Keskustelut Metsänhoito Metsään.fi/usko mennyt!

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 81)
  • Metsään.fi/usko mennyt!

    Tuolla puukaupanpasivulla sivuttiin Metsään.fi-palvelua ja hieman ihmeteltiin sivuston ”oikeellisuutta”

    Olen kyllä samoilla linjoilla. Olen useasti päivittänyt mitä juttua milloinkin hakkuiden, taimikoiden perustamisen, taimikonhoidon jne suhteen. Eivät tunnu päivittyvän millään, vaan samat tiedot ovat aina vaan sivuilla.

    Puustomäärät ovat pielessä aikalailla ja puuston tila eri kuvioilla (kehitysluokka) on usean kuvion osalta aivan jotain muuta, mitä silmä sanoo.

    Muilla kokemuksia?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Onko metsävaratiedon julkisuudesta enemmän haittaa vai hyötyä? Samat tiedot on löydettävissä satelliittikuvilta tai metsässä kävelemällä. Jos ympäristötieto olisi julkista, metsässä toimijoiden olisi helpompi toimia lain mukaan. Onko ehkä vielä metsänomistajia, jotka eivät tiedä metsiensä luontoarvoista? Julkisuus helpottaisi myös puun ostamista. Sopimusasiakkaiden metsävaratiedot lienevät jo nyt puun ostajien käytössä.

    Julkisuusmyönteisyyttä tietysti haittaavat jotkin aiemmin ehkä ylimitoitetut suojelutoimet esim. liito-oravan kohdalla.

    Jos metsävaratiedon tarkkuuden vain saisi riittäväksi, Metsään.fi palvelun hyöty on ainakin kahtalainen: markkinatoimijoista riippumaton hallinnollinen alusta yhteydenpitoon, ja se voisi myös korvata kallista metsäsuunnittelua.

    pikkutukki

    Metsäsuunnitelmat olleet aina kaukana todellisuudesta . Harvennushakkuutarvetta ei moni ammattilainenkaan aina huomaa . Metsään.vi hyvä tehtäessä hakkuuilmoituksia , toivottavasti kemera-asioihin tulee huhtikuussa toimiva systeemi . Nämä kaksi asiaa tällä hetkellä tärkeimmät .

    Visakallo Visakallo

    On kieltämättä aika ristiriitaista, että pankkisalaisuus suojelee hyvin pitkälle jopa rikollisia, ja osakeomistusten salaamiseksi puuhataan hallintarekistereitä, mutta samaan aikaan esitetään ihan vakavissaan metsävaratietojen täydellistä julkistamista!
    Tuota Puukin ideaa voisikin viedä eteenpäin, jos metsäteollisuus vielä jatkaa noita metsävaratietojen julkistamisen vaatimuksiaan. Vastavuoroisuusperiaatteen mukaan olisi sangen kohtuulista julkistaa myös puunostajien realiaikainen maksuvalmius.
    Eiköhän löysät puheenvuorot loppuisi melko pian.

    Visakallo Visakallo

    Metsävaratiedoista on luonnollisesti kiinnostunut myös verottaja. Tämän takia tietojen oikeellisuus on yleisen oikeusturvan kannalta ehdottoman välttämätöntä. Vasta kun koko valtakunnan metsävaratiedot ovat oikeita, niitä voitaisiin johonkin käyttääkin.
    Sitä päivää tuskin kuitenkaan tulee.

    jees h-valta

    Niin, mitä tämän päivän uutisointeja olen seurannut olisi varmasti paikallaan miettiä mille suharisahurille kannattaa puunmyyntinsä riskiteerata. Aika isoja haitakin näyttää krooninen rahapula vaivaavan.

    Visakallo Visakallo

    Kyllähän tässä pakostikin alkaa jo usko mennä, kun paikkansa pitämättömät metsävaratiedot vaaditaan avattavaksi kaikkien töllisteltäväksi, ja samaan aikaan jälleen puuhataan osakeomistusten piilottamista:

    Hallitus ilmoitti valtiovarainministeri Alexander Stubbin suulla joulukuun alussa, että kiistellyn hallintarekisterin valmistelua ei tuoda eduskunnan käsittelyyn.
    Iltalehden mukaan tilanne näyttää muuttuneen, sillä hallitus käsitteli torstaina esitystään ”laiksi arvo-osuusjärjestelmästä”.
    Hallituksen esityksessä ei puhuta suoraan hallintarekisteristä, mutta käytännössä laki mahdollistaisi hallintarekisteröinnin sellaisen arvopaperikeskuksen kautta, joka tarjoaa toisen EU-maan toimiluvalla hallintarekisteröintipalveluita Suomessa, eli toisin kuin ministeri Stubb vielä viime vuoden lopulla vakuutti.

