Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

  • Tämä aihe sisältää 1,929 vastausta, 74 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 kuukautta sitten GlaGla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,781 - 1,790 (kaikkiaan 1,930)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • Puuki

    Luontaisesti syntyneeseen männikköön jossa tiheys th:n jälkeen 4000 kpl/ha tehtiin e-puuharvennus . Poistuma 43 mottia/ha.  Jäävä puusto (n. 1300 kpl/ha) säilyi hyvin koska korjuu tehtiin keskikokoisella koneketjulla.  Ajo vain ajourilta, hakkuu myös ”haamu-urilta”.  Osa puita kokopuuna ja osa karsittuna rankana.

    suorittava porras suorittava porras

    No ei ihme ,jos metsäkeskuksella riittää pähkäiltävää. 15 litran lirveikköön on asiaa vain raivaussahan kanssa . Onneksi on tulossa  maksimirunkomäärä tukien saamisen ehdoksi!!

    Puuki

    Aikoinaan tehty männikössä th Metsäkeskuksen ja mm. UPM:n ohjeistuksen mukaisesti 4000 kpl/ha tiheyteen.  Näppärällä koneella kokorunkojen poiminta käy nopsaan,  ja suurimmat karsittiin rankoina. Onneksi ei ollut yhden koon monsterikoneketju asialla.

    mehtäukko

    ”..Keskikokoisella ketjulla, hakkuu myös haamu-urilta…” Täällä on aiemmin nimim. kammoksunut urien leveyksiä, pinta-alojen tärväyksiä uriksi jne. No nyt luetaan muuta…?

    Puuki

    Sopivan kokoinen koneketju ja haamu-urathan ne juuri säästää pinta-alaa metsän kasvatukseen. Etkö sitä tiennyt ?

    mehtäukko

    Puuki itse esitti joskus tyyliin, että kuusikossa eh:n ajo-urat vähentää 8% kasvua, myös reunan reilu harvennus työskentelyn vaatimana. 20% menee p-alasta tuottamattomaksi…” Keskikokoinen Komatsu 845 oli  2850 mm leveä, suuri 895 3160mm. Motot ovat samoja luokkia.

    Mikä on uskottavaa ja mikä ei? Pajunköyttä voi syödä itse eikä esittää muille.”…Luontaisesti syntyneeseen männikköön jossa tiheys th:n jälkeen 4000 kpl/ha tehtiin e-puuharvennus . Poistuma 43 mottia/ha…”

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Lukijoiden kuviin olisi hyvä saada kuvia eri tiheydessä kasvaneista männiköistä. Elävää latvusta pitäisi olla männyllä suositusten mukaan vähintään 40 % puun pituudesta eikä tiheikkökasvatuksessakaan tämän alle kannata mennä.

    Puuki

    Sampo oli se keskikokoinen , e-puuharvennuksille sopiva kone.  Kun ajokone vaatii kuitenkin vähän leveämmän ajouran , on hakkuu haamu-urilta sopiva menetelmä e-puu kohteille.

    Pieniä koneita on ne Logbulletit ym. muutaman tonnin painoset koneet.

    Siksipä juuri , että elävä latvus säilyy, ensimmäinen harvennus pitää tehdä ajoissa noissa tiheyksissä.

    Metsuri motokuski

    Tuo on totta. 4000 kpl /ha voi olla haastetta.

    Visakallo Visakallo

    Jotenkin tuntuu siltä, että joillekin tämä energiapuun korjuu tuntuu olevan ongelma, jota ei todellisuudessa ole olemassa. Ainakaan minä en ole näiden liki 20 vuoden aikana asiassa ongelmia huomannut. En enää jaksaa selittää samoja asioita ties kuinka monetta kertaa. Sen voin kuitenkin vakuuttaa, että varhaisperkauksessa lehtipuusta puhtaaksi raivatut, ja myöhemmin taimikonhoidossa 3000-4000 raivatut kylvömänniköt ovat olleet parikymppisinä mitä parhaimpia energiapuukohteita, ja niistä on sen jälkeen kolmekymppisinä tullut oikein hyviä 2. harvennuskohteita, joissa on tullut jo ihan mukavasti tukkiakin. Mottimäärät tuntuvat myös olevan joillekin haastavia, kun ajatus riittää vain oletettuun kuitukertymään. Energiapuu korjataan latvoineen päivineen, niin kertymätkin ovat sen mukaisia. Eli lyhyesti: Älkää tehkö asioista vaikeampia kuin ne ovat. (Muistui nimittäin taas mieleen se taannoinen latvusmassan ja kantojen kuutiointi!)

Esillä 10 vastausta, 1,781 - 1,790 (kaikkiaan 1,930)