Keskustelut Metsänomistus Metsäkeskuksen rooli vuonna 2017

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 71)
  • Metsäkeskuksen rooli vuonna 2017

    Merkitty: 

    Mikä on metsäkeskuksen rooli vuonna 2017 ?

    Pistää miettimään tämän jälkeen:
    http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711132200530402_u0.shtml?fb_comment_id=1708676572476191_1708783932465455&comment_id=1708783932465455#f7c000629f35ce

    Onko tiedot haettu metsäkeskuksen Aarni-metsävaratietojärjestelmästä vain Iltalehden käyttöön ?

    Toista oli läänin metsälautakuntien aikaan, silloin sentään valvottiin ja pidettiin ”jöötä”. Nykyisin ylläpitää turhaa toimintaansa valtion verovaroin vetämällä olemattomia hankkeita ja keräämällä tietoa Metsään.fi-verkkopalveluun, joka on täysin pa*ka tietojen luotettavuutensa puolesta.

    Ei muuta kuin ovet säppiin! Metsätiedot voi tilata toimijoilta, jotka osaavat ne tehdä. Valtio voi myös hankkia metsänomistajien koulutusta vaikka metsäalan kouluilta.
    Rahoituksen ja tarkastuksen voi jyvittää omaksi osastokseen.

    Iltalehden artikkeli osoittaa, että metsäkeskus ei ole enää metsänomistajien asioiden puolella.

  • Tolopainen Tolopainen

    Ei ole tuota haavikkoa kuin hehtaari ja en ole pikkurahan puutteessa, kiitos vain tarjouksesta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Yksityismetsätalouden keskimääräinen kantorahatuotto oli vuonna 2016 134 euroa/ha, kuluihin meni 21 euroa (16 %). Jos edellisten erotuksesta vähennettäisiin verot 34 euroa (30 %), tulokseksi jäisi keskimäärin 79 euroa/ha. Todellisuudessa investointeja ei vähennetä heti täysin, mutta toisaalta on metsävähennys, joten laskelma antanee suuntaa kannattavuudesta. Jos arvaisi vielä keskimääräisen metsähehtaarin arvoksi 2500 euroa, korkotuotoksi tulisi 3,2 %.

    Planter Planter

    Isot ne osaavat: 97 miljoonan liikevaihdolla 172 miljoonan euron tulos.

    https://www.tornator.fi/binary/file/-/id/349/fid/761/

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos Planter, on muuten havainnollinen taulukko! Esimerkki siitä, miten puuston kasvu eli sen arvon muutos voidaan ottaa huomioon tuloksessa. Tuossa edellisessä laskelmassani sitä ei ole mukana, mutta kyllä sen voisi halutessaan huomioida, jos ajantasainen metsäsuunnittelujärjestelmä sen laskee. Itse ajattelen, että kasvu/ha tai kasvun arvo/hehtaarin arvo on tuloihin ja menoihin verrattuna vaihtoehtoinen kannattavuuden esitystapa.

    MJO

    Omistaminen on tilapäistä, metsät ovat lainassa tulevilta sukupolvilta, viidenkymmenen vuoden kuluttua näistäkään omistajista tuskin kukaan omistaa mitään. 

    Ihan samalla tavalla se toimii kaikkien omistamisen osalta. Rakennukset, pörssiosakkeet yms.. Väliaikaista omistamista kaikki on.

    Tätä toloppa kutsutaan elämäksi.

    Ps. Ei elämää kannata hukata kadehtimalla tulevien sukupolvien perintöjä.

    Timppa

    Meillä on 9 vuoden myyntien keskihinta 38,58 euroa/m3.  Ensiharvennusta, 2.harvennusta ja päätehakkuita kutakin likimain samat hehtaarit.

    Planter Planter

    Timppa päihittää selvästi Tornatorin!

    Tornatorin toimintakertomus 2016:
    Pääosa liikevaihdosta muodostui puunmyyntituloista 88,1 miljoonaa euroa. Puuta luovutettiin ennätykselliset 3,05 milj. m3.

    Joten Tornatorin saama hinta keskimäärin noin 29 €/ m3.

    Timppa

    Meillä naapurissa on Tornatorin maata.  Se on jo aikaisempina vuosina parturoitu tarkkaan.  Jos sama meno on ollut muuallakin, niin ymmärrettävää on, että puun keskihinta on nyt alhainen, koska jäljellä on vain kasvatusmetsiä tai pienikokoista uudistushakkuuta.

    Planter Planter

    Toimintakestomus on eri mieltä kuin Timppa:

    ”Tornatorin Suomen metsäomaisuuden (puusto) käypä arvo nousi tilikaudella 211 miljoonaa euroa. Käyvän arvon laski ulkopuolinen arvioija, Indufor Oy, tulevaisuuden kassavirtojen pohjalta eli kestävän metsänhoidon perusteella ja kasvupotentiaali huomioon ottaen.

    Tornatorin pitkäjänteinen panostus kestävään metsätalouteen ja laadukkaaseen metsänhoitoon näkyy metsien hyvänä kasvuna sekä puuston järeytymisenä. Tämä mahdollisti kestävän hakkuusuunnitteen nostamisen.”

    Timppa

    Ainakaan minä en huomannut tuosta Tornatorin toimintakertomuksesta sitä, mihin tuottotasoon tuo arvonkorotus perustuu.  Joka tapauksessa 29 euron keskihinta kertoo pienipuustoisesta metsästä.  Varmastikin metsät järeytyvät aikanaan ellei niitä sitä ennen hakata.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 71)