Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus, miksi?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)
  • Metsäkeskus, miksi?

    Merkitty: 

    Olen odottanut että tutkimustuloksestanne olisi jo ollut riittävästi aikaa kertoa tilastolliset faktat, miten tutkimus tehtiin?

    Esimerkiksi Yle kertoo aina esimerkiksi vaaliennusteestaan seuraavaa, monellekko kysely tehtiin, ja mikä on tuloksen, ennusteetn,virhemarkinaalin prosentteina.  Pelkästään jo tämä tieto jättää turhat spekulaatiot ja turhien ts. väärien johtopäätösten tekemisen paljon vaikeammaksi ainakin uskottavasti.

    Mikä on ongelmana?

    Johtuuko se pelksätään siitä että tutkimuksellanne ei ole tilastollista oikeellisuuttta kun se on tehty otannan suhteen virheellisesti?  Kielllettiinkö sen spekuloiminen teollisuuden tai valtio johdon taholta toistaiseksi?

    Tuollainen toiminta tapa ei kuulu virallisen organisaation toimintatapaan yhteiskunnassa jonka keskeisimpiä kansalaisoikeuksia on sananvapaus.

    Mikä mättää?

    Johtuuko pelksätään koulutuksen puutteesta että ymmärrätte mitä olette mitanneet mutta ette ymmärrä miten tähän lopputulokseen olette tulleet?

    Olette hämmentyneinä kuin ripulitautinen pakkasella löysät housussa?

     

  • Visakallo

    Voitko Perko hieman avata tuota ajatelmaasi tänne yksinkertaiselle ruohonjuuritasolle?

    A.Jalkanen

    Nyt oli nopeaa toimintaa Metsäkeskuksella: Tomperi kysyi aamulla kello 8 ja jo aamupäivän aikana tuli vastaus!

    https://www.metsalehti.fi/uutiset/metsakeskus-tarkasti-uudestaan-keski-suomen-harvennusaineistot/#10fea98e

    Metsuri motokuski

    Tämä tutkimus taisi saada isot rattaat pyörimään. Nyt asiaa jo käsitellään isommissa piireissä kuin täällä keskustelussa. Mielenkiintoista nähdä milloin ja mitä jatkosta kuuluu. Tämä asia on ollut jo yhtiöiden käsittelyssä pitkään heti kun se julkaistiin. Ei tämä keskustelupalsta nyt niin suuri foorumi ole että toimijat alkaisivat sen vuoksi tutkimaan tekemisiään.

    Tomperi

    Arvoisa Jalkanen, eis e mene noin, joko minä en osaa ilmaista kirjoittaen itseäni tai Te ette osaa lukea tai ymmärrä.

    Siihen mitä , musitaakseni , aamulla kysyin ei tullet pätkänkään vertaa vastausta.

    Oli vain jarkonia tulosten tuloksista.

    En tiedämiten  ohjeet motomiehet kokee kuinka on ohjeistettu jäävä puusto arvioidaan, se menetelmä ei ole kovin luotettava tilastollisesti, sisältää merkittäviä virhelähteitä, siksi edelleen jankutan ja kysyn miten se menetelmä on tarkistettavissa ja kuinka esimerkiksi urakoitsijat ovat valvoneet kuinka konemiehet ovat sitä tehneet.

    A.Jalkanen

    Kysyit Tomperi aamun avauksessasi, miten Metsäkeskuksen tekemän valvonnan tulokset on saatu. Vastasin: tämä on selostettu mittausohjeessa. Nyt sitten kysyt eri asiaa, ja sanot että en ymmärrä, mutta kun en ole hyvä ystävä ajatustenlukija!

    Kysyt nyt siis sitä, miten motokuski valvoo työnsä tulosta hakkuuta tehdessään ja miten hyvä tuo tulos on tilastollisesti. Siihen motokuskin käyttämään menetelmään vastattiin jo tuolla toisessa ketjussa ja oli joku videokin.

