Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

  • Tämä aihe sisältää 1,929 vastausta, 74 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 kuukautta sitten GlaGla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 1,930)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • Puuki

    Osan voi selittää em. syistä. Ne ei kuitenkaan selitä sitä, että 60 % on lakirajan alle harvennettu.   Miksi yleensä on menty korjaamaan, jos metsä ei ole eh- kelpoista.  lakirajat on tosi matalalla. Runkoluku tai PPA on ne käytettävät mittayksiköt.

    Ola_Pallonivel

    Boorin puutos näyttää olevan asia, joka on edelleen monelle tuntematon käsite. Vaikuttaa tukin saantoon. Jos on neuvonta pettänyt, onko se MO:n vika?

    suorittava porras suorittava porras

    Puukille totean ,että samaa ihmettelin minäkin monesti ,kun palstalle saavuin. Ratkaisevat päätökset hakkuusta tehdään mielestäni ennen kauppoja. Kun leimikko ilmestyy työohjelmaan , se luonnollisesti hakataan . Valitettavan monta kertaa kohteen saanto oli merkitty reilusti toteutunutta isommaksi ,että saatiin yrittäjä tekemään hommat.  Tästä vähemmän puhutaan ,mutta kyseessä on karu fakta. Pahimmissa tapauksissa myyjä on hermostunut ,kun kauppa ei tullutkaan täyteen. Hankala paikka töiden toteuttajille ,kun lähtötiedot ovat jopa tarkoituksella mitä sattuu.

    Yrittäjän ja asiakkaan välillä on sopimus ,jossa rajataan surkeimmat kohteet toiminnan ulkopuolelle. Ei voi välttyä ajatkselta ,että olosuhteet korjattiin joissakin tapauksissa kynällä todellista paremmiksi ,jotta saatiin kiilattua se paska leimikko paremman kylkiäiseksi.

    mehtäukko

    Suorittavan portaan tekstiin on lisättävä…”että olosuhteet korjattiin joissakin tapauksissa kynällä todellista paremmiksi ,jotta saatiin kiilattua se paska leimikko…” Tässä on myös myhistyksen valtakirjakauppojen ”säätäjillä” näppinsä pelissä. Joko yllytyksestä tai kaupanteon kiimassa on työnnetty (mo rahapulassa?!) jonnin joutavia hatelikoita, joilla muka hilattaan kaupan määrällä hintaa ylemmäksi. Syy haiskahtaa joskus siltäkin.

    suorittava porras suorittava porras

    ….tämäkin tullut joskus mieleen valtakirjakauppojen kohdalla. Oli kyseessä vähän kuin lapsen peppu . Ei koskaan voinut olla ihan varma siitä, mitä sieltä tulee…

    Metsuri motokuski

    Meillä yleensä tehtiin niin että parhaat leimikot kilpailutettiin ja sitten ne hatelikot teki korjuupalvelu. Nyt on sekin onneksi muuttunut että korjuupalvelun urakoitsijoita ei enää tapeta kelvottomilla leimikoilla. Samat kannattavuus säännöt ne on kaikilla.

    Puuki

    Hyvien selittelyjen jälkeen jää tähteelle kuitenkin se, että uutisen mukaan suurin syy ala-arvoiseen harvennusjälkeen on ollut liian leveät ajourat ja niiden risteyspaikat.  Tuskinpa tarkastajat on niin noviiseja, että  ei olisi selvinnyt tarkastuskohteista, jos syynä olisi ollut e-puukohteiden huono puusto.

    Metsuri motokuski

    Jos syyt ovat ajourat ja risteykset niin sehän tarkoittaa melkoista muutosta konekantaan ja urakointihintoihin pienemmän kaluston myötä. Mistähän maksaja löytyy ? Varmaan helpoin vastaus on että ostajalta. Mutta onko hänkään valmis kulujen kasvattamiseen kun ne kasvaa jo muutenkin.

    jees h-valta

    Kai tuo suuntaus olisi aivan tervetullut. Näin Sampon valmistustehtaan lähistöllä jopa hyvinkin toivotttavaa. Kun niitä saadaan urakoijille on harvennusten taso varmasti paranemaan päin. On nimittäin kokemusta männikön harvennuksesta (ensiharvennus) jossa metsä jäi hyväksi taajuudeltaan. melkein kuin olisin itse manutyönä tehnyt. Nyt viime vuonna se kakkosharvennettiin ja saanto oli hyvä ja tukkivoittoinen. Kakkosenkin jälkeen komein männikkö minun palstoistani.

    mehtäukko

    Tällä saitilla on ollut useaan kertaan esitetty perusteita kehityskulkuun. Sampot pysyy marginaalissa. Se että rautaa aletaan taivuttamaan kehityksessä takaperoisesti olisi jo pöljyyttä.

    Jos on osoitettavissa liiallisen harvuuden syy yksin toimintamallissa ja -tavassa, asiahan korjaantuu viikoissa. Gleaner-kurssit pystyyn uusin runkoluvuin ja ppa:n.

    Eikä maksa paljon!

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 1,930)