Keskustelut Metsänomistus Metsään.fi + kuutio

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 42)
  • Metsään.fi + kuutio

    Tulipahan naureskeltua Metsään.fi verkkopalvelun ja kuutio-palvelun yhteistyölle. Valtiorahoitteinen metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelu ja osakeyhtiömuotoinen kuutio ovat lyöneet kättä päälle ja puukauppaa voi tehdä näköjään Metsään.fi-palvelusta jättämällä tarjouspyynnön kuutioon.

    https://www.metsakeskus.fi/uutiset/metsaanfi-palvelusta-voi-jattaa-puukaupan-tarjouspyynnon-kuutioon

    1. Ainakin niiden metsälöiden tiedot, mitä olen tarkastellut eivät ole missään nimessä sitä luokkaa, jotta niiden avulla voisi tehdä puukauppaa.
    Menevätkö nyt nämä samat tiedot puunostajalle ? -varmaankin.

    Tietojen tarkkuudesta sanoo metsäkeskus itse näin Metsään.fi-verkkopalvelussaan:
    ”Tarkista ennen kuin toimit
    Metsäkeskus suosittelee kuviotietojen tarkistusta maastossa ennen toimenpiteisiin ryhtymistä sekä metsäammattilaisen avun käyttämistä puukaupassa, tila-arvioissa ym. merkittävissä taloudellisissa päätöksissä.”

    2. Metsäkeskus saa toimintaansa rahaa valtiolta, onko näin ollen oikein suosia osakeyhtiömuotoista yritystä ?
    …eikun taisihan se kuutiokin saada jotain avustuksia ?

    Iso valtiorahoitteinen metsäkeskus kuppaa valtion rahat ja lopputuloksena on kärpäsen pa*skaan verrattavaa metsätietoa. Sitten tällä pitäisi tehdä puukauppaa.
    Hienot ovat puitteet mutta se tärkein, eli tarkka ja laadukas metsätieto on hakusessa!

     

  • Tolopainen Tolopainen

    Miten olet hakkuun aikana seurannut katkontaa, havainnut siinä virheitä ja puuttunut niihin.  Miten virheet on dokumentoitu ja hyvitetty myyjälle.

    Katkontaa valvotaan niin että pyydetään motokuskilta mittalista siihen asti hakatuista rungoista ja katsotaan siitä onko katkottu myös lyhimpiä sovittuja pituuksia ja tukkia miniläpimittaan saakka. Tietty tämä alkaa olemaan nykypäivänä aiempaa vaikeampaa/on mahdotonta tiettyjen ostajien osalta, kun motokuskit voi olla käsketty olemaan luovuttamatta minkään näköisiä mittalistoja (MTK ajaa asiaa eteenpäin jotta valtakirjan omaava firma saisi mittalistan kuten kuuluu)! Tietysti katkontaa valvontaa myös perinteisesti mittaamalla hakattuja pölkkyjä rullamitalla ja silmämääräisesti arvioiden.

    Virheet dokumentoidaan esimerkiksi kuvaamalla ja asiantuntija tekee asiasta raportin. Hyvityksistä myyjälle sovitaan aina tapauskohtaisesti eri tavoin. Useimmiten kyse on siitä että sovitaan korvaussumma joka tyydyttää myyjää. Sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä menetettyjen tulojen kanssa.

    Jätkä

    Törkeisiin – firman kannalta epäedullisiin ratkaisuihin puututaan, eli jos on tehty liikaa lyhyitä tukkeja (enemmän kuin yksi).

    Millään tavalla niitä ei koskaan hyvitetä myyjälle.

    Jätkältä aika trolli 😀 Mutta vaikeetahan se korvausten saaminen aina on jälkikäteen ja siksi sitä parempi lopputulos tulee puukaupassa mitä paremmat tiedot kaikilla osapuolilla on leimikosta

    Ja ostajat pitävät tänä päivänä hyvin salassa korvaukset mitä he ovat tehneet väärästä katkonnasta johtuen. Virallisia raportteja ei moniakaan ole tehty ja korvaukset sovitaan useimmiten suuressa hiljaisuudessa. Vain jäävuoren huippu korvauksista päätyy valtakunnan medioihin.

    Jätkä

    Montako kertaa olet hyvittänyt MO:lle väärin tehdyn katkonnan? Arvasinkin, että et kertaakaan, vaikka sitä on tullut jatkuvasti.

    En olekaan kertaakaan kun se ei ole mun homma. Työkaveri on useamman kerran sopinut korvauksista ja useimmiten ne sovitaan sorakuormina tai maksamalla lisähintaa jollekin puutavaralajille. Näin toimien ei ostomiehen tarvi niin paljon selitellä johtajalleen.

    Tolopainen Tolopainen

    Kuka MHY:n hakkuita valvoo sehän toimii myös ostajana puukaupassa. Eli rooleja on kaksi. Ilmeisesti vaihdetaan lasit ja mennään valvomaan omaa hakkuuta.

    Ostomiehellä tarkoitan ihan eri firmojen miehiä.

    Ja toki MHY:illä on myös omaa puunkorjuupalvelua ja omien koneiden hakkuita valvotaan ihan siinä missä pystykauppojenkin

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 42)