Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

  • Tämä aihe sisältää 1,929 vastausta, 74 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 kuukautta sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 1,930)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • KeMeRat

    ”Leimikkoa aloitettaessa ko mo vaatii motokuskia jättämään enskaan puita 1100 runkoa hehtaarille. Kun alettiin laskea runkoja ennen käsittelyä ,saatiin tulokseksi 800-900 runkoa”

    Perus isäntälinjan vaatimustaso. Pitäisi tehdä munakasta kuoria rikkomatta.

    A.Jalkanen

    Miten osto voi pelkän metsävaratiedon pohjalta tietää leimikon hinnoittelun kannalta riittävästi? Korjuun vaikeus ja puuston laatu vaikuttamaan hinnan vaihteluna enemmän, niin myyjää alkaa kiinnostaa tarjolle laitettavan leimikon laatu!

    Puuki

    Mehtäukko.      sopivat mitta-ja laatuvaatimukset riippuu kokonaan leimikosta, miten paljon on esim. pikkutukkia mahdollista saada.  Tukin tienvarsikauppa tuo arvolisää, jos tukit on harvennusmetsästä hakattu/hakkuutettu vieraalla sopivilla mitoilla.  Jotkut firmat ostaa esim. lyhyttä tyvitukkia toiset ei.

    Jätkä

    kim1:”Jätkä: katso ne video klipit loppuun elikkä osioon 32…”

    Videolta 32 ei jäävää puustoa pysty laskemaan Erkkikään.

    mehtäukko

    ”Mitäpä raati on..” ei ole ollenkaan outo sattumus. Nuo runkolukujen kuvitelma ja vaatimus töksähtää silloin tällöin todellisina. Ja vaikka välissä on häärännyt kaikkitietävä myhistyksen ukkelit, ei vaan raksuta laskupäät!

     

    mehtäukko

    AJ..” Miten osto voi pelkän metsävaratiedon pohjalta tietää leimikon hinnoittelun kannalta riittävästi?..”

    Ja entäpä myhistyksen valtakirjakaupoissa, jos sieltä ei käydä leimikolla semminkään? Kyllä välityspalkkio kuitataan päältä vauhdilla oli raivaamaton tureikko tai huonolaatuinen männikkö josta ei parrua tule millään opilla, mutta kun pitäisi tehdä.!!

    mehtäukko

    Husse…” Ennestään harvasta metsästä harvennetaan, harvennellaan vanhojen oppien perusteella vajaatuotteiseksi, eli enskat alle 800 runkoon ja harvennukset 400 runkoon. Metsän yleisilme läpi kierron kuin siemenpuuasennossa. Lisäksi hakataan tiheällä kierrolla, eikä sahapuun kasvua jakseta odotella…”

    Suositukset ovat suosituksia. Mehtäukko on omissa metsissään toteuttanut koko uransa ajan ns. vanhempaa kaavaa, jossa männiköt eh:t tehdään keskim. 1200 r/ha,kuusikot 1000:een ja puhtaat ra-koivikot 900. Tuo tiheällä kierrolla ja malttamattomuus lihotella on meikälle tuntematon olotila.

    Metsuri motokuski

    Välillä näyttää että onkohan kirjoittajilla edes halua yrittää ymmärtää mitä kirjoitetaan. Välillä tuntuu että onko kirjoittajat edes metsänomistajia saatika tehnyt puukauppaa. Sen vuoksi tuntuu että onko mitään järkeä kommentoida keskusteluja. Tämä on sellainen päättymätön ympyrä.

    A.Jalkanen

    Mm, mikä vika viestissäni kello 8:56? Eikö leimikon laadun pitäisi vaikuttaa kantohintaan enemmän? Olisi mielestäni juuri se korjausliike joka tarvittaisiin. Lisäksi parempi tuki taimikonhoitoon.

    Timppa

    Minun kokemus on, että merkittävin hintaan vaikuttava tekijä on leimikon koko.  Jos on myydä esim yli 1000 m3:n harvennusleimikko, niin hintataso on hyvä.  Sellaiseen leimikkoon mahtuu muuten useampi kuvio eikä kukaan ostaja ennatä taatusti käydä niitä läpi.  Sellaisessa leimikossa menevät niin ensiharvennukset kuin suokuviot hyvään hintaan.

    Taimikon hoidon tuki ei auta yhtään mitään.  Kyse on asenteesta.  Ruotsissa ei ole tukia, mutta taimikot hoidetaan paremmin,

     

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 1,930)