Keskustelut Puukauppa Metsägroupin(-liiton) jäsenetusopimus

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Metsägroupin(-liiton) jäsenetusopimus

    Olen ollut vuosikymmeniä Metsäliiton ”ulkojäsenenä(jkv A-osaketta)”Kyselin tänään ns jäsenetusopimuksesta.Tietäisi allekirjoittaneelle ensinnäkin 8000e edestä jäsenosuuksien lunastamista5v aikana,toisaalta saisi monenlaisia etuuksia,ainakin paperilla.Toisaalta sopimus vähentäisi mo:n vapautta omaan kaupankäyntiin.

    Oletteko ryhtyneet Groupin ”torppareiksi” ? Onko niistä jäseneduista ollut todellista hyötyä ?

  • Tolopainen Tolopainen

    Miten harrastelija laskee, että kannattaa myydä tukit sahalle hankintana, kun pystyhinta on parempi kuin tienvarsihinta ja vielä pitäisi maksaa motoyrittäjälle hakkuusta ja ajosta. Taisi tulla kalliit kaffeet.

    pikkutukki

    Tukistakin saa hankintana palkkansa harvennuksilla (ero n. 13 euroa ).

    Tolopainen Tolopainen

    Hyvä huomio, noinhan se menee.

    jees h-valta

    Toloppa tuolla edellisellä että kun myyn paljon kuitua kannattaa M-G mutta ei tuo ole nyt vielä kyllä noin mennyt. Päätehakkuita olen pääasiassa myynyt ja harvennuksia itseasiassa erittäin vähän. Kyllä M-G tukin hinnassa pärjää ja katkonnastakin löytyy lyhyitäkin mittoja. Vilppula on iso vientisaha ja Merikarvialla toinen. Mäntytukistakin täällä saa aivan hyvän hinnan. Mutta tulevaisuus alkaa kyllä muutaman vuoden sisään painottua minulla kuituun ja lehtikuitua tulee vuosittain aika paljon. Kuinka paljon sitten melkein vain vuosittain myy. Siihen tuo Äänekosken imu sopii hyvin.

    Makarov

    Hyvähän se on sopimus olla. Mutta eihän se estä tarjouksia kyselemästä ja myymästä muillekkaan. Jos metsänomistajalle metsätalous on enempi harrastelua ja päätyö on muualla  niin ymmärrän että ei aina viitsi juosta joka euron perässä. Sitten taas jos metsätalous on elinkeino niin tilanne muuttuu että kannattaa miettiä kuinka toimii ja keille leimikoita myy aina kohteen mukaan.

    Nyt kun hinnat ovat olleet tasaiset vuosikaudet niin on hyvä seurata päätehakkuuleimikoiden keskikuutiohintoja niin kyllähän ne sahoilla ovat olleet useampia euroja parempia. Johtuen tietysti katkonnasta ja löysemmistä laatuvaatimuksista.

    Eli kuitupuuleimikot sellufirmoille ja tukkileimikot sahoille niin taloudellinen tulos on hyvä.

    harrastelija harrastelija

    $ Niin, tuo eriyttäminen tukkien ja kuidun osalta. Voithan myydä tukit erikseen sahalle. Maksat motoyrittäjälle teon ja ajon tien varteen ja myyt kuidun hankintana MG:lle! $

    Tolopainen, kirjoitin vähän epäselvästi: Tukit saa mennä pystykaupalla, mutta yleensäkään sahaurakoitsija ei ole niin kiinnostunut kuidusta, joten kuidun teosta maksan motomiehelle ja ne saa sitten vaikka MG.

    Tosin MG on täälläkin pärjännyt tukin hinnoissa. Lähin saha on alle 10 km ja seuraavakin 80 km päässä. Todennäköisesti MG vaihtaa sahoilta tulevaan kuituun jäseniltä hakatut tukit?

    MJO

    Olen MG jäsen ha-pohjaiset ja jonkin verran A-osuuksia on kertynyt. Joskus kaupat tehdään MG kanssa, mutta yleensä ei. Päätehakkuu leimikoissa paikallinen saha on aina vienyt voiton. Ensiharvennuksissa MG on yleensä Storan kanssa kilpailut aika tasaväkisesti. MHY:n palveluita en ole puukaupoissa käyttänyt.

    pikkutukki

    Miten harrastelija kun otat päätehakkuun kuidut itselle eteenpäin myytäväksi , onko teko ja aju sinulle samanhintainen kuin tukin teko ja aju sahayhtiölle , vai maksatko enemmän järeys huomioon ottaen . Jos ensimmäinen saat tosi hyvät hinnat kuidusta yleiseen hintatasoon nähden !

    Puuki

    Ainakin eräällä isolla tukin korjuutaksa päätehakkuulla on vain muutamia euroja ja kuitupuun vastaavasti suht. suuri. Tilanne lienee samansuuntainen muillakin.

    Talouden kannalta paras lopputulos, jos on mahdollista lajitella itse tai muuten eri laadut erilleen jo metsäpäässä, ja mittaus onnistuu tarpeeksi läpinäkyvästi. Ja vielä saisi tietysti korjuujälkikin olla kunnossa, muutoin hyväkään loppuhinta ei tule kokonaisuuden kannalta edulliseksi myyjälle.

     

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)