Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

  • Tämä aihe sisältää 1,929 vastausta, 74 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 kuukautta, sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 701 - 710 (kaikkiaan 1,930)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • Puuki

    Mutkin ne äestyskoneetkin usein ajaa eikä taimia yleensä istuteta suoriin riviin äestysjälkeenkään eikä varsinkaan kaikkia luont.  syntyneitä kasvatuspuita kasvateta riveissä.   Koneiden leveistä teloista se 5-5,5  m uraleveys johtuu eikä ole metsän puurivien sanelema pakko .

    suorittava porras

    Entäpä ,jos taimia on istuteltu alunperin vähän suuremmilla väleillä? Urat levenevät tästäkin syystä väkisin , kun uralta poistettavasta puusta seuraava on kauempana.

    Oma lukunsa ovat aukkoiset tai muuten epätasaisesti kehittyneet metsät. Jossakin kohtaa runsassti puita ja laajoilla alueilla niukasti. Ajoura on kuitenkin tehtävä koko kuviolle. Jos luonnostaan vähäpuinen osuus sattuu otantaan (tai useita) voi tulos olla alle lakirajan ,vaikka ei olisi otettu yhtään runkoa uran ulkopuolelta.

    Puuki

    Otantavälit on semmoset että( systemaattisella otannalla) erot tasottuu.

    Metsuri motokuski

    Kyllä ainakin täällä äestyskoneet ajavat edelleen aika suoria linjoja. Pohjoisessa keski-suomessa on niin paljon männikkökankaita että linjat ovat hyvinkin suorat.

    mehtäukko

    ”..erot tasottuu…”

    Niinhän sitten ”tasoittuu” ajo-urien leveyskin, kun kun maastonmuotojen,esteiden,puuvälien, vajaatuottoisuuden yms. takia ura käy vaikka 6 metrissä!?

    Yleensäkin kaikissa metsälöissä mo:jilla on monenlaista töplöstä, joista ei taatusti kukaan pidä mekkalaa. Eli se jopa harvennuksen 0,5 m ylileveä ura on kokonaisuudessa mitätön virhe. Mutta kun siitä saa syyttää muuta tekijää, yöunet ja tyytyväisyys on varmistettu!

    Visakallo

    Nyt on kyllä syytä muistaa, että nämä leveät ajourat ja harvaksi hakkuu -jutut lähtivät Metsäkeskuksen suunnasta, – ei metsänomistajien. Enpä ole koskaan täällä valittanut ajourista ja hakkuista, koska ei ole ollut aihettakaan. En sitten tiedä, onko Keski-Suomessa jostain syystä asiat niin paljon huonommin kuin on julkisuuteen kerrottu.

    Tomperi

    Kerran kirjoitin jossa keskustelussa että löysin ainakin 8 metriä leveän ajouran niin miuthan motattiin höpöpö kirjoittelusta. Se kohde on keski-suomessa.

    Tolopainen

    Keski-Suomessa luulisi riittävän valtakunnan kapeimmat ajourat, sieltä ei voi pudota. Hankalampaa se on laidempana.

    Kun motokuski ei enää näe hakata, hänestä tulee konekuski.

    arto

    Jos se koeala jäävästä puustosta otetaan ajouralta. Kertoo maalaisjärkikin ettei siihen saa tavan jäävää puustoa mitenkään lakirajalle.

    Tomperi

    Voisko metsälehden toimittajista joku tehdä jutun miten tilastollisesti oikeaoppisesti mitataan esimerkiksi harvennushakkuun runkoluku koealoittain vaikkapa viiden tai kymmenen prosentin otanta prosentilla?  Riittäisikö ammattitaito ja laaja alanen osaaminen ja ymmärräys.  Tuli tuosta Arton kommenteista mieleen että tarvetta näyttäs olevan.

Esillä 10 vastausta, 701 - 710 (kaikkiaan 1,930)