Keskustelut Tekniikka metsäkone yrittäjä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 51)
  • metsäkone yrittäjä

    Merkitty: 

    MT-lehdessä artikkelia jossa isot yritykset valtaavat mielestäni alaa.

    Olisi tärkeämpää byrokratian vähentäminen näiltä pieniltä jopa isännän itsensä työllistävää vaikutusta.Jos pieni yrittäjä pitää samaan velvoittaa samaan kuin suurissa.Ei sitä aitoa työtä enää ennätäkkään tekemää.

    Aikoinaan perustivat Metsäkone urakoitsija liiton joka myöhemmin muutttui kone urakoinniksi.Jopa tuolta portaalta nousi yksi suurimpia koneurakoitsija toiminta.

    Olisiko nyt aika lähteä ennallistamaan näiden pienten metsäkone yrittäjien byrokratiaa.Helpottaa työhön haluavien nuorten alalle pääsyä.

  • suorittava porras

    Ottavat mielellään nohevan tekijän vastaan isommissa yrityksissä. Tuolloin on mahdollista keskittyä olennaiseen ja osaava porukka toisaalla hoitaa juoksevat asiat. Yksin yrittämisestä tulee helposti väkisin yrittämisä eikä mistään tule oikein mitään. Nykyinen kehityksen suunta on ihan oikea.

    Metsuri motokuski

    Se on juuri näin kuin suorittava kirjoitti.  Isommat yritykset pystyvät paremmin takaamaan työllisyyden ja myös tulotason työntekijöille.

    Rane

    ” Isommat yritykset pystyvät paremmin takaamaan työllisyyden ja myös tulotason työntekijöille.”

    No varmaan näin on.Sitten ne kilhakammat kaverit jotka haluaisivat elämässä eteenpäin,oman firman ja omaavat yrittäjäluonnetta joutuvat hakeutumaan jollekin muulle alalle.

    Apli

    Aika paljon noita pieniä yrittäjiä esim energiapuun korjuussa, varmasti heillekin löytyy sijaa ja moni koulusta valmistunut saa sieltäkin hyvän työpaikan ja tulotasonkin.

    Itämaan ihme

    Se huonopuoli näissä on, mikäli haluat yrittäjäksi, joudut tekemään sopimuksen näiden isojen aliyrittäjiksi.

    Isot johtaa leikkiä ja pitävät varmasti huolen, että omat koneet pärjää. Aliyrittäjien osa voi jäädä vähän niin ja näin.

    Siitäkin pidetään huolta, ettei yksikään aliurakoitsija pääse kasvamaan liian isoksi kilpailijaksi.

    Mutta tämä on metsäfirmoille hyvä ratkaisu. Sopimus yhdelle ja tämän vastuulla on lähes koko korjuu.

    mettämiäs

    Ilman muuta nykykehityksen suunta on oikea, toiminnan laatua on saatu huimasti nostettua menneiden vuosien tasosta.

    Jos oikein yritän muistella, olen saattanut olla mukana yrittäjyyden kehittämisen keskipisteessä. Mutta koska se oli niin kauan aikaa sitten, voin muistaa ihan väärinkin…

     

     

    metsä-masa

    Itä-Suomessa, Ylä-Karjalassa on niitä isoja metsäkone yrityksiä, että pieniä 2-3 koneen yrityksiä. Isot yrittäjät on valtakunnan mitassa n. 10 suurimman yrityksen ryhmässä.

    Kun liitymyminen EU:hun 90- luvulla toteutui niin täällä osa toimivista maatalousyrityksistä lopetti maatalouden ja suuntasi toiminnan metsään, eli syntyi uusia metsäkoneyrityksiä. Uudet yrittäjät oli yleensä nuoria, tottuneet tekemään töitä sesongin mukaan, ja olivat työtä pelkäämättömiä.

    Isot yritykset on ottaneet vastuun isojen firmojen, kuten  Metsähallitus, Tora Enso, UPM ja Metsä Groupin puunhankinnasta. Pienemmät yritykset on löytäneet yhteistyö kumppanit sahojen ja Mhy:n puunhankinnasta.

    Yhteen vetona voisi todeta, että molemmille on löytynyt se oma mieleinen toimintaympäristö, jota myös metsänmyyjät pitää myönteisenä asiana !

     

    Nuakka

    Metsäkoneala on mennyt vähän samaan suuntaan kuin esim. kuljetusala. Suuti on kaunista ja hyvä yhteistyökumppani tilaajalle. Valitettavasti myös Postin, Schenkerin ym. isojen logistiikkatalojen kanssa koetut ongelmat tuntuvat siirtyvän myös metsäpuolelle. Isossa talossa on isot toleranssit eikä pikkuasioihin tarvitse takertua kun on laatujärjestelmä ja luottamusmies. Minulla on ollut sikäli hyvä onni että olen saanut pääasiassa  asioida pienten ja pienehköjen korjuuyritysten kanssa. Nyt tuli kokemusta hieman isommasta toimijasta johtoaukea hakkuun tiimoilta. Sääli, että nyt taisi menmä myös yksi tärkeä puunostaja boikottiin sopimusyrittäjänsä myötä. Sinänsä metsäkoneyrittäminen ei eroa muusta yrittämisestä. Eli tekemällä asiat  paremmin kuin muut, erikoistumalla, palveluasenne ym kantavat pidemmälle kuin yksistään yrityksen koko tai halvin kuutiotaksa..

    r.ritva

    Haluan korostaa vain miten pien yrittäjää voisi kannustaa tähänkin ammattiyrittämiseen vähemmällä byrokratialla.Ehkä joku haluaisi tehdä mutta ei riitä maalaisjärkinen tekeminen vaan pitää tätä työn oheita tehtävää raportointia jne…raskaana.

     

    suorittava porras

    Byrokratia ei vähene. Kaikki korjuuseen liittyvä sälytetään yrittäjän harteille leimikoiden suunnittelusta ja ketjutuksesta lähtien. Yksin tai pienellä miehityksellä liian iso osa ajasta kuluu kokonaan muuhun kun puiden käsittelyyn. Myös hakkuiden omavalvonta kuuluu samaan pakettiin. Korjuuesimieskin on yrittäjän palkkalistoilla ja eturivin yritykset kouluttavat jopa itse työntekijänsä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 51)