Keskustelut Metsänomistus Metsähallitus kiehuu yli niin kuin EU:kin….

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 92)
  • Metsähallitus kiehuu yli niin kuin EU:kin….

    Elämme metsäpuolella raskaita ja arvaamattomia aikoja. Tyhmät poliittiset päätökset näyttävät seuraavan toistaan ja siitä kertoo vastuunsa tuntevan johtajan Jyrki Kankaan erokin Metsähallituksen johtopaikalta. Hän kertoi jo kesällä vastustavansa yhtiöittämistä eli pilkkomista ja nyt oli pakko väistyä paineen alla. Toivottavasti jotain kautta pääsee ja haluaa vielä vaikuttaa EU:n metsäpolitiikkaan. Ainakin tarve olisi suuri. Me saamme tai paremminkin joudumme odottelemaan seuraavaa ikävää päätöstä aivan omilta poliitikoiltamme joka koskee verorasituksen kasvua. EU on ulkona ja kotimaan hallitus tuuliajolla siellä kaukana ulkolinjoilla. Toivottavasti eurooppalaiset eivät kyllästy aivan noin pahasti kuin Ukrainan kansa. Heillekkin toivoisi järkeä. EU ei ole onnela jos ei ole Venäjäkään.

  • Puun takaa

    Helsingin Sanomat oli sunnuntai-numerossaan listannut Suomen valtion 100 miljardin euron velkojen vastapainona olevia varoja ja kiinteää omaisuutta.
    Näiden yhteissumma n.80 miljardia euroa.
    Suurin osa ei kuitenkaan ole käytännössä realisoitavissa.
    Metsähallituksen kaikkien maiden ja metsien yhteisarvoksi oli laskettu 3,7 miljardia euroa.
    Tästä summasta on kuitenkin vähennettävä Senaattikiinteistöjen kautta Metsähallitukseenkin kohdistuvat velat.
    Kovin suuresta merkityksestä ei siten valtion talousmetsistä voida puhua, kun Suomea yritetään nykyisestä talouden syöksykierteestä oikaista.

    Tolopainen Tolopainen

    Kun Metsähallituksen metsien tuotto maksimoidaan, tulo voivat olla o,5mrde vuodessa, tuolla summalla maksetaan valtion velka 200v ja peruspääoma on edelleen jäljellä.
    Kun valtion velanotto saadaan 2mrd€ tasolle, sitä voi käytännössä jatkaa loputtomasti, inflaatio hoitaa ja euron hajoaminen nollaa velan joskus tulevaisuudessa. Myöskin joutuminen vieraan valtion hallintaan nollaa Suomen velat, joten kalistele Putin sapelia.

    koskela

    ” ”Kovin suuresta merkityksestä ei siten valtion talousmetsistä voida puhua, kun Suomea yritetään nykyisestä talouden syöksykierteestä oikaista. ” ”

    Ei muuten kuin hakkamalla ja myymällä puuta; puhdasta tuloa 100 – 150 miljoonaa euroa vuodessa ; talousmetsien siirtäminen luonnonsuojeluun loputtava .

    koskela

    ””Läpimittaraja poistettiin juuri näiden Metsähallituksen kovien tuottovaatimusten takia.
    Tietoon on nyt alkanut tulla näitä keskenkasvuisten metsien päätehakkuita.
    Suomen asiat ovat hyvin huonolla tolalla. ” ”

    No no; kyllä yksityismetsät asiassa painoivat enemmän. Sahat ova investoineet ohuemman tukin käsittelyyn – se kun on nopeaa ja tuottoisaa.

    uudehko metsänomistaja

    Tällä palstalla on etsitty syytä yhtiöittämiseen. Useat ovat lähteneet siitä, että virallisesti ilmoitettu toimintojen tehostaminen on hyväksyttävä syy.

    Näen toimintojen tehostamisen lisäksi kaksi yhtiöittämistä edistävää tavoitetta.
    1) Yhtiöittämisen yhteydessä syntyy liikelaitos. Käytännössä kaikki toiminnot voidaan salata julkiselta kontrollilta vedoten liikesalaisuuteen. Johtajien bonuksista ei ole tarpeen kertoa. Kaikki kaupat, ostot ja myynnit ovat liikesalaisuuksia. Niiden hintoja ei voi julkistaa , eikä siten tiedetä mitään niiden rehellisyydestä. Tosin korruptiovapaassa Suomessahan ei epärehellisyyttä tunneta, vaikkakin jotkut kateellisety vihjailevat ” hyvä veli toiminnoista”. Eli pyritään muodostaamaan uusi leikkikenttä valtaa pitävien lähipiirille Destian malliin. Moni vanheneva poliitikka tarvitsee seuraavien vaalien jälkeen uuden kovapalkkaisen leikkipaikan

    2) Valmistellaan Suomen valtion metsien myymistä. Kun hallituksella on eduskunnan enemmistön luottamus, heräämme jonain aammuna toteamaan hallituksemme myyneen Suomen metsät kansainväliselle yhtiölle/rahastolle. Pahimmassa tapauksessa tieto kauppahinnasta kulkeutuu veronmaksajjille vasta seuraavan vuoden kuluessa valtion tilintarkistuslausunnon yhteydessä.

    Puun takaa

    Uudehko on valitettavan oikeassa.
    Liikelaitoksiksi muutettujen valtionyhtiöiden tarina on synkkää luettavaa.
    Viimeaikaisten joukossa on Transpointin ja Itellan tapaus.
    Transpointin johtajat käynnistivät liikelaitokseksi muuttamisen jälkeen operaation ”Varpaat Välimereen” -hankkeen, jossa ostettiin isolla rahalla kuljetusliikkeitä läpi Euroopan.
    2008-09 finanssikriisin jälkeen kaikki alkoi tulla housuille, ja lopulta konkurssin välttämiseksi Transpoint piti fuusioida Itellaan.
    Itellalla on itsellään ollut myös vastaavia laajentumishankkeita Euroopassa.
    Lopputulos on nyt Itellan raju saneeraus ja Pohjois-Suomen toimintojen alasajo.
    Kirjepostin väheneminen on tässä vain suurelle yleisölle suunnattu tekosyy todellisten syiden peittelemiseksi.

    koskela

    ” ”1) Yhtiöittämisen yhteydessä syntyy liikelaitos. ” ”

    Metsähallitus on jo liikelaitos, palkat ja maksut tienattava puunmyyntituloilla – viivan alle jää 100 M€.

    Puun takaa

    Valtion toimintojen yhtiöittäminen ei ole juurikaan säästänyt veronmaksajien rahoja.
    Yleensä tahtoo käydä juuri päinvastoin.
    Etenkin, jos ulkoistus tehdään normaalilta kilpailulta vapaalla toimialalla, on meno yleensä hurjaa.
    Puolustusvoimien moottoroidun kaluston huolto ulkoistettiin vuonna 2008 Millogille.
    Yhtiön muutamasta johtajasta tuli miljonäärejä jo parissa vuodessa.

    Puun takaa

    Helsingin kaupunki suunnittelee vain muutama vuosi sitten Palmialle ulkoistamaansa koulujen ja päiväkotien ruokahuollon ottamista takaisin kaupungin omaksi työksi.
    Ulkoistuksessa kustannukset veronmaksajille vain nousivat, mutta ruoan taso vastaavasti kyllä laski.

    Laineilla

    #savottareijo mainitsee että Kankaan ero liittyy puukartellikäräjiin. Kankaan entinen työnantaja oli upm ja sitäkautta Kangas oli hyvin informoitu kartellista.
    Kuinka moni käyttää twitteriä?

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 92)