Keskustelut Luonto Metsäkanalintujen pesien tuhoajat

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 461)
  • Metsäkanalintujen pesien tuhoajat

    Merkitty: 

    Terve! Odottelin vesikielellä nm. Perkon lukijankuvaa ja tulihan se. Kuvassa tutkimuksen tulos metsälintujen pesien tuhoajista.
    Itse arvailin pahimmaksi tuholaiseksi varista, mutta sehän olikin tutkimuksen mukaan harakka. Seuraaviksi listalla arvailin supia ja kettua, mutta yllätys. Ketun tuhoamia pesiä olikin vain yksi prosentti.

  • MIISU4F

    Em.  tekstin voisi laittaa Metsästysoikeus ketjuun myös ja Timpan kettukuvan alle. Ajaa samaa asiaa.

    Timppa

    Miisun kanssa paljolti samaa mieltä.  Ei metsästys ole kilpaurheilua ja saalista pitää kunnioittaa.

    A.Jalkanen

    Juuri näin, Miisu! Kotoperäiset lajit pitää erottaa vieraslajeista ja suorittaa pyynti eettisesti. Supikoiralla voidaan käyttää elävänä pyytävää loukkua. Mäyrän pyyntiä ei voi perustella oikein mitenkään, se on täysin harmiton laji. Tosin yksi FB-kaveri kertoi, että mäyrä on pesiytynyt hänen meren saaristossa olevan kesämökkinsä alle ja tekee kaikenlaista vahinkoa. Ehkä tuossakin tapauksessa voisi pyytää mäyrän elävänä pois ja siirtää mantereelle.

    Olen Miisu tottunut saamaan kuraa niskaan epätavallisen tutkimusaiheen valinnan vuoksi, joten se ei hätkähdytä. Kannustavaa on se, että punkkitutkijat ovat olleet kiinnostuneita tuloksista, koska ajatuksenani on – jos mahdollista aineistojen puolesta – katsoa laajemminkin ravintoverkkoa, ei siis pelkästään myyriä ja kettuja, vaan myös näätä- ja hirvieläinten roolia punkkitaudeissa.

    Timpalle vielä jatkan, että ei tietenkään voi sanoa että myyrätutkimus tai metsäkanalintututkimus olisi ollut täysin hyödytöntä. Tutkimus on selvittänyt paljon hyödyllistä, esimerkiksi metsäkanalintujen reviirikäyttäytymisestä ja elinympäristövaatimuksista sekä siitä millaisen metsästyspaineen kannat kestävät. Tutkimus ja kannanseuranta on siis ollut auttamassa kestävää kannanhoitoa ja sopivia metsästysaikoja. Myyrien kohdalla puolestaan tutkimus on selvittänyt myyrien roolin monen ihmiseen tarttuvan taudin esiintymisessä. Näistä yleisimpiä ovat jänisrutto, myyräkuume ja punkkivälitteiset taudit.

    MIISU4F

    Jokainen keskustelupalsta tarvitsee järkähtämättömän ja henkilökohtaisuuksiin menemättömän tyypin.  AJ on tämän palstan pitkäpinnaisin ?️‍♀️  ja linjassaan pysyvin asiantuntijuuttaan tiukasti ylläpitävin henkilö.

    Kiitos kaikille keskustelijoille. Ilman mielipiteitä ei tulisi vuorovaikutusta.

    A.Jalkanen

    Järkähtämätön, lue: itsepäinen. ?

    Timppa

    Totta kai monta hyödyllistäkin asiaa on löydetty.  Arvostelin nimenomaan syklitutkijoita, jotka eivät siis koskaan tule pääsemään sellaiseen tulokseen, että siitä olisi käytännön hyötyä.

    A.Jalkanen

    Sen sijaan Hanskin metapopulaatioteoria on mielenkiintoinen ihan jokaisen metsänomistajan kannalta. Sehän kertoo siitä miten eristyksissä olevan populaation koko ja etäisyys muista vaikuttaa sen häviämisen todennäköisyyteen. Vaatelias laji voi ehkä selvitä vain suojelualueilla mutta vähemmän vaatelias (mm. metsäluonnon hoidon avustuksella) jopa avohakkuualueella, jos siellä on tarvittava elinympäristöresurssi. Mitä tiheämmässä ja mitä kytkeytyneempiä lajin esiintymät ovat, sitä todennäköisempää on sen säilyminen ja sitä vähemmän tarvitaan uusia suojelualueita.

    Timppa

    Mutta miten ne ”vaateliaat lajit” ovat säilyneet silloin, kun Etelä-Suomen metsät olivat liki tuhottu?  Tätä en kyllä tule koskaan ymmärtyämmän.

    Haba

    Jepsu osaisi tuohon vastata. Taisi vain nielaista amisviiksensä. Kyseisen muodin ylintaso on muuten Leonid Brežnev, luonnollisesti. Meniköhän vähän offtopic?

    Rane

    ”Jepsu osaisi tuohon vastata. Taisi vain nielaista amisviiksensä. Kyseisen muodin ylintaso on muuten Leonid Brežnev, luonnollisesti. Meniköhän vähän offtopic?”

    No meni.Breznevillä ei ollut viiksiä,oli tunnettu kulmakarvoistaan.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 461)