Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

  • Tämä aihe sisältää 1,929 vastausta, 74 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 kuukautta, sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 1,930)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • Jean S

    Suorittava: Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana onnistunut teettämään muutamia energiapuuhakkuita ja olen niiden suhteen ollut erittäin tyytyväinen jäävään puumäärään ja työjälkeen. Olen 350 hehtaaria eri omistajilta, usein kuolinpesiltä, ostaneena ostotilallisena kyllästynyt kuuntelemaan moralisointiasi taimikonhoidosta ja näkemykseni mukaan on myös olemassa sellaisia kohteita, joissa on järkevää myöntää, että taimikonhoitoa ei enää kannata tehdä vaan kannattaa odottaa koneellista energiapuuhakkuuta. Jos haluat jollain tavalla edistää metsänhoidon kehittymistä, niin tee mahdollisten kavereittesi kanssa kansalaisaloite siitä, ettei kuolinpesää saa pitää jakamattomana kuin 5 vuotta.

    Ja sitten muut: kauppakirjan ehdoissa tosiaan kummittelevat säännöllisesti hyvät metsänhoidon suositukset ja lakiakin tietysti pitäisi noudattaa. Lain noudattamisesta vastaa käsittääkseni maanomistaja. Kysyisin kuitenkin, että onko joku onnistunut saamaan korvauksia liian harvaksi hakatusta metsästä ja jos, niin miten ja minkä verran. Itselläni ei juuri nyt tällaista ongelmaa ole, mutta joskus voi tietysti tulla.

     

    mehtäukko

    ”…Remes ylispuuhakkuukohteella: jos taimet rikotaan voi kyseessä olla metsälain vastainen hakkuu. Toisin sanoen kasvatuskelpoisia taimia pitää jäädä riittävä määrä. Maksoi mitä maksoi…”

    ”…Täällä puhutaan nyt aidasta ja seipäistä samassa ketjussa…”

    Kenenkäs heitto ”aiheeseen” oli tuo Remeksen yksipuolinen saarna , ja kuka totesi ”aitoja ja seipäitä”…Hmmm

    suorittava porras

    Ymmärrän Jannen pointin. Olen tismalleen samaa mieltä kuolinpesien ja kykenemättömien metsäomaisuuden ”hoidon” seurauksista. Tarvitaan kovempia otteita ja keinoja puuttua ,jos omaisuus alkaa tuhoutua. Näihin tilanteisiin tuki on tarpeen.

    Sitä vastaan puolestani taistelen kynsin hampain ,että taimikko tietoisesti pilataan kasvattamalla siellä sinne kuulumatonta tavaraa ja että siihen kannustetaan maksamalla ”aikaansaannoksesta” tuotantopalkkio samalla ,kun työn toteuttaja ei saa edes kulujaan katettua. Turha siihen touhuun on odottaa uusia investointeja ,kun osalla edellisetkin on vielä maksamatta .

    Vain sellaiset yritykset menestyvät , joiden kalusto soveltuu laaja-alaisempaan käyttöön.Siitä pitää markkinatalous huolen. Metsänomistajienkin on pikkuhiljaa hyväksyttävä tämä vaihtoehto ja pyrittävä kasvattamaan metsänsä niin ,että puunkorjuu voidaan toteuttaa tehokkaasti. Risukon tuottaminen ei tätä tavoitetta edistä ,eikä ole eduksi ilmastonkaan kannalta .

    Jean S

    Metsänomistaja voi nostaa tehokkuutta kasvattamalla kuviokokoa.

    Muistan joskus laskeneeni yhden moton työtehon hehtaareina ja päätyneeni johonkin sellaiseen, että jos kaikki hakattaisiin aikanaan ja jos kaikki leimikot samalta alueelta menisivät samalle yrittäjälle, niin oliko se nyt 10 vai 15 kilometriä sen ympyrän halkaisija. Niin että jos sitä isoa konetta on varaa ajattaa lavetilla 80 km sinne ja tänne, niin kyllä tässä kuviossa jossain muuallakin on löysää.

