Keskustelut Metsänomistus Metsäkeskuskin on tehnyt työtä, jota varten se on perustettu

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 144)
  • Metsäkeskuskin on tehnyt työtä, jota varten se on perustettu

    ”Puustovauriot suurin pulma kasvatushakkuissa
    Julkaistu 26.5.2016

    Kasvatushakkuiden korjuujälki vaihtelee huomattavasti maakunnittain, Suomen metsäkeskuksen tuore selvitys osoittaa. Metsäkeskus tarkasti viime vuonna 304 kasvatushakkuuleimikkoa, yhteensä 1 017 hehtaaria.

    Yli puolella kohteista jälki oli hyvä, hieman alle puolet sai huomautuksen. Virheellisiä kohteita oli pari prosenttia. Luokittelu perustuu metsänhoidon suosituksiin, metsälakiin ja sertifiointiin.

    Eniten huomautettavaa – 40 prosentilla kohteista – oli puustovaurioista. Viidenneksellä huomautettiin maastovaurioista ja niin ikään viidenneksellä liian harvaksi harventamisesta.

    Isoja eroja maakuntien välillä

    Metsäkeskus julkaisi tarkastustiedot nyt ensi kertaa maakunnittain. Erot olivat huomattavia: Pohjois-Savossa huomautettavaa oli yli 90 prosentilla kohteita, Etelä-Savossa vain 10 prosentilla kohteista ja Keski-Pohjanmaalla ei lainkaan. Päijät-Hämeessä jopa puolet tarkastetuista kohteista oli luokiteltu virheellisiksi, muualla virheellisten kohteiden määrä oli vähäinen. Pohjois-Savon lisäksi runsaasti huomautettavaa löytyi Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Uudenmaan kohteilta.

    Metsäkeskus muistuttaa, että tarkastettujen kohteiden määrä vaihtelee maakunnittain ja tulokset ovat suuntaa-antavia.

    METSÄLEHTI”
    Miksi laatu on noin vaihteleva? Yksi osatekijä on varmasti alueella toimivan konekoulun taso. Vaikka kuljettaja hallitsee koneen tekniikan suvereenisesti, pitäisi hänen ymmärtää myös metsänkasvatuksen periaatteet.
    Ainakaan meilläpäin ei huonon jäljen tekijä tee kuin kaksi leimikkoa, samassa paikassa, sekä ensimmäisen, että viimeisen.

  • Jätkä

    ” /Palvelut/Profiili/?userId=4655
    RE: Metsäkeskuskin on tehnyt työtä, jota varten se on perustettu
    $ Mielestäni ennakkoraivaus kuuluu metsänomistajalle ilman mitään Kemeroita. On se kumma, kun maanviljelijät ja metsänomistajat eivät tee mitään ilman tukia. ”jätkä”)

    Metsänomistajat ovat niin moninainen joukko, että vain murto-osalla on mahdollisuus tehdä ennakkoraivauksia / hoitotöitä itse. Ei pidä nyt aivan noin paljon yleistää 🙂
    Muutaman kerran olen käynyt ennakkoraivaamassa ja nyt on käsittelyssä tuleva ensiharvennuskohde. En ole huomannut näiden toimien vaikuttavan kaupassa puun hintaan, ehkä raivaus on lisännyt ostohalukkuutta?

    Eli tavis mo voi tarjota hakkuita ilman raivausta, ostaja ottakoon mahdollisen lisätyön hinnassa huomioon. Saattaa kyllä olla, että ongelmat jää urakoitsijalle – ikävä kyllä.
    Lähetetty: 1 h, 34 min sitten
    Lähettäjä: harrastelija ”
    Lukeeko tuolla, että metsänomistajien olisi tehtävä itse, omin kätösin, ennakkoraivauksensa? Minä en ole sellaista vielä löytänyt, lienee näössä jotain hämminkiä, silmalasit tosin on tämän vuoden aikana uusittu.

    Visakallo

    Ymmärtää kyllä hyvin, jos Jätkän hommat alkavat olla vähissä, jos jutut ovat tuon tasoisia.
    Tänä päivänä ei enää riitä, että tekee vain työt.
    Ne pitää myös osata markkinoida asiakkaille.
    Jos asiakkaille alkaa oikein olan takaa vi..lemaan, ei kauppa käy.

    Metsuri motokuski

    Onhan nuo ”jätkän ” jutut nyt aika kovia. Mutta kyllä niissä totuuden siemen on mukana. Parasta lienee se että jokainen tekisi metsässä oman osansa eikä syyttelisi toisiaan. Jos leimikot ovat hyvässä hakkuukunnossa niin silloin voi vaatia erinomaista jälkeä ja kolhuhin ja painumiin pitää suhtautua erityisen kriittisesti.