    Itselläni ei ole tuohon tarkkuuteen muuta näkemystä kuin että työn jälkeä on tarkkailtava säännöllisesti. Oletettavasti omavalvonta on oikein tehtynä kyllä riittävän tarkka käytännön tarpeisiin. Voi käyttää myös relaskooppia apuna, jos on epävarma siitä missä mennään.

    Tomperi

    Tiedän miten metsäkeskus ohjeistaa ko mittauksia. Jutusta ei selvinnyt  edelleenkään se, miten ne mittaukset on todellisuudessa tehty ja miten olisi pitänyt tehdä.

    Tulokset on uudelleen tehty laskemalla ”uudelleen mittaustulokset” eikä asia selvinnyt pätkääkään.

    Löytyykö virhe otannasta, kohteet ovat näitä yhteiskunnan tukemia energiapuu hakkuita jne.

    Olen liikkunut Firmojen metsissä, ne totta tosiaan vaikuttaa tiheämmältä harvennuksen jälkeen kuin yksityisenpuolen metsät ensiharvennuksen jälkeen myöskin. Joskus tuntuu että ei todellakaan ole tavoiteltu maksimaalista kertymää mutta päätehakkuumetsissä tilanne ennen hakkuuta on just päinvastainen, ja nämä ovat vaan havavintoja auton ikkunasta.

    Moton kuljettaja on varmasti myös heikoin lenkki, muutama päivä sitten luin ohjeistuksen miten pitäisi jäävän puuston runkoluku mitata. Siihen sisältyy riskejä, niinköhän toteutuu tuollaisen ohjeen noudattaminen.

    Varmasti koneyrittäjät suhtautuvat eri tavalla firmojen metsissä tehtäviin hakkuu kohteisiin,  Se on herkästi sopimus katkolla ainakin pienillä yrittäjillä.

    ja ymmärrän hyvin konekuskeja sivusta seuranneena minllaisiin räiseikköihin jotka eivät ole miljoonakoneitten kohteita… joutuvat työskentelemään.

    jään odottamaan mutta olen varma että tuo tulos ei ole lopullisesti selvä. Metsäpuolella on mentaliteetti kuin Venäjän armeijjassa, syyllinen löytyy kyllä. ja ja ja herroille kerrotaan sitä mitä herrat tahtoo kuulla jos muuta kerrot eivät he kuuntele

    Perko

    Visa kertoi aiemmin hyödyntäneen kemeralla  autojensa uudistuksessa.  Kemera on alkuaan tarkoitettu yksityismetsien ja metsänomistajien koulutuksen tukemiseen. Rahoitus perustuu laissa säädettyihin tukimuotoihin, joista tärkein on kestävän metsätalouden rahoituslakiin perustuva   Kemera.

    En tiedä tai epäile enkä väitä  Visakallon väärinkäyttäneen tukirahoitusta.

    1886 Säädettiin Suomen ensimmäinen metsälaki, johon koottiin yhteen kaikki metsiä koskevat säännökset. Lain tarkoituksena oli edistää metsän luontaista uudistumista. Tämän jälkeen metsälakia ja metsälainsäädäntöä on kehitetty yhteiskunnan tarpeiden mukaisesti.

    Metsänomistajan  tarpeet ovat sivuseikka!

    Rane

    Vanha kansa myös sanoi että yksi hullu kyselee enemmän kuin kymmenen viisasta kerkiää vastata…

    KeMeRat

    Rane oikeassa. Kysymyksiä voivat olla ”kerro lisää itsestäsi”, ”miksi puroilla on suojakaistat”, ”mikäs auto sinulla on”…

    Rane

    ”Kysymyksiä voivat olla ”kerro lisää itsestäsi”, ”miksi puroilla on suojakaistat”, ”mikäs auto sinulla on”…”

    No nämä taas ovat niin vaikeita kysymyksiä ettei Gruppa Revanovitseistä ole ainakaan vielä löytynyt edes yhtä niin viisasta miestä/naista/muunsukup. joka olisi osannnut vastata…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)