    Jätkä pätkät

    Olisi hyvä saada tietoa varsinkin oikeista erikoispuista tavalla tai toisella.
    Meillä ole kerran haku päällä mäntypölleistä, joista olisi saanut sahattua täyskanttisia palkkeja 45 x 45 senttiä ja pituutta kymmenen metriä.
    Hinnan olisi saanut määrätä suurinpiirtein itse, oksat ei vaikuttaisi.
    Rekkakuorma olisi tarvittu aluksi MHY:n edustaja luuli löytyvän, mutta löytymättä jäi.
    Eräältä hautausmaalta ne saatiin, olivat tyytyväisiä, kun ylisuuret puut vietiin siististi pois, mutta toki seurakunta osaa rahat ottaa, kun ne on otettavissa.

    Visakallo Visakallo

    Meillä on on jostain syystä menty erittäin valikoivaan julkistamislinjaan erilaisten tulo- ja omaisuuserien suhteen.
    Samaan aikaan verotietojen julkistamisen rajoitusyritysten kanssa yritys- ja maataloustuet räväytettiin kaikkien nähtäväksi. Jostain syystä maksettuja kemera-tukia ja suojelukorvauksia ei ole kuitenkaan vielä kovin yleisesti levitelty, eikä esim. asumistukilistoja ole ollut lehtien palstoilla.
    On hyvin vaikea ymmärtää, mistä tällainen epätasainen julkistamislinja johtuu.

    Reima Ranta

    Metsään.fi on järkevin metsäkeskuksen toimista. Ilma sitä koko toimielimen vois lakkauttaa.

    Yhtä selvää on sekin, että kehittämisen varaa on runsaasti. Toimintahan on vasta alussa.

    Päähuomio tulisi keskittää metsävaratietoon, sen oikeellisuuteen ja tästä tiedosta saatavien tunnuslukujen esittämiseen – vähemmän tehtävien toimenpiteiden esittelemiseen.

    Esim. tilojen yhteenveto ja erilaiset kasvuennusteet ovat kovin puutteellisia. Jos ehdottaa esim. päätehakkuuta johonkin, niin suhteellisen arvokasvun ilmaiseminen olisi aivan välttämätöntä. Vain sen perusteella metsänomistaja voi vaihtoehtoisia sijoitusmuotoja vertailla. Siis pohtia hakatako vai kasvattaako edelleen.

    ChesterC

    Nykyinen käsittelykuviointiin perustuva metsikkötietojen esitystapa ja tiedon ylläpito, on työläämpi ja tietysti kalliimpi kuin hilatieto. Hilatieto perustuu 16mx16m laserkeilattuun puustodataan. Metsäalantoimijoille riittäisi hiladata, jota ne voivat itse jalostaa eteenpäin. Tavalliselle perusmetsänomistajalle kuviokohtainentieto on käytettävämpää omien touhujen suunnittelussa tai vaikkapa neuvonnassa. Metsäkeskuksen toimintaa ja tulevaisuutta on rakennettu pitkälti kuviokohtaiseen tietoon perustuvan Metsään.fi palvelun varaan. Oma-arvioni on, että jos Metsään.fi jää selvästi tavoitteistaan metsänomistajien työkaluna, kuviokohtaiseen metsätietoon perustuva systeemi ajetaan alas.
    Tämä tietää väen vähennystä Metsäkeskuksessa.Pienemmällä porukalla keskitytään hilatiedon tuottamiseen. Hilatiedosta, jos metsänomistaja haluaa itselleen käyttökelpoista metsikkötietoa, pitää se jalostaa jonkun toimesta. Ja valtio sitä ei enää tule maksamaan, vaan tilaaja.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 81)