Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskuksen vaihtoehdoton taimikonperkausohje….

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 223)
  • Metsäkeskuksen vaihtoehdoton taimikonperkausohje….

    Vaikka kuinka yrittäisi ymmärtää ei vain ymmärrä. Kun ymmärrys riittää kyllä että patistetaan taimikon varhaisperkuuseen. Mutta kun mainittiin nuo kymmenenkin vuotta ilman hoitoa olleet taimikot joihin tarkastajat kuulemma rannikolla varsinkin törmäävät. Miksi ei tässä kohtaa voi tuoda esiin vaihtoehtoa ettei ehkä enää kannatakkaan vain lakaista maahan jo täysin villiintynyttä kasvualaa.
    Sitten suorastaan valehdellaan että metsän kiertoaikaa voidaan lyhentää 20-40vuotta oikea-aikaisella hoidolla.
    Kun se nopein kiertoaika vartoaa sitä taimikkonsa villiinnyttänyttä.
    Energiapuuhakkuu vain näyttää olevan kirosana Metsäkeskuksessakin. Kun se villiintynyt siitä harvennetaan se metsä ei tietysti ole yhden puulajin metsä mutta lehtipuun nopeampikassvuisuus kuitenkin nopeuttaa kiertoaikaa myös koko kiertoajassa. Ja monipuolistaa hakkuuvaihtoehtoja.

  • jees h-valta

    Yhtälailla siellä on sammelin tehohoidetun latvoja putollut.

    jees h-valta

    Miksikään nuo eivät muuta edelleen ”tuomiotani” siitä ettei tosiaan Metsäkeskus mainitse e-puuhakkuuseen tähtäävää vaihtoehtoa lainkaan. Ja se sama puute on siellä metsään.fi palvelussakin. Ei ole otettu edes kantaa vaikka olen maininnut tehneeni ennakkoraivauksen juuri e-puuhakkuuta varten. Eikä tartte persettänsä enempää vaivata toolilta tippumisilla. Peräpukamat voi ärtyä.

    Gla

    Johtuu varmaan siitä, että jos ala muokataan ja istutetaan, suosituksiin ei kannata ottaa mukaan energiapuuharvennusta 15-vuotiaaseen puustoon.

    jees h-valta

    Eikö edes alk. 15v. -eteenpäin mainintaa voisi harkita?
    Kun se istutus on kuitenkin jo menneitten talvien lumia.
    Voisi laittaa että kun olet pilannut jo paljon kallista voit ottaa ilmaispalveluna luonnonannin talteen!
    Ja saat vielä rahaa kivun lievitykseen.

    Gla

    Tämä keskustelu käytiin jo Pukkalan laskelmien yhteydessä. Kannattavuudessa päästiin tasoihin, kun istutuskuusen kasvu oli arvioitu alakanttiin ja energiakorjuusta jäi raivaukset pois.

    jees h-valta

    Kyllä taas ihmetytti kun päivän Maaseudun lueskelin illalla.
    Yllä kovalla paatoksella pelastettiin kuusen taimia. Ja kas kummaa, alla varoiteltiin lisääntyvistä kuusen kirjanpainajatuhoista.
    Kartalla paljon esiintymäpisteitä. Silti ei sanaakaan että kannattaisiko kuitenkin alkaa muuttaa joskus lehtipuullekkin noita taimetuksia, edes sekana joukkoon jättää. Eli kaikki edelleen yhteen koriin vaikka korin pohja mädäntyy käsiin.

    Tare

    Minulla on juuri sellainen edellisen omistajan unohtama 3 hehtaarin kuvio työn alla, jossa on läpikävelemätön risukko. Pääosin olen kaivanut n 4 metriset kuusen taimet esille, mutta jos yhdellä mättäällä kasvaa 3 kymmenen senttiä vahvaa koivua ja niiden keskellä kaksimetrinen kuusi, ei minun hermot anna kaataa niitä koivuja maahan ja pelastaa kuusi, vaan suunnitelmissa on varrota kunnes koivut on klapikoneeseen sopivia ja jos silloin kuusi on vielä elossa, niin hyvä. Samoin haavikko rinteen ainoastaan siivoan harvemmaksi, jos istutetut kuuset näyttää pärjäävän niin ok, muuten ne ei ole mielstäni arvokkaampia kuin neljäkertaa isommat lehtipuut.

    Rane

    Mitä jessikka on oikeastaan vailla?Että metsäkeskus lähettäisi muistutuksen jossa suositeltaisiin jättämään taimikon hoidot tekemättä?Että suosittelemme jatkamaan laiskuuden ja vetämättömyyden linjalla jatkossakin?Osallistu kyselyyn jonka palkintona on raivaussaha.Sen käyttöä emme toki suosittele?

    jees h-valta

    Rane, vain vaihtoehdoistakin maininta kuten aivan selvästi aiemmin kirjoitin. En mitään laiskottelua vaan järjen valon pilkahdusta sieltä synkästä huonontuvasta kuusipöheiköstä.

    jees h-valta

    Tare tuossa yllä hyvä esimerkki terveen maalaisjärjen käytöstä!
    Mutta Metsäkeskuksen ”mantran” laatijoille tuo omatoimipuun varjelukaan ei tunnu kelpaavan. Hyvin voi sekana kasvattaa taimikon lähelle hyvää kuituvahvuutta taajemmassakin. Kaikki pysyy hengissä ja kehittyvät. Juuri tuota myös teen itse. Kyllä sitä nyt sentään omista metsistä poltinpuuvärkit pitää pystystä löytyä.
    Eikä mitään hakkuutähteitä lähteä moton kasoista repimään kuten joku ehdotti. Ja edelleen se sekametsä voi olla se parempi metsä kuin se kaikkiongelmainen puhdas kuusikko.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 223)