    Minusta ei priimaa voi vaatia (tai voihan sitä ) jos lähtökohta on valmiiksi huono. Nyt on vain kysessä missä on se raja joka edellyttää toimenpiteitä. Uskon että vastuullinen metsäomistaja huolehtii siitä että ainakin oman metsän osalta tilanne on kunnossa.

    Jos sitten nämä cv:llä pullistelijat saisivat kohtuullista aikaa jäljlelle. 🙂 Ps. Nuo cv:thän ei kerro taidoista oikeastaan yhtään mitään.

    Visakallo

    Meillä on puunkorjuu ollut koneelista jo 80-luvun alusta lähtien, ja energiapuun korjuukin koneelistettiin täysin jo toistakymmentä vuotta sitten.
    Voitte olla aivan varmoja, että raivaussahoja on soitettu riittävästi. Minulla on myös kanttia sanoa, että motivaatiota tehdä ennakkoraivaukset kunnolla on heikennetty viime vuosina rajusti väärällä puun hinnoittelupoliitiikalla.
    Tiedän sen todella hyvin, koska olen sen omakohtaisesti kokenut.
    Osa täällä kirjoitettavista jutuista ei vastaa tämän päivän todellisuutta.
    Osalla taitaa olla jo vuosia siitä, kun metsässä on jotain saatu aikaiseksi, jos edes silloinkaan.
    Lopettakaa turha suunsoitto ja tehkää työnne kunnolla jos osaatte.

    jees h-valta

    Nyt kyllä yhdyn puuntakusen kommenttiin sataprosenttisesti!

    Metsuri motokuski

    Lainaus: Minulla on myös kanttia sanoa, että motivaatiota tehdä ennakkoraivaukset kunnolla on heikennetty viime vuosina rajusti väärällä puun hinnoittelupoliitiikalla.

    Mutta eihän tuolla perusteella voi syyttä urakoitsijoita huonosta jäljestä. Jos hinnoittelupolitiikka ei ole kunnossa niin silloinhan syy löytyy myyjän ja ostajan välillä. Urakoitsija tekee sen minkä se voi tehdä niissä olosuhteissa.

    MIKANDER

    Puuntakaa kirjoittelit täyttä asiaa puunkorjuu
    On koneittenduunia ei manusahaajille löydy palkan
    Maksajaa nykyään työn jälki kelpaa maksjat ei ole

    Visakallo

    Mutta metsänomistajaa, eli sitä todellista työnantajaa ja koko lystin rahoittajaa voi joka käänteessä lyödä kuin vierasta sikaa!
    Minä olen henkilökohtaisesti ollut hyvin tyytyväinen metsissäni toimineisiin koneurakoitsijoihin ja heidän kuljettajiinsa, enkä usko olevani ainoa.

    suorittava porras

    ”Pihkatappi” ja kollega ovat asian ytimessä . Allekirjoitan heidän mielipiteensä täysin . Kun jokainen hoitaa tonttinsa ketjussa kunnolla , ongelmia ei ole . Ja hyvästä työstä tulee myös palkita , ei tekemättömyydestä .

    ……

    Keski-Suomalaisessa oli artikkeli otsikolla:
    ”Puu liikkeelle tehtaille ympärivuotisesti ”
    Tekstissä vilahteli aiheita , joista tällä palstalla väännetään aika-ajoin kättä kiivaastikin . Puun lisääntyvä kysyntä edellyttää toimenpiteitä myös metsänomistajilta .(tiet kuntoon ja leimikot korjuukelpoiseksi kaikkina vuodenaikoina )

    Taimikonhoito , metsien vesitalous , metsäteiden kunto ja luonnon
    monimuotoisuus olivat Keski-Suomeen valmistuneen nelivuotisen metsäohjelman keskeisiä teemoja .

    MTK:n Keski-Suomen kenttäpäällikkö Pauli Rintala varoitteli , että heikommat kohteet saattavat jäädä myymättä kovasta kysynnästä huolimatta . Tarjonta nimittäin ylittää kysynnän . (tämän takia olen kannustanut kunnostamaan leimikoita jo ennen kauppahetkeä )

    …..
    Heikompiakin leimikoita toki korjataan , mutta valitettavasti niille on aikaa vasta kelirikon uhatessa . Moni tekee niitäkin mieluummin , kun joutuu lomautetuksi . No , eihän siinä hyvää pilata . Valitettavasti tulokset näkyvät kuitenkin pitkänä miinuksena korjuuta koskevissa tarkastusraporteissa .

    Rane

    Jaaha,nyt niitä raivaamattomia sitten taas tehdään ja ostetaan.Suorittava pystyy näköjään olemaan samassa keskustelussa perustellusti eri mieltä itsensä kanssa.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 144)