Keskustelut Metsänomistus Metsähallitus kiehuu yli niin kuin EU:kin….

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 92)
  • Metsähallitus kiehuu yli niin kuin EU:kin….

    Elämme metsäpuolella raskaita ja arvaamattomia aikoja. Tyhmät poliittiset päätökset näyttävät seuraavan toistaan ja siitä kertoo vastuunsa tuntevan johtajan Jyrki Kankaan erokin Metsähallituksen johtopaikalta. Hän kertoi jo kesällä vastustavansa yhtiöittämistä eli pilkkomista ja nyt oli pakko väistyä paineen alla. Toivottavasti jotain kautta pääsee ja haluaa vielä vaikuttaa EU:n metsäpolitiikkaan. Ainakin tarve olisi suuri. Me saamme tai paremminkin joudumme odottelemaan seuraavaa ikävää päätöstä aivan omilta poliitikoiltamme joka koskee verorasituksen kasvua. EU on ulkona ja kotimaan hallitus tuuliajolla siellä kaukana ulkolinjoilla. Toivottavasti eurooppalaiset eivät kyllästy aivan noin pahasti kuin Ukrainan kansa. Heillekkin toivoisi järkeä. EU ei ole onnela jos ei ole Venäjäkään.

  • koskela
    koskela

    Suomen Kuvalehti :
    ”Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) kannattaa hanketta, koska ympäristöministeriön suoraan ohjaamien luontopalvelujen asema korostuisi Metsähallituksen sisällä, etenkin maankäyttöasioissa. Luontopalvelujen kautta ministeriön vaikutusvalta kasvaisi.

    Metsätalouden yhtiöittämisen seurauksena 80 prosenttia uuden liikelaitoksen henkilökunnasta toimisi julkisissa hallintotehtävissä, pääosin ympäristöministeriön ohjauksessa.

    Kannatus kokoomuksen ja vihreiden piirissä ei ole ehdotonta.

    koskela

    ja edelleen Suomen Kuvalehti :

    ”Metsäliiketoimintojen yhtiöittämistä ajavat ne, jotka siitä eri syistä hyötyvät: kokoomus, vihreät, ympäristöministeriö sekä Metsähallituksen luontopalvelujen johto. ”

    Luontopalveluilla on ollut pinta-alatavoite eli kyse on puhtaasti vallasta . .

    koskela

    ””Metsähallituksella on 17 000 maankäyttösopimusta kolmansien osapuolten kanssa: poroisäntien, kuntien, matkailuyrittäjien, luontojärjestöjen, sahojen ja saamelaisten. Metsätalouden paikallisesimiehillä on ollut varsin laajat valtuudet neuvotella ja tehdä sopimuksia heidän kanssaan. Uusi yhtiö ei saa läheskään samanlaista päätös- ja toimivaltaa. Lakiesityksessä sille jätetään rajallisia ja nimellisiä sopimusoikeuksia.

    Valtion kiinteistövarallisuutta koskevan omistajapuhevallan luovuttaminen osakeyhtiölle merkitsisi niin olennaista päätösvallan siirtoa valtion omistaja-ohjauksen ulkopuolelle, että se vaatisi perustuslainsäätämisjärjestyksessä laadittavaa poikkeuslakia, arvioi asianajotoimisto Krogerus muistiossaan.

    Lisäksi käyttöoikeussopimukset on tarkoitus tehdä jatkossa suoraan maa- ja metsätalousministeriön ja tulevan yhtiön välillä. Näin Metsähallitus ohitetaan kokonaan. ” ”

    Rane

    Lieneekö Lahtosella jotain tarkempaa tietoa?Kangas oli ilmeisesti UPM:llä vastuussa omien metsien hoidosta ja käytöstä eikä siis ollut suoranaisesti tekemisissä puukaupan kanssa.

    Puun takaa

    Hallituspuolueet joutuvat pohtimaan Metsähallitusuudistusta vielä uudelleen. SDP:n eduskuntaryhmä on tyrmännyt pyrkimykset siirtää valtion metsätalouden hoito osakeyhtiölle.

    SDP:n eduskuntaryhmä päätti torstaina, että se ei hyväksy Metsähallituksen metsäosaston yhtiöittämistä eikä anna ministereilleen valtuuksia hyväksyä tällaista ratkaisua. SDP:n eduskuntaryhmä haluaa, että uudistus valmistellaan siten, että metsätaloutta hoitaa jatkossa valtion erityisliikelaitos eikä kaavailtu osakeyhtiö.

    Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hallituspuolueet joutuvat vielä hakemaan yhteistä näkemystä asiasta, muotoilee kokoomuksen Janne Sankelo. Kokoomus on ollut vahvasti yhtiömallin takana ja maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) on jo lähettänyt Metsähallituslain laajalle lausuntokierrokselle tältä pohjalta.

    SDP:n eduskuntaryhmä haluaa, että uudistuksessa metsätalouden hoito annetaan erityisliikelaitoksen hoidettavaksi. Eduskuntaryhmän mielestä tämä on mahdollista, mikäli erityisliikelaitoksen konkurssisuoja eikä sitä suosita verotuksessa.

    Yhtiömallin täystyrmäys SDP:n eduskuntaryhmässä merkinnee sitä, että eduskunta ei pääse käsittelemään uudistusta suunniitellusti heti syysistuntokauden alussa. Kokoomuksen Janne Sankelo sanoo, että aikataulu on haasteellinen. Metsähallituksen uuden toimintamallin on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alussa.

    SDP:n lisäksi yhtiömalli on herättänyt epäilyä ja vastustusta eduskunnassa erityisesti oppositiopuolueissa.
    Yle Uutiset

    koskela

    Destia myytiin 148 M€:lla , Metsähallituksen metsätalous voi olla myös samalla tiellä.

    Kurki Kurki

    Nuokin Destiasta saadut rahat on pian syöty.
    Vaikka tehtiin 0-korotus 2-vuodeksi, palkkaperintöä näille kummallekkin vuodelle tulee 1%, joka nostaa valtion ja kuntien menoja jo 500 miljoonaa euroa vuosittain.
    Seuraavana on sitten vuorossa Metsähallitus.
    Pieni suupala sekin.
    Valtion ja kuntien rahantarve perusteettomiin palkankorotuksiin 7000 miljoonaa/ vuosi tästä hetkestä ikuisuuteen vuoden 2008 jälkeen ovat varsinainen moolokin kita.

    Puun takaa

    Itella se ”paransi palveluitaan” täällä Etelä-Suomessakin.
    Lehdet ja kirjeposti tulevat aivan taajaman viereen vasta kahden jälkeen iltapäivällä.
    Eipä tarvitse ainakaan niitä lehtiä kovin kauan enää kuljetella.
    Tekevät näköjään kaikkensa, että viimeisetkin työt loppuisivat.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Enpä tiedä, ei nuo eilisen uutiset tunnu sen tuoreemmilta aamupäivälläkään. Ja hektistä elämäntapaa viettävähän voi lukea aamupalapöydässä tabletista näköislehteä, pääseepähän postipoika nopeammin niiden luo, jotka väijyy postia jo aamupäivällä.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 92)