    Tomperi

    Pitäsköhän etelä ja keskisuomessa maksaa metsänomistajille Lapin malliin esimerkiksi siitä että kotka pesii kuviolla taikka kanahaukka puhumattakaan liito oravasta ja valkposelkätikasta, entä hömötiainen …

     

    suorittava porras

    Vastaan Jannelle ,että toimijoita on iso määrä ja jokaisella toimijalla omat koneketjunsa eikä yhteiskäyttö monissa tapauksissa tule kysymykseen. Tähän palettiin erikoiskoneet (ne pienet) eivät sovi käytännössä lainkaan. Ne joutuisivat toimimaan vielä isommalla alueella kapea-alaisen käytettävyytensä takia. Kaiken lisäksi pienpuuhomma on monesti kannattamatonta tai huonosti tuottavaa. Juuri tämän siirtoruletin vuoksi on päädytty yleiskoneisiin ,joilla voidaan tehdä tilan useampi eri kehitysvaiheessa oleva leimikko yhdellä käynnillä sen sijaan , energiapuut ,harvennukset ja aukot käytäisiin tekemässä eriseen omilla koneillaan. Lavettikilometrejä karttuu viimeisessä vaihtoehdossa rutkasti enemmän . Koneet ja kuljettajat eivät tuota mitään siirtojen aikana.  Siirto aiheuttaa vain kuluja.

    Puuki

    On yrittäjiä joilla on sopiva koneketju ensiharvennuksiin ja toinen muihin hakkuisiin. Niitä kannattaa mo:n suosia, jos voi valita.  Eikä ole kaikki nurin menossa kuten suorittavan alueella kuulostaa olevan.

     

    <iframe id=”fskey-iframe” class=”fskey-autofill-dlg” style=”display: none;” sandbox=”allow-same-origin allow-scripts”></iframe>
    <div id=”fskey-tooltip” class=”fskey-tooltip” style=”display: none;”></div>

    Jätkä

    Se nyt ainakin on tullut selväksi, että konehemmojen päähän ei mahdu muuta ajatusta, kuin että pienempi metsäkone on suunnilleen mönkijän tasoa – ilman teloja, eikä sillä tule muuta kuin jälkiä maahan ja puihin. (Vanha nimitys ”Konekonna” osuu nyt paremmin kuin koskaan ennen)

    ”Oikea metsäkone on helvetin iso, kuusi metriä leveä ja neljä korkea, jolla kuskataan koko leimikot yhdessä kuormassa. Muilla ei tee mitään – missään.”

    Tuntuu järjen ääni latistuneen koneen ryskeeseen ja polttoöljyn tuoksuun.

    Tietenkin, kun ei ymmärrä ajouraverkon suunnittelusta mitään, niin sillä taitamattomuudellaan on hyvä rehvastella.

    Omituista on myös se, että nämä urhot ottavat niskoilleen senkin, että ostohenkilö on ostanut risupalstan ja siitä pitää repiä sata mottia /ha.

    Ei ole ammattiylpeyttä eikä työmoraalia hiventäkään. Metsäkonekouluun oitis tuollaiset.

    Puuki. Sinulla on viirus koneessasi!

    Metsuri motokuski

    Miksi sinä jätkä kirjoitat tuollaista p….kaa. Tiedän että osaat kirjoittaa asiaakin ja totuuden mukaista tekstiä. Tuo yllä olevan kirjoitus ei perustu mihinkään ja on aivan tarpeetonta mustamaalausta. Pahinta lienee se että joku ei osaa suodattaa näitä häiriintyneitä kirjoituksia vaan saattaa jopa uskoa niihin.

    Hämis

    Siinä koneurakoitsijoiden tosissaan pitäisi petrata, että neuvottelupöydässä olisi kanttia sanoa EI !

    Kyllä yrittäjä- metsureiden perään on soiteltu,kun yrittäjät ovat sanoneet että ei jatketa,pitäkää tunkkinne. Olemme pahoillamme,ei yarkoitettu loukatahyvin on hommat teiltä sujuneetlisätään hintaa,yms. Kuuntelisittekö itse jos olette 25 v tehnyt metsätöitä ja 25 v henkilö soittaa suutaan ja vaatii päättömiä suorituksia ???

    Sanokaa konemiehet suunne puhtaaksi hinnoittelusta sopimuspöydissä. Vai onko hinnat sittenkin hyviä mutta ollaan ahneita repimään lisää ja vetämään alarajalle tai vajaatuottoiseksi. Myönnän , että helppo huudella kun ei ole lainaa ,mutta ketä tuollainen kierre auttaa,että aina on lähdettävä oli kelit mitä vaan ja leimikko mitä vaan ja hinta mitä vaan. Sitten vaan kiukutellaan.

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 1,930)