Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

  • Tämä aihe sisältää 1,929 vastausta, 74 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 kuukautta sitten GlaGla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 1,930)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • suorittava porras suorittava porras

    Puukille totean ,että olen itse aloittanut metsätyöt moottorisahahommilla ja kokeillut kaikki hakkuukonetyypit edellä mainitsemastasi kombi-yhdistelmästä alkaen. En ole lainkaan vakuuttunut sen menetelmän toimivuudesta. Kuluu liikaa aikaa toisarvoisiin asioihin . Tosin voihan niillä varakas suurtilallinen leikkiä, mutta tuotosta  on turha haaveilla.

    PS. Melkein varmana tietona voin kertoa ,että ostotoimihenkilöt ainakin yhteen aikaan kannustivat kookkaan metsätilan omistajia hankkimaan pieniä metsäkoneita luvaten ,että töitä riittää. Monesti kävi kuitenkin toisin. Töitä oli vain omissa metsissä ja risukoissa ja kone kuoletettiin myymällä kaikki irti saatava puu vinkin antaneen toimihenkilön edustamalle yhtiölle. Kone toimi siis sitouttamaan asiakas ja takaamaan tilan puuvirta tietylle toimijalle. Paremman korjuujäljen kanssa hankinnalla ei ollut mitään tekemistä.

    Puuki

    Melkein varmana tietona minäkin osaan kertoa monia asioita.   Yksi niistä ei ole hyvä hakkuujälki ja sen merkittävyys ensiharvennuksissa.

    Myös kombikoneet on kehittyneet paljon vuosikymmenten mittaan.

    mehtäukko

    ”Onnistuneimmat ensiharvennukset tehtänee niihin erikoistuneilla koneilla ja -”miehistöillä”.  Esim. eräs porukka omistaa yhdessä  9 tn:n combimetsäkoneen jolla..”

    ”9 tn erikoistuneella koneella” voi ja saa todellakin leikkiä omilla maillaa, mutta tiennestistä räpsyllä jää haavekuvat. On nimittäin 810:stä erikoiskokemusta. Siitä pienemmissä ollaan kärpässarjassa jossa kuuluu enää surinaa.

    Puuki

    Harvennukset pitää tehdäkin metsän tarpeen eikä konekuskien ehdoilla.  Omilla ja muiden mo:en mailla se kone toimii. Ja hyvin toimii.

    mehtäukko

    Kuvaavaa näissä keskusteluissa on se, että se mikä juttu on hampaisiin saatu, yleistetään vallitsevaksi. Olen minäkin omin silmin nähnyt, kuinka pikku Sampolla ja FarmiTrack -ketjulla metsä oli porsasteltu aivan paskaksi.Ja näky jäi valtatien varteen. Vaikka ketjuja toimii vähän ja motteja syntyy valtakunnan mitassa nökkönen, eipä niistä lehdissä riepotella. Tavan motoketjuilla joilla kuitenkin korjuu on suoritettava yli ?90%:sti, virhe jossain saa heti lasit läikkymään?!

    suorittava porras suorittava porras

    Tarkennan Puukille ,että yrittäjä hyväksyy tai hylkää koneet ,kuljettaja tekee töitä sillä vehkeellä ,jonka saa käyttöönsä. Kuskin mieltymyksillä on vähäinen merkitys konetta hankittaessa. Se ratkaisee mitä todellisuudessa jää viivan alle.

    Puuki

    Juurihan itse yleistit mehtäukko,  omassa kommentissasi.

    Apli

    Pitäs sitouttaa noihin sertifikaatteihin se että ensiharvennukset korjattava pienemmillä koneilla ehkä se ratkaisisi ongelman.. Niitä kun on vähän pakko yhtiöiden noudattaa..

    mehtäukko

    Asioissa on monesti iso epäsuhta.

    Pikku räpsyjen autuutta kyllä nostetaan, mutta kun ne eivät ratkaise isossa kuvassa mitään.

    Nostokoukku

    Nyt on vakava ongelma olemassa, se on mitaten todennettu. Ja ongelma on puuston kehitysvaiheessa jolla luodaan tuottavuus seuraaviksi vuosikymmeniksi. ”Metsälaki” vain osoittaa taas hampaattomuutensa. Kun parempaan jälkeen ei ole oikein taloudellisia mahdollisuuksia, niin entinen meno saa jatkua. Jos talonrakentaja jättäisi joka toisen runkotolpan välin eristämättä eristeen hintaan vedoten, rakentaminen loppuisi aika äkkiä.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 1,930)