Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

  • Tämä aihe sisältää 1,929 vastausta, 74 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 kuukautta sitten GlaGla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,671 - 1,680 (kaikkiaan 1,930)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • Jätkä

    Yläharvennus on enskassa jo vähintään osoitus ”herran haltuun ” jätetystä taimikosta, jota ei ole ainakaan hoidettu oikein. Munaus on kaikkein pahiten pilalle vievä asia  männikössä.

    Kun huomattalla osalla ns. ”Fiksuja puuntuottajia” on jäänyt avohakkuun jälkeen jopa metrienkin korkuisia  ”Oikein rotupuita” kasvatettavaksi, jolloin niistä saa jo enskassa tukkia, niin he ovat vaalineet niitä varhaiperkauksen ajan ja taimikonharvennuksen ajan.

    Kun viimeinen tilaisuus olisi ollut taimikon perkauksen aikana poistaa kaikki etukasvuiset susipuut – Silloin niiden poistaminen ei tekisi itaralle ja tyhmälle JeZZelle niin kovin kipeää.

    Miksi kasvattelette umpitiheää ongenvapapöpelikköä, kun sitten hoitohakkuun aikana ja jälkeen itkette ja nau`utte sitä, että mopokuski raastoi ”hyvän metsän” ihan pilalle.

    Virheen toki tekee myös Mopokuski, kun pistää moisessa risukossa koneen käyntiin.

    Metsuri motokuski

    Jätkä se osaa yllättää. Välillä ihan järkeviä kannanottoja joihinka ei voi kuin olla samaa mieltä.  Tuohon metsäkeskuksen tarkastukseen liittyen niin olisiko siinä järkeä että tarkastus tehdään ennen ja jälkeen harvennuksen. Nähdään lähtötilanne ja työn tulos. Samalla voitaisiin kysyä mitä erillisohjeita työn suorittajalle on annettu ennen työn suorittamista. Metsänkäyttöilmoituksista löytyvät nämä tiedot ja sen perusteella voitaisiin päättää mistä työmaista tarkastukset tullaan suorittamaan. Jos halutaan puolueeton tarkistus niin ei kerrota työn suorittajalle että tarkastus tullaan tekemään juuri siitä työmaasta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvä ehdotus Mm. Kuvat mukaan metsänkäyttöilmoitukseen!

    Valvontaa voidaan tehdä joko satunnaisotantana kaikista kohteista tai riskiperusteisesti, hankalimpiin kohteisiin painottaen. Jälkimmäinen ei kuvaa koko populaatiota oikein, mutta estää huonoja harvennuksia, koska tiedetään että niistä jää helpommin kiinni. Ryhdistäisi ehkä metsänomistajien valmistelevaa toimintaa?

    Puuki

    Männikkö syntyy luontaisesti semmoseksi, että räkämäntyjä tulee taimikkoon, jos on rehevä kasvupaikka männylle.  Karulla kasvupaikalla on mahdollista kasvattaa isommista taimistakin tukkipuita joissa laatu riittää tukiksi myyntiin. Paremmasta laadusta kun ei makseta mitään lisiä nykyään.

    mehtäukko

    Jätkä on oikeassa.

    Syntyy vaikka mitä, mutta siksi on rs.Jos kuitenkin tavoitellaan tasaista täystiheää taimikkoa josta täällä on toitotettu, etukasvuiset harakannaintitatit on todellakin kellistettävä. Ympärillä oleva hennompi aines muutoin taatusti tuhoutuu. Ja kun eh se turilas kaadetaan, päästään reikäisyydestä ym. aukkoisuudesta voivottelemaan.

    Jovain Jovain

    On ilmeisen vaikea rasti hyväksyä, että urakoitsijoista löytyy yrittäjiä, jotka ensiharvennuksilla harsivat valtapuustoa tarpeettomasti. Hoitomuotona jaksottainen on tasakokoista ja tasaikäistä. Vähän siellä on susipuita, jolla perusteella voidaan harsia. Valtapuusto riittää hyvin tavoitetiheyteen, mutta jostain syystä näin ei kuitenkaan toteudu. Ensiharvennusmetsät eivät ole vielä harsinnan kohteena olevia metsiä.

    mehtäukko

    On kysymys taimikon-,  ja lisäsi eh:n oikea-aikaisesta laatuharvennuksesta. Tuo muu on taas satua.

    Jovain Jovain

    Liiallinen valtapuuston poistaminen ei ole ”laatuharvennusta”, vaan metsän hävittämistä, niiltä jotka sitä tekevät.

    mehtäukko

    Joopa joo.

    Metsuri motokuski

    Jovain. Jos täällä kritisoi metsänhoitoa ja hakkuita on syytä edes ymmärtää alkeet. Pitää osata erottaa ns susipuu ja metsän valtapuu toisistaan.

Esillä 10 vastausta, 1,671 - 1,680 (kaikkiaan 1,930)