Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

  • Tämä aihe sisältää 1,929 vastausta, 74 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 kuukautta, sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,601 - 1,610 (kaikkiaan 1,930)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • Visakallo

    Kyllä meilläpäin sentään vielä kulutetaan saappaita! Jos joku puunostaja ehdottaisi kauppojen tekoa ilman metsässä käyntiä, niin saattaisin jopa siihen suostua, mutta siitä voisi tulla ostajalle hyvin huono kauppa…

    metsä-masa

    Itä-Suomessa saha- ja erikoispuun ostajat tarkastaa leimikot ja korjuu olosuhteet kokonaisuutea. Maastokäynnista on hyötyä koko korjuu tapahtuma- ajan, hakkuusta kaukokuljetukseen.

    Samalla kun leimikkotekiät tarkastetaan tulee kokoojaurat ja varatopaikat nähdyksi ja korjuuajankohtakin voi varmistua paremmin sille leimikolle sopivaksi. Suurin hyötyjä korjuuolosuhteiden ennakko tarkastukasata saa puunostaja.

    Oikea-aikainen korjuun ajankohta vähentää varastojen ja teiden korjaustarvetta ja saa naapuri tiloilta synpatiat puolelleen, joka tuo uusia kauppasuhteita jatkossa.

    Marjametsä

    Satelliitteja ja lentokoneita lentää ristiin rastiin  mitaten metsää, on vääräväriä, oikeaväriä, mustavalkokuvaa, rasterikuvaa ja mitä lie.  Vieläpä motokouran läpi menneen kalikan tiedot viuhahtaa valtakunnallisesti ihmeteltäväksi. Lenteleepä alemmilla ilmakerroksilla  vielä dronejakin, joiden tuloksilla saadaan valtakunnallisen häly aikaiseksi, tämä on muuten todistettu jo kerran aikaisemminkin. Kaiken sirkuksen jälkeen, laitan kumpparit jalkaan ja käyn tarkistamassa missä asennossa se mettä oikeasti on.

    Nostokoukku

    Onnea havainnosta, Marjametsä. Saat oikeaa tietoa metsistäsi.

    Metsuri motokuski

    Marjametsä havainnoissaan ihan oikeassa. Ei tarvii arpoa kun ottaa kumpparit ja käy katsomassa. Eihän sitä muuten miljoonia saa valtion varoja käytettyä kuin keksimällä erilaisia vempeleitä metsän tutkimiseen.  Sitten lopulta kuitenkin kävelee ja käy katsomassa.

    Timppa

    Kyllä ainakin Metsään.fi antaa aivan hoopoja tietoja.  Löysi puhtaaseen männikköön paljon kuusta, jota ei siis ole ja koivuakin enemmän kuin ne muutamat puut.

    Nostokoukku

    Tästä olen joskus kritiikkiä antanut. Oman työnantajani satelliittitietoihin perustuva paikkatietojärjestelmä heitteli puhtaisiin männiköihin lähes kolmasosan kuusta. Ei huomioinut pieniläpimittaisia runkoja ollenkaan ja antoi 3-5 cm rinnankorkeusläpimitan liian suureksi.

    Visakallo

    Uuden keilauksen jäljiltä meikäläisen metsaan.fi -tiedot tarkentuivat, mutta edelleen niistä löytyi yhden puulajin kuvioiltakin merkittäviäkin virheitä. Miten esim. täysin lehtipuusta puhdas kylvetty männyntaimikko voi muuttua koivuntaimikoksi? Toinen, mutta ymmärrettävämpi virhe on sekapuustoisten varttuneiden taimikoiden ja nuorien metsien kohdalla. Niissä kuusen osuus näkyy tietojen mukaan olevan suurempi kuin todellisuudessa.

    Marjametsä

    Muutama vuosi sitten kävin raivurilla parsimassa vajaan hehtaarin alaa, pahasti risuttunut. Jätin pystyyn sen mitä oli jätettävää, paskastahan ei saa hyvää tekemälläkään, ja hyvää ei tahdo saada pilalle tekemälläkään. Mittailin runkolukua, n. 1000/ha ja pituutta n. 10 m, mokoma netti sanoo että pitäisi nopeasti käydä harventamassa. En varmasti käy.

    Metsuri motokuski

    Taitaa tuo suuresti mainostettu metsaan.fi mainitsevan että metsän todellinen tilanne pitää käydä maastossa tarkistamassa. Ei siis oletettakaan että tiedot pitäisi paikkansa ilman maastokäyntiä.

Esillä 10 vastausta, 1,601 - 1,610 (kaikkiaan 1,930)