Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

  • Tämä aihe sisältää 1,929 vastausta, 74 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 kuukautta sitten GlaGla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 1,930)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • Metsuri motokuski

    Metsänkasvattaja heitti sen perin tyypillisen vastauksen. Vielä kun kerrot että miten urakoitsijalle varmistetaan se että työmaita piisaa senkin jälkeen kun metsänkasvattajan eh on tehty. Voisko se olla niin että tietty taksa normaali koneella ja korotettu taksa pienellä koneella jos on tarjolla. Jos ei ole saatavilla niin sitten mennään niillä mitä on.

    suorittava porras suorittava porras

    Sieltä hakkuuohjeista löytyy vaihtoehtoja . Muu harvennus, ensiharvennus , lievä yläharvennus ja yläharvennus. Pitäisi riittää kaikkiin tarpeisiin jo noilla eväillä. Riittää ,kun laittaa rastin oikeaan kohtaan.

     

    mehtäukko

    Mm. Esimerkiksi niin, että keskimääräisen normi ajankulun jälkeen m3/ha napsahtaa tuntilaskutus ylimääräiselle, motit huomioiden.

    Jos leimikko osoittautuukin ”mäen alla” raivaamattomaksi 40L/r, alkaisi mittari raksutella tuottavuuden takaamiseksi. Ja kiireen voi unohtaa!

    Metsuri motokuski

    Esimerkiksi näinkin. Tämä voisi olla yksi malli. Tärkeintä vaan on että kustannusrakenne on tiedossa jokaisella osapuolella ennen korjuun aloittamista. Näissä kustannuksissa on aina ongelma tulkinnasta. Järjestelmä pitäisi olla niin yksinkertainen että tulkinnalle ei ole varaa. Sen voi todeta että omille vaatimuksille ei voi tietenkään osoittaa toista maksajaa. Oli se sitten yhtiö tai urakoitsija.

    kim1

    Niin..Ruotsissa on metsätilojen pirstoutuminen estetty lainsäädännöllä..,ainakin perinnönjaossa.                                                                 Itseasiassa Suomen metsät on metsänomistaja rakenteen huomioon ottaen yllättävänkin hyvässä kunnossa.

    Itse saatan ensi keväänä pienehköltä alalta tuolta etäpalstalta laittaa mäntyä nurin..,eikä kyse ole mistään myöhäisestä taimikonhoidosta..,mielumminkin 2-3 vuotta siirretystä ensiharvennuksesta..( kyseinen kohta välttynyt ihmeen kaupalla hirvituhoilta..,siksi tiheämpää kuin muut alueet)..eikä ne maahan jää…,varmasti ne joku tekee polttopuuksi,koska aivan metsätien kupeessa..,elikkä kohta puolin sitten on enskan aika…,runkotilavuuden ollessa n.100 litraa

    Tämä kohde on sama ,johon eräs metsäasiantuntija ehdotti energiapuu harvennusta v.2010 taimikon ollessa 12 vuotiasta..,arvioitu kertymä olisi ollut 50 mottia/ha…,ilmeisesti kyseessä oli sellainen mehtäukon mainitsema osto kiimainen henkilö..,heh

     

     

    Panu Panu

    Laatuharvennusta ei muuten tunnu löytyvän ostajien systeemeistä ellei sitten ”muu harvennus” sitä tarkoita.

    metsänkasvattaja

    vahvasti uskon että moni  metsänomistaja  maksaa  mielellään enemmän paremmasta  lopputuloksesta .kauppasopimuksissa  pitäisi  olla  vakiona kohta ,jossa kysytään tehdäänkö  työ isolla koneella edullisemmin ja ehkä otetaan riski huonosta työstä .vaiko pienellä  vähän kalliimmalla tai jopa  metsurityönä .  pitää muistaa  ,että  tili  tehdään toisessa ja  päätehakkuussa ,joten silloin  on  oltava  paras  metsä hakattavana .

    mehtäukko

    …siis ”riski huonosta työstä..” ei takaudu pois  sillä, että aletaan kuletella pikku räpsyjä. On ohjeet yrittäjille kaikkeen liikehtimisiin, kun vain niistäkään ei lipsuta.

    Onkos ohjeita mo:lle? Myhistykselle? On ja ei joiden toimimattomuudesta kärsii ensin yrittäjä nahoissaan. Ja sitten taivastellaan vahinkoja!

    Metsuri motokuski

    Panulle sanoisin että alaharvennus on aina myös laatuharvennus. Siinä otetaan aina huonolaatuisin pois ensiksi. Jos tiheys laskee liian alas jätetään parempilaatuiset huonot jäljelle. Samoin samalla tehdään kasvutilaa parhaille puille. Metsänkasvattajalle sen verran että nykyäänkin voit antaa vaatimuksia harvennuksen suorittamisesta ja päättää myytkö harvennusta ollenkaan jos vaatimuksiin ei suostuta tai ostajalla ei ole tarjota sopivaa kalustoa.

    mehtäukko

    Kyllä noin. Hommassa pätee kuitenkin tietyt lainalaisuudet, eikä kaikenlaisiin koukeroihin voi taipua…

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 1,930)