Keskustelut Metsänomistus Metsään piste fi

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 201)
  • Metsään piste fi

    Onkos Metsäkeskuksen lähettämänä tullut kelle sähköpostia.
    Tuli eilen ja avasin koeversion. Samat tiedot löytyy kuin metsäsuunnitelmasta. Luvassa ilmakuvat myöhemmin ja varmaan tuo laserkeilaus.
    (virheen korjasin)

  • jees h-valta

    Joopa, Taneli kyllä enämpi kuin asialla jälleen. En edes kehtaa sanoa päivitysten tuomia rahallisiakin summia jotka ovat muuttuneet. Mutta, mutta, kun vain olisi kaikkein helpointa kun tehtäisiin katselmuksia ja tehtäisiin oikeita PAIKANPÄÄLLÄ tehtyjä arvioita. Heidän korjauksensa esim. harvennuksen yhteydessä suoritetussa ylispuiden poistossa on juuri kuten Taneli aiemmin arvelikin että se on nyt sitten harvennettu piste. Eikä ehdoteta mitään varmaan vuosikausiin. Siellä sitten varttuu nuori taimikko pikkuhiljaa ensiharvennukseen kun heidän seuraava ehdotelmansa varmaan on joko kakkosharvennus tai päätehakkuu.
    Kyllä olisi syytä kelata tilat palstoittain läpi ja oikeat pohjatiedot joka kuviolle. Minä en ainakaan noilla heidän korjausilmoituksilla pääse tyydyttävään ratkaisuun omistani. kokemusta jo on. Nytkin yhden kanssa vartoillaan tosiaan laserkeilausta. Ja jos siitäkin vielä tietojen siirto kestää roimasti niin aika ulkona on koko keksintö. Varsinkin kun kuulemma taimikkoaloilta ei tieto ole kelvollista edes.

    jees h-valta

    Jatkan vielä että varmaan lehtipuun taimialat ainakin näkyy varmasti lehdettömään aikaan tyhjinä. Ja vielä vähän isompanakin.
    Ja katsotaan nyt koska ne tulee edes oikean nimisinä. Vaikka ilmoituksia toisensa jälkeen Metsäkeskuskin saa perustetuista.

    Metsäkupsa

    Metsään piste fi :n suurin asia metsille ilmeisesti tähän asti ollut se,että on toimenpide ehdotuksillaa aktivoinut joitakin uinuvien tilojen omistajia.Itse en vielä 60:n maksua suorittanut,mutta jossain vaiheessa kylläkin,kun kattaa pääosan tiloista,toisin kuin nyt.

    Uskon ajan myötä tulevan hyvän ja hyödyllisen tuotteen,joskin oman aikansa vie .Toivottavasti ajantasaisuus päivittyisi,jotta olisi tällä vuosikymmenellä edes, kun osin edelliseltä.

    Korpituvan Taneli

    Tuli sitten vuosilisenssin viimeinen päivä ja päätin periaatteessa jättää maksamatta. On niin lapsenkengissä kulkeva systeemi vielä. Ei se 60 euroa ole tosiaankaan raha eikä mikään, mutta periaatteessa kun ei kerran ole mitään hyötyä siitä, niin en pelkästään systeemiä kehittääkseni ole mukana.

    Kolme asiaa sinne on nyt saatu lisää.
    1. Koviokohtainen töiden ilmoituslomake
    2. Osa historiatiedoista näkyy nyt, ei tosin kaikki, mutta jotain kuitenkin.
    3. Toimiala palvelu, no olikohan se nyt valmis vielä, mutta kuitenkin. Tärkeä erityisesti niille, jotka teettävät kaikki työt.

    Hirveä työmäärä on vielä edessäpäin.
    1. Palveluun pääsyä voi monella tapaa helpottaa. Pankkitunnusten käyttö vaatii toki omansa, mutta muuta parannettavaa löytyy.
    2. Palvelussa sisällä yksi suuri kokonaisuus, joka tarvitsisi parannusta on tulostusominaisuudet. Ainoa tulostettavaksi tehty on kuvioluettelo ja siinkin on kolmannes ekasivusta turhaa hömppää. Toisaalta seuraavilla sivuilla ei ole edes tilan nimeä. Jos on useamman tilan kuvioluettelot nipussa, niin voi mennä sivut sekaisin. Karttaa ei saa edes näytölle kunnolla ja tulostus ei onnistu kuin pala kerralla. Muissakaan näytöissä ei ole ns tulostettavaa versiota, joten sillä on jos minkälaista ongelmaa.
    3. Nämä historiatiedot näkyvät vain muutamien töiden osalta, esim lannoitus ja varhaisperkaus eivät jää näkyviin ollenkaan. Yleensäkkin ne näkyvät vain kolmelta vuodelta. Käytännössä siis edellinen toimenpide tieto on aina jo hävinnyt, kun sitä tarvittaisiin seuraavan suunnittelussa. Pitäisi olla ”arkisto”
    4. Systeemi ei hyväksy kahta puukerrosta päällekkäin, kun ylempi harvennetaan niin alempikin poistuu.

