Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Metsäkeskus

    Olin Metsäkeskuksen koulutus tilaisuuksissa ja minua ihmetyttää luennoitsijoidenkin piittaamattomuus mm. sertifiointi pykälistä.Eräs kouluttaja kertoi kaataneensa SÄÄSTÖPUIKSI jätettyjä haapoja katto paanu tarpeisi ja kuivattaneensa niitä kesän yli metsässä!
    Ei ihme jos säästö puita ei uudistus aloilla enemmälti näy, kun neuvojienkin asenne on tämä.
    Miten voi metsä porukkaan olla valikoitunut näin itsekkäitä ihmisiä, olivatpa he sitten metsänomistajia tai ”neuvojia”?

  • Metsäkupsa

    Tämä haavankaatajaneuvoja on terveellä maalaisjärjellä varustettu ihminen,joka osaa käytännön sovellutukset.

    risuparta

    Kerroppa metsäkupsa kun on näitä 10 pykälän kohteita ja sertifioinninnin ehtoja, niin kun menet Keski Eurooppaan myymään paperia: Niin menevätkö Sertifioidut vai maalaisjärjellä tuotetut tavarat paremmalla hinnalla kaupaksi?

    Metsäkupsa

    Venäjän metsät sertifioitu,sieltä toteutuksesta mallia.Hyvin niiden maalaisjärkinen sovellutus pelaa ja tavara kelpaa .Eli nimellisesti sertifioidut ja samalla hinnalla menevät.Kyllä nykyään sertifikaattia teollisuus tarvitsee EU-Euroopassa,mutta joustavat toimintatavat ,joita kutsun maalaisjärjeksi sallittakoon kuten luontojärjestöt naapurissakin joutuvat hyväksymään.

    suorittava porras

    Varsinainen ongelma syntyy , kun luonnonsuojelualueeksi merkityltä aukkoon rajoittuvalta alueelta myrsky kaataa yli 10 kiintoa havupuita.
    Puihin ei saa koskea , mutta mo vastaa tapahtumasta mahdollisesti aiheutuvista hyönteistuhoista niin omalla , kun naapureittensakin mailla.

    10§:n kohteelta yli 10 kuution määrän voi ely-keskukselta luvan saatuaan kerätä talteen. Vapaaehtoinen suojelusopimus on tuulenkaatojen osalta kaksiteräinen miekka. Jos hyönteisvahinko saa alkunsa suojellulta alueelta , voi sopimus tulla todella kalliiksi alueen omistajalle .

    raivuri

    Ehkäpä ennen kun säästöpuistakin on päätetty, niin niiden tarve on ollut suurempi. Metsänhoito on ollut melko tehokasta suuremmalla pinta-alalla kuin nyt. Kuusikkona suojeltuihin suojelualueisiin alkaa pikkuhiljaa muodostua oikein kunnon lahopuureservaatteja ja lehtipuulaikkuja myrskytuhojen ja kirjanpainajien myötävaikutuksella. Hoitamattomiin metsiinkin syntyy lahoa lehtipuuta runsaasti

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)