskus destialla oli 30 pv alkaen seuraavan kuun alusta. Parhaassa tapauksessa sait lähes kahden kuukauden päästä maksun kun työ oli tehty. Ymmärtääkseni tuohonkin on lainsäädännöllä korjausta tehty ja maksuaikoja kohtuullistettu.

    miksuliini65 miksuliini65

    Tulijoita pisaa oli Urkanmaksuajat mitä Vaan nykyään pitää olla Uudet pelit alla Että pääset duuniin Kilpailu on kovaa duuneista Molemillita puolen on 1.koneen yrittäjät puodonneet pelistä poia.

    mehtäukko

    ”…Molemillita puolen on 1.koneen yrittäjät puodonneet pelistä poia…” Onko kokemuksen syvällä rinta-äänellä uskottavaakin, vai mitä?

    kim1

    Mm: 30 päivää on destialla laskutusaika nykyjään…

    Rane

    ”Molemillita puolen on 1.koneen yrittäjät puodonneet pelistä poia.”

    Gruppa on jälleen oikeassa.Kyllä koneita pitää olla vähintään kaksi että saa puut tienvarteen kun combikoneet on pois muodista…

    r.ritva r.ritva

    Onko koneurakoitsijain liito sama joka aikoinaan perustettiin juuri pienien 1,2,koneen yrittäjille.Tuohon siis kuuluivat,kaivurit jne..

    Huomioin ,että S Jaakkolakin vielä selvittelee jotain puolta.

    Tosin taksoita Vakityön antajan kanssa kun oli tilaisuudessa pyydetty tarjousta koneyrittäjiltä.

    Joku lähti periaatteella-minulla on maksetut koneet ja jätti talon.Tuosta ponnisti tämä lähes suurin koneyrittäjä firma.Liekö enää liiton kanssa missään tekemisissä.

    Jätkä

    Tunnen puuntuottajan, jolla on metsää useampikin hehtaari. hänen poikansa opetteli hakkuukoneen kuljettaksi, osti pienehkön moton, jolla hän hakkailee omia metsiä.

    Yhteistyösopimus on läheisen naapurin kanssa, joka omistaa jonkinlaisen ajokoneen. Tekevät hankintahakkuita lähinnä omiin metsiin, jotka ovat lisääntymään päin.

    Isäntä pyörittää tilitoimistoa ym, kertoo metsänomistamisen olevan hänelle harrastus.

    On pitänyt kirjaa, josta selviää, että omatoiminen hankintahakkuu tulee kalliimmaksi kuin tulisi pystykaupat, mutta hakkuutyön jälkeen metsä on niin paljon paremmassa kunnossa, että homma on ehdottomasti järkevää.

    isaskar keturi

    Tähän olen päätynyt itsekin – hankintahakkuusta joutuu maksamaan ”harrastuslisää”, mutta erityisesti ensimmäisillä harvennuksilla ja vaikeammassa harvennuskohteessa kannattaa tulevaisuuden paremman tuoton vuoksi. Oman koneen hankinta ollut harkinnassa, mutta toistaiseksi työssäkäyvällä liian pieni käyttöaste, että kannattaisi hankkia.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 51)