Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

  • Tämä aihe sisältää 1,929 vastausta, 74 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 kuukautta, sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 671 - 680 (kaikkiaan 1,930)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • suorittava porras

    Metsäpuolen työntekijöitä ei lomautus naurata. Kun tulotaso on matala ,ei ansiosidonnainen paljon lämmitä. Yrittäjällä pääomaan kohdistuvat kulut pysyvät silloinkin ,kun kone seisoo puomi suorana.

    Miksi kukaan ei valvo ajouria? Olisi sekin kriteeristö syytä päivittää. Jos koneeseen vaaditaan telat katavuuden parantamiseksi , se tarkoittaa myös koneen leveyden lisääntymistä.

    Sinä aikana ,jonka olen konehommia tehnyt, pyörät ovat lihoneet 40 sentin leveydestä 80 senttiin ja telavarustuksella puhutaan jo metristä. Telat tarjoavat usein vielä yllätyksiä talvikeleillä liukkautensa vuoksi. Kasvanut tilan tarve on otettava tässäkin huomioon.

    Telojen hinnalla saisi jo pienen henkilöauton(uuden),joten turhan pantiksi niitä ei hankita

    Urat eivät ole ongelma kohteilla , jotka on hoidettu eikä hakkuuta tehdä liian aikaisin. On maanomistajan asia pitää se olosuhdepuoli kunnossa.

    Eilen olin puheissa metsää omistavan metsänhoitajan kanssa ,joka oli ihan tyytyväinen scorpparin työhön ja tuloksiin ensiharvennuksellaan. Piti enemmän haasteena ajokoneen onnistumista. Totesin siihen ,että ei taida olla parempiakaan vaihtoehtoja tarjolla nykyoloissa. Jos ei löydy jostain ylimääräistä rahaa ,ei tulevaisuudessakaan.

    Myös kemeratuesta riukumetsien hoitoon keskusteltiin. Ei henkilökohtaisesti sitä kannattanut. Piti hyvän metsänhoidon ohjeilla toimimista parhaana vaihtoehtona , mutta huonompi vaihtoehto oli pakko hyväksyä tulevaan metkaan poliittisista syistä.

    Näin se politiikka ohittaa biologian ja talouden lait.

    Nostokoukku

    Ketään syyttämättä, ketään osoittamatta. Kuten jo aikaisemmin totesin, talous edellä mennään, sille ei mitään kukaan voi. Väistyä saa metsänkasvatuksen edellytykset, lainalaisuudet ja tutkimukseen perustuva tieto.

    mehtäukko

    ”Itse lomautan henkilöstöni rakennuspuolella”… on aikalailla helppoa kun laittaa vasaran ja naulapussin naulaan.Ei siinä korot juokse.

    ”..Missä lienee se lähde, että vähän ”jossain risahtaa”…on siellä, kun seuraa alan lehtiä. Tämäkin K-Suomen tapaus viimeksi, jossa  on tekijöitä kyllä syytetty olan takaa.Niin, tutkimusta syistä ei ole kuulunut.

    Vastuu kuuluu väärin toimineille, mutta puunkorjuussa on monta kokkia tunkiolla.

    jees h-valta

    Nostokoukun linjaa on helppo puoltaa. Kyllä, talous on ykkönen ja jos e-puuhakkuu on sellista että siitä maksetaan kantorahaa on aivan selvä että sellainen yrittäjä saa ainakin minulta hommaa ennemmin kuin lähtisin kuluttamaan itse bensaa ja aikaa samaan hommaan. Näyttää aivan kelpoisaa jälkeä täällä Satakunnassa paikallinen e-puuyritys tekevän.

    käpysonni

    Olen saanut tietää, että Ruotsissa käytetään ensiharvennuksilla paljon enemmän pienempiä  koneita kuin Suomessa. Miten niiden käyttö kannattaa siellä, jos ei kerta Suomessa?

    arto

    Metsähoidon suositus ajourista 4.6m Nyt noissa tarkastuksissa ollut 4.8m  Metsä oikein harvennettu mutta ajourista jäänyt kiinni.  Aika tarkan tarkastettu.

    mehtäukko

    Siinä täytyisi jonkun tutkijan hutkia koko metsätalouden elinkeinorakenne,verotus,spv ym. asiaan liittyvät kustannus-, ja tulotekijät molemmista maista. Luvut kertovat sitten jotain.

    Ruotsissahan tehdään paljonkin pienmetsäkoneita. Suomessa joku viikko sitten eräs sellainen teki konkan.

    Puuki

    Ei mene lakirajan alle vielä sillä , jos ajouran leveys sattuu olemaan 20 cm suosituksia leveämpi.  Suositusten vastainen voi olla sen takia.

    suorittava porras

    Tuo 20 senttiä on ihan tarpeen seuraavaa harvennusta varten . Ura kapenee vähintään sen 20 senttiä runkojen ja varsinkin juurenniskojen järeytymisen myötä. Fiksu motokuski huomioi myös kasvuvaran.

    Jean S

    Anteeksi nyt Anneli, mutta minusta kysymys riidoista ja korvauksista on perin mielenkiintoinen.

    Selvityksen mukaan Keski-Suomessa on siis hakattu erinäisiä kohteita väljemmiksi, kuin mitä metsänhoidon suositukset ja laki sanovat. No, useilla yhtiöillä kauppakirjassa on viittaus nimenomaan hyvän metsänhoidon suosituksiin. Näin ollen on erittäin kiinnostavaa, jos kukaan ei olisi riitauttanut kauppaansa ja saanut siitä korvauksia. Ja jos näitä korvauksia jouduttaisiin maksamaan, se ohjaisi luultavasti hakkuukäytäntöjä erittäin tehokkaasti.

Esillä 10 vastausta, 671 - 680 (kaikkiaan 1,930)