    No, mitäpä minä näitä tässä luettelemaan paljon löytyy pientä viilattavaa ja toki vähän suurempaakin.
    Viilatkoot nyt täytyy sitten taas joskus tutustua hommaan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Gla

    Omat metsät ei palvelussa vielä ole, joten en ole aiheeseen kovin hyvin tutustunut. Tärkein asia, mitä odotan, on ajantasainen ja luotettava tieto puustosta. Metsäsuunnitelma ei siihen pysty, vaikka jonkinlaista suuntaa antaakin. Hoidon toimenpiteet seuraavan 5-10 vuoden päähän voi arvioimaan itsekin, kun puustotiedot ovat kohdallaan. Kovin kummoista exceliä ei tarvita, kun saa jo optimoitua eri kuvioiden muodostaman teoreettisen kokonaisuuden. Tulosta kun säätää näppituntumalla sopivaksi, tuskin yhdenkään konsultin arvio parempaan pystyy. Toinen taulukko tarvitaan tehtyjen toimenpiteiden kirjaamista varten.

    Kokemukseni metsään.fi-järjestelmästä rajoittuu pariin tapaamiseen metsässä. Syksyllä mittamiehet sattuivat paikalle, kun olin raivaamassa erästä kuviota. Sanoivat tekevänsä keilauksen kontrollimittauksia. Hyvä juttu, mutta kun sattumalta osuivat paikalle toiseenkin kertaan, heräsi epäilys, että ihan kaikki ei ole kohdillaan. Onneksi en käsitellyt heidän kontrollialaansa, joten siitä ei virhe syntynyt. Tosin nyt olen käsitellyt, toivottavasti ei ole tarvetta kolmanteen kertaan tulla.

    Omassa palkkatyössäni olen kahdessa hankkeessa ollut tekemisissä laserkeilauksen kanssa ja kummassakaan tulokset eivät olleet käyttökelpoisia, vaikka mainosmiehet lupasivat kuun taivaalta. Siksi suhtaudun epäillen menetelmän kykyyn arvioida puustotietoja luotettavasti. Mutta millaisen vaikutelman olette saaneet, jotka tietoja käytätte?

    jees h-valta

    Taneli teki hyvin tutun listan epäkohdista. Allekirjoitan jokaisen kun itsekkin olen tuon ongelmallisuuden havainnut. Tuo tulostuksen hankaluus juuri maastoonkin lähtiessä tai kaupan tynkää aloitellessa alkoi harmittaa ehkä eniten. Voisi hyvällä ATK-osaamisella itsekkin asiaan jotain ehkä vaikuttaa mutta ei aivan valmiilta pohjan toiminta kyllä tunnu. En myös vielä maksanut mutta kahotaan ny jos joku innokkaasti sieltä vaikka yhteyksiin pyrkii.
    Nuo laserkeilauksen ongelmat myös uskon olevan juuri kuten Gla mainitsi. Tarkastusreissuja varmaan saa ruinata aika paljon jos tolkkua niistä koittaa ottaa.

    Korpituvan Taneli

    Glalla tervettä epäluuloa laserkeilausta kohtaan.
    Minulla on toinen tila nyt keilattu, enkä ole ollenkaan epäluuloinen. Täytyy muistaa ettei se normaali relaskooppimittauskaan ole kuin arvio vain.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Gla

    Jos oikein olen ymmärtänyt, keilaus ilmeisesti on tarkoitus uusia suht usein, joten raivausten, harvennusten ja vuotuisen kasvun vaikutus tulee tarkistettua siinä yhteydessä ja puustoarvion tekijän välinpitämättömyys tai inhimillisen virheen rooli jää paljon nykyistä pienemmäksi.

    Korpituvan Taneli

    Niinhän minäkin oletin että keilauksesta tulisi usein toistuva toimenpide ja tiedot tulisivat nopsasti palveluun.

    Alkuun lähtö on ainakin ollut hidasta ja etten sanoisi tahmeaa. Keilattuja aloja on niukasti ja minunkin tapauksessa tiedot tolivat näkyviin yli kaksi vuotta keilauksesta ja yli vuosi siitä kun oli tehty tarkistava maastokäynti.
    Tuntuukin siltä että työtä on yhtä paljon kuin manuaalisessakin systeemissä, mutta se on vain siirtynyt maastosta neljän seinän sisälle.

    Jos homma jatkuu tätä rataa menee kymmenen vuotta ennenkuin kaikki alueet on keilattu edes yhteen kertaan.
    Luulen niin että me näemme vielä monesti suunnittelijan maastossa relaskooppeineen, jos suunnitelmien tiedot aiotaan säilyttää edes nykyisellä tuoreustasolla.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    juuso8

    Luin ketjun harppomalla, voi olla, että tätä on jo käsitelty.
    Minulla on voimassaoleva Metsäkeskuksen tekemä metsäsuunnitelma, Se on voimassa 2018 asti.

    Kurkistin omien tilojeni tiedot Metsään.fi;stä enkä tykännyt. Kuviot on sekoitettu numeroinnin ja hakkuiden osalta.
    Miten menetellään ja mikä suunnitelma on voimassa tästä eteenpäin.
    Tämä keilailu, vai se vanhan aikainen metsäsuunnitelma, jonka tekemiseen itse osallistuin ja jonka lopuksi hyväksyin ja maksoin.

    Toisaalta olisi tyhmää maksaa 60 € vuodessa tuplana, kun olen jo kerran maksanut vuoteen 2018 saakka…

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 201)