Keskustelut Metsänomistus Metsähallitus kiehuu yli niin kuin EU:kin….

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 92)
  • Metsähallitus kiehuu yli niin kuin EU:kin….

    Elämme metsäpuolella raskaita ja arvaamattomia aikoja. Tyhmät poliittiset päätökset näyttävät seuraavan toistaan ja siitä kertoo vastuunsa tuntevan johtajan Jyrki Kankaan erokin Metsähallituksen johtopaikalta. Hän kertoi jo kesällä vastustavansa yhtiöittämistä eli pilkkomista ja nyt oli pakko väistyä paineen alla. Toivottavasti jotain kautta pääsee ja haluaa vielä vaikuttaa EU:n metsäpolitiikkaan. Ainakin tarve olisi suuri. Me saamme tai paremminkin joudumme odottelemaan seuraavaa ikävää päätöstä aivan omilta poliitikoiltamme joka koskee verorasituksen kasvua. EU on ulkona ja kotimaan hallitus tuuliajolla siellä kaukana ulkolinjoilla. Toivottavasti eurooppalaiset eivät kyllästy aivan noin pahasti kuin Ukrainan kansa. Heillekkin toivoisi järkeä. EU ei ole onnela jos ei ole Venäjäkään.

  • Tolopainen Tolopainen

    Mielenkiintoista, kun virkamies omii johtamansa viraston itselleen. Toivottavasti verojohtajat tekevät seuraa, kun joutuvat korottamaan veroja valtion päätöksellä.

    Timppa

    En kyllä ymmärrä tuota perustelua, että tämä uusi Oy voisi mennä konkurssiin ja se on EU:n vaatimus. Epäilemättä jotkut muut syyt on taustalla. Asialliset tai asiattomat, kuka tietää. Ehkä Kangaskin, muttei ainakaan vielä kerro.

    Monella tapaa Valtio on puitaan myynyt. Muistelen, että takavuosina Valtio järjesti puuhuutokaupan vuosittain Aulangon hotellissa. Tuloksista sitten uutisoitiin lehdissä. Mahtoi ostajilla ja myyjillä olla kivaa siellä yhdessä. Miten ne hinnat sitten muotoutuivat, voikin vain arvailla.

    Tolopainen Tolopainen

    Onhan se ikävä, kun osakeyhtiöiden taloutta valvotaan tarkasti.

    koskela

    Onko Metsähallitus johonkin ikiaikaiseen nautintaan perustuva instituutio, jonka toimintaa ei saisi muuttaa?

    Virastosta on Metsähallitus muuttunut liikelaitokseksi joka tulouttaa 100 miljoonaa euroa valtion kassaan ja työllistää 1000 henkeä.

    On muututtu on.

    koskela

    En ymmärrä mitä omituista on kustannusvastaavuudessa ja julkisen roolin erottamisessa muusta kaupallisesta toiminnasta?

    Julkinen valta on hyvin erotettu nykyisessä mallissa. Uusi malli tekee sotkun josta ei selvää ihan vähällä ota kirjanoppinutkaan.

    kustannukset on samat kaikilla toimijoilla jotka puuta hakkaa ja myy Metsähallituksen metsätalous vaan saa viivan alle jäämään . . .
    samalla hoitaa mettätiet ja uudistaa ja hoitaa metät

    koskela

    Anteeksi, jos en ymmärrä nyt ihan kaikkea, mutta en kyllä näe tässä kovinkaan suurta dramatiikkaa.

    Dramatiikkaa syntyy kun enemmän valtion metsää siirtyy luonnonsuojelijoiden hallintaan ja määräysvaltaan – jo tulee ikävä vanhoja hyviä aikoja

    valtion mailla 17 000 voimassa olevaa vuokra/käyttöoikeussopimusta , kyllä valtion maat montaa koskettavat …

    Tolopainen Tolopainen

    Liikelaitoksen joudutaan yhtiöittämään, tämä tarkoittaa piiloverotuksen loppumista, tästähän vain on kysymys. Jos tuo ei käy pääjohtajalle, voi katsella parempia hommia.
    Tuo prosessi on käynnissä myös kunnissa eli liikelaitoksista tulee yhtiöitä ja läpinäkyvyys kuntien ja yhtiöiden taloudessa lisäänty.
    En keksi mitään kehumista metsähallituksen nykyisestä toiminnasta, luultavasti organisaatiosta voidaan vähentää puolet pois, eikä vaikuta toimintaan.

    Puun takaa

    Valtion ja kuntien toimintojen yhtiöittäminen ei ole lisännyt läpinäkyvyyttä, – on käynyt lähinnä päinvastoin.
    Viimekädessä vastuu on aina veronmaksajilla, mutta valta yhtiön päätöksiin on olematon.
    Olennaisin tieto on rahoittajien ja tilintarkastajien takana.
    Ennen syytettiin kaupunkien ja kuntien energialaitoksia piiloverottajiksi, mutta yhtiöittämisten jälkeen niistä on tullut vaarallisia velkapommeja, jotka saattavat kaataa koko kaupungin talouden.
    Surullisia esimerkkejä ovat vaikkapa Vantaan Energia, Lahti-Energia ja Jyväskylän Energia.
    Energialaitokset ovat maksaneet kaupungin kassaan osinkoja, mutta ottaneet vastaavan summan lisävelkaa. Näin velka ei ole näkynyt kaupungin tileissä.
    Lopputulos on, että meillä alkaa olla näitä konkurssikypsiä kaupunkeja ympäri Suomea. Kolme edellä mainittua ovat pahimmat esimerkit.

    Puun takaa

    Tässä Metsähallituksen yhtiöittämisessä on myös kysymys tuottotavoitteesta ja velanotosta.
    Metsähallituksen tuottotavoite on jo suurempi kuin hakkuilla on mahdollista saavuttaa.
    Uudessa metsälaissa läpimittavaatimus poistettiin juuri tämän takia.
    Valtion velanotto kallistuu ja vaikeutuu, joten lainarahaa aletaan ottaa Metsähallituksesta muodostettavan yhtiön kautta.
    Näin saatu raha maksetaan osinkona valtion kassaan.
    Suomi on rahoitusongelmissa. ja silloin kaikki keinot on otettava käyttöön.
    Toivotaan, ettei meille lopulta käy kuin Ukrainassa.

    Hiluxmetsuri

    Puun takaa oikeassa jälleen. Metsähallituksen julkisten palveluiden taseessa oli v. 2012 tilinpäätöksessä n.1,1 Mrd € vapaita omia pääomia, millä voi tehdä lähes yhtä suuren tappion tarvittaessa ja lainaakin saisi monta sataa miljoonaa tuota tasetta vastaan.

    Julkinen puoli raportoi asiat todella yksityiskohtaisesti ja tiedoista käy ilmi se, että YM rahoitti toiminnasta n. 50%

    Varsinainen liiketoiminta on hyvin kannattavaa. V. 2009 tulos 21% liikevoittotasolla on omaa luokkaansa. Taseessa yli 2,5 Mrd€ eli tappiontekokyky ja lainanottomahdollisuus aivan omaa luokkaansa. Henkilöitä oli tuolloin kirjattuna 1470.

    Metsähallitus on erittäin kannattava liikelaitos, ostaisin osakkeita jos olisivat myynnissä 🙂

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 92)