Keskustelut Metsänhoito Metsaan.fi/ keilausaineisto

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 36)
  • Metsaan.fi/ keilausaineisto

    Miten Teillä pitää paikkansa metsaan.fi tiedot? Minulla on aikanaan metsäkeskus tehnyt metsäsuunnitelman 2009 jota on metsaan.fi keilausaineistolla täydennetty vuosien varrella. Lopputulos alkaa olla käyttökelvotonta sotkua. Ongelma on se, että metsaan.fi robotti yhdistelee mielivaltaisesti kuvioita, yhdistellään vanhaa ja nuorta kuviota ja lasketaan näistä keskiarvo joka ei kerro mitään? Edelleen nuorissa metsissä puumäärissä on suurta heittoa, palvelu ei pysty edes karkeasti sanoa harvennustarpeita. Ensiharvennuskuvioilta puuttuu puolet runkoluvuista etc. Onko muilla minkälaisia kokemuksia. Ihmetyttää mihin tämä palvelu on tarkoitettu.

  • KeLo

    Aloittajan kanssa täysin samaa mieltä. Katselin omia metsään.fi tietoja jotka perustuivat 2018 keilaustietoihin, niin täytyy sanoa, että ovat saaneet aikaiseksi todellisen sekasotkun.

    Uusmetsäläinen

    Itsellä ei ole ollut tuollaisia ongelmia. Kaukokartoitustulokset ovat johtaneet yleensä suurten kuvioiden tarkentumiseen ja pilkkomiseen, mikä sekään ei ehkä sinänsä ole järkevää. Mieluummin sitä käsittelisi vähän laajempia kuviokokonaisuuksia.

    Kokemukseni Metsaan.fistä ovat voittopuolisesti erinomaisen positiivisia.  Kuutioon yhdistettynä se on myös mahdollistanut helppotöisen sähköisen puukaupan.

    Teknistä taitamattomuuttani on varmaan, että en ole keksinyt vielä miten kuviojakoa voi muuttaa  ominpäin esimerkiksi puukauppaa varten.

     

    Metsäkupsa

    Metsään .fi /kuviot eritelty turhan pieniin vaikka ei maastossa puustossa suuria eroja ole.Omat kokemukseni samankaltaiset kuin edellä Uusmetsäläisellä,samoin kuin tekninen vajavuuteni hyödyntää ja muunnella kuvioita.Odottelen mielenkiinnolla uusintakierrosta keilauksissa,koska vanhimmat v.2009.Samalla näkee onko kasvuoletukset olleet kohdallaan,itse epäilen että ovat olleet hiukan alakantissa.

    Puuki

    Metsään.fi -tiedot on paikoin ja joiltain osa-alueiltaan melko tarkkoja. Esim. runkoluku ja tilavuus yhden puulajin selkeällä kuviolla.  Mutta varsinkin sekapuustoisilla kuvioilla usein puulajisuhteet ja puutavaralajien suhteell.määrät (tukki/kuitu) ei pidä paikkaansa.    Iän määritys samoin tökkää helposti .  Se johtaa kasvuarvioiden virheisiin ja se vääristää sopivan hakkuuajankohdan määrityksen.

    Kuutiossa ei pelaa kuvioiden omatoiminen muuntelu. Perustuu metsään.fi-tietoihin sekin eikä anna aina oikeita puustotunnuksia leimikon tekoon.

    Jotkin firmat tekee jo ms:a dronekuvauksen avulla. Niissäkin vielä toistaiseksi melko isoja ongelmia.  Kuviot yhdistyy miten sattuu (esim. tietokone ei osaa erotella maastoja eri korjuukelpoisuutta varten) ja samalla puutunnukset ja toimenpide-ehdotukset ei pysy oikeassa.

    protokone

    Tietoturvaa vähän myös ihmettelen, sieltä pystyy nykyään hakemaan kenen tahansa/missä tahansa ilmoittamat hakkuut ja niiden ajankohdat. Samoinkun kaikkien  kemerat näkyy ajankohtineen.

    Visakallo

    Metsänomistajasta on tehty suomalainen kulakki.

    Puuki

    Alunperin metsään.fi -tietojen piti olla ihan kokonaan mo:en oman valinnan varassa kelle antaa luvan tietoihin vai antaako kellekään.  Niin se pyörähti  isovelivalvoo- hommaksi sekin muiden sähköisten ”ilmaisten palvelujen” seassa.

    protokone

    Huvikseni googlasin tuota keilaushommaa. Yllättävää on, että sen hinta on liki sama kuin henkilötyönä kerätyn metsävaratiedon.  Ja keilauksen onglema on, että keilaamalla ei pytytä erottamaan isomman puun varjossa olevaa pienempää puuta, mikä maalaisjärjellä ajetellen on selväkin kun taivaalta ammutaan pisteitä metsään. Se selvittää miksi esim nuoressa metsässä isomman susipuun alla/vieressä oleva jätettävä puu ei näy noissa keilauksissa. Ja runkoluvut ei täsmää.

    puunhalaaja

    Tietoturvaa vähän myös ihmettelen, sieltä pystyy nykyään hakemaan kenen tahansa/missä tahansa ilmoittamat hakkuut ja niiden ajankohdat.

    Mutta eikös nuo metsänkäyttöilmoitukset näy myös paikkatietoikkunassa kaikille?

    Visakallo

    Eri omaisuusmuotoja käsitellään tietosuojalainsäädännössä hieman eri tavalla. Esim. pankkitalletukset, lainat sekä etenkin listaamattomat osakeomistukset ovat edelleen erittäin tiukasti salattuja. Mistä tämä ero mahtaa johtua?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 36)