Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus "valvoo"

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 60)
  • Metsäkeskus "valvoo"

    Metsäkeskus valvoo , muttei rankaise!  Vaikka kuinka täydellisesti olisi tuhottu ”kymppi” kohteet , on  metsäkeskuksen maksimi rangaistus huomautus.

    Ainoastaan silloin jos joku ulkopuolinen taho tuo asialle julkisuutta , voi rangaistus olla minimi sakko.

  • A.Jalkanen

    Vesistöjen lähiympäristöt ovat usein luonnossa niitä alueita, jotka palavat harvoin. Puhutaan kulonkiertämistä, joilla puusto uusiutuu esimerkiksi yksittäisten suurten puiden keloutuessa, lahotessa ja kaatuessa. Tuuli kaataa tietenkin myös puronvarsipuustot, mutta niitä voikin hoitaa ennakoivasti poimintahakkuin; poistaa isoja puita ja jättää pienempiä ja lehtipuuta, jolloin myrskynkestävyys paranee. (Johonkin olisi kyllä jätettävä myös järeitä vanhoja puita, joista luonnossa on suuri pula.)

    Kymppikohteiden tunnistus ja paikannus ja näin ollen metsänomistajan oikeusturva on parantumassa. Kun metsätieto avautuu kaikille käyttäjille, kaikki metsänomistajat voivat itse nähdä kartoituksissa löytyneiden erityiskohteidensa sijainnit metsaan.fi-palvelusta ja myöhemmin suoraan nettiselaimesta. Metsälakikohteet kai periaatteessa pitäisi tunnistaa, vaikka niitä ei olisi kartoitettu. Hakkuuoikeuden haltija on vastuussa että niitä ei vahingoiteta?

     

    suorittava porras

    Jos kohdetta ei ole merkitty karttaan, mennään talvella kympppipykälän kohteen yli , että heilahtaa. On ihan turhaa tulla asiasta myöhemmin sormea heristelemään.

    Visakallo

    Miten, ja kuka nämä karttaan merkityt kymppikohteet etsii ja toteaa?  metsaan.fi -tiedoissa on metsien osalta aika paljon virheitä. Noudattavatko kymppihteet samaa linjaa? Miten pitää toimia, jos merkintä on aiheeton?

    Kuitupuunkasvattaja

    Samantyylinen Suorittavan opastama laintulkinta pitäisi ottaa käyttöön myös hirviongelman hoidossa.

    jees h-valta

    Niin, kuitupuunkasvattajan linjoilla, hirvi aina kohdatessa nurin konsteista välittämättä. Jos sattuu autossa torrakka mukana niin siitä vain laukaus ja mahdollisimman varmasti tappava. Keuhko-osumiin voi pyrkiä hennommallakin tussarilla. Kyllä se sinne sitten hyytyy pikapuoliin.

    risuparta

    visulle: montako metsä paloa on ”metsissäsi” ollut aikanasi?

    Kuten Anneli jo kertoikin , niin luonnon paloissa kosteat paikat säästyvät. Niitä paloja on muuten jotain 500 vuoden välein! Oikeissa luonnon tilaisissa metsissä ei myrsky tuhoja ole ollenkaan.

    Miksi pitäisi jättää puron varret hakkaamatta?

    Olisiko yksi syy se , että suomalainen puu kehutaan juhla puheissa ”kestävästi” kasvatetuksi? Apulanta ja räkäpetäjä porukan mielestä se hokema ei mitään käytännön toimia kaipaa!

    Menninkäinen

    Onko käytännön toimia julistaa kaivettuja ojia luonnontilaisiksi puroiksi? Viljelymetsää luonnontilaiseksi vanhaksi metsäksi?

    mehtäukko

    ”Apulanta ja räkäpetäjä- porukka”.

    Risuparran puimakone on seulonut kummallisen karsinoinnin metsäpuolen omistajataholle.

    Kun risupartakin joutuu rokkatorveaan hankaamaan myös ruisleivällä, mikä arvonimitys on tavanomaisen viljelyn elinkeinonharjoittajilla?

    Visakallo

    Risuparran motiivit ovat jääneet näiden vuosien aikana meille arvoituksiksi. Miksi pitää temmata tuulesta asioita kun tietoakin on käytettävissä? Silloin kun palo etenee  latvapalona, ei siinä jollain puronvarsilla ole mitään sananvaltaa. Palo pysähtyy vasta suurempaan vesistöön. En ole saanut vastausta siihen, miksi puronvarret pitää tuhota kulkukelvottomiksi kosteaan maahan pysyyn jätettyjen puiden kaatuessa jo ensimmäisessä tuulessa rissuparrankin mukaan luonnonvastaisesti? Onko maassamme taantumuksellinen joukko vanhenevia tapaluonnonsuojelijoita, jotka eivät osaa enää ajatella omilla aivoillaan?

    Tolopainen

    Mistä Visakalolle on syntynyt käsitys että puronvarresta kaatuneita puita ei voi korjata pois. Olen nähnyt että on korjattu myös suojelualueilta.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 60)