Keskustelut Metsänomistus Metsäalalle uusi yritys

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)
  • Metsäalalle uusi yritys

    Olen miettinyt perustavani yrityksen metsäalalle. Ideani ovat liikkuneet metsäsuunnittelun, metsänhoitopalveluiden sekä tiekuntien hallintoon liittyvien asioiden neuvonnassa/tekemisessä. Mitkä ominaisuudet tai metsäpalvelut teidän mielestänne puuttuvat metsänomistajilta nykypäivän markkinoilta?

  • metsa1980

    Ehkä yksi todellinen ongelma on MHY ja ilmaiseksi saatavat neuvot. Toisaalta kyllähän ilmaisia tarjouspyyntö ja ohjeita ja tietoa sitä kautta saa alalla kuin alalla. On kuitenkin hyvä laskea reilusti aikaa erilaisten suositusten tekoon eikä pettyä jos hyväkään neuvonta ei johda kassavirtaan.

    Riippuu myös aloittajan kokemuksesta, olemassa olevista mahdollisista asiakkaista ja sidosryhmistä. Jos näitä ei ole paljoa, niin mainetta voisi tosiaan kasvattaa alihankkijana.

    Itse kysymykseen hankala vastata. Uskoisin parhaassa tapauksessa hyvän neuvontapalvelun tarpeekseen, mutta jonkun pitää viulut maksaa ja palvelun hinnoittelu siis haaste.

    Oma aikaansa vaikuttaa olevan suhteellisen helppo myydä raivaustöihin ja tietenkin sitäkin kautta voi ajatella kasvattavansa yritystä, mutta se on sitten ehkä hieman eri reitti.

    Isännöinti on menossa mielestäni sähköisiin palveluihin, mutta fyysiset työt siellä on silti tehtävä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mökkitalkkarin hommia kannattaisi kyllä tarjota. Meitä uusavuttomia on paljon ja lisää tulee koko ajan kun on mökkibuumi.

    Metsuri motokuski

    Lappiin tai Kainuuseen konekuskis. Kuulemma hirveä pula ammattitaitoisista kuskeista.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Toivotan onnea mahdolliselle yritystaipaleelle. Alkuun kyllä uskoakseni sivutoimisena yrittäjänä kannattaisi aloittaa. Talous olisi turvatumpi , myös markkinoille tulo ei käy käden käänteessä, paitsi jos voi asiakkaat ” kaapata” mukanaan . Edellä on jo tuotu kattavasti mahdollisia vaihtoehtoja, joista isännöintipalvelut varteenotettavin. Metsäpuolen neuvonnan varaan ei kannata laskea, jollei ole talkootyötä ajatus tehdä.

    Metsuri motokuski

    Onhan tämä metsäsektori aika puhtaaksi kaluttu toimiala. Puu kasvaa kuten vuosisatoja on kasvanut eikä muutosta näy. Nykyiset toimijat ovat pitäneet edunvalvonnasta huolta ja koukuttaneet asiakkaat itselleen.  Uutta pyörää on vaikea keksiä metsäsektorilta muusta kuin jalostuksesta.

    Tolopainen Tolopainen

    Näyttää siltä että metsäsektorin on vaikea saada työvoimaa moton koppeihin. Ei ole päteviä tulijoita. Se on vaikea asia kouluttaa kuski asiakkaan metsässä. Koneita pitäisi automatisoida nopeasti. Mutta ei nuo persaukiset yrittäjät pysty niin kalliita koneita ostamaan.

    Apli

    Pitää aloittajan kysymykseen todeta, kuten erään isohkon metsäkoneyrityksen omistaja totesi, alalla ei ole pulaa kuin halvoista konekuskeista..

    Puuhastelija667

    Ja onhan se mitoitettava siihen mitä tulotasoa hakee per vuosi. Jos joku 30 000-40 000€ vuosiansio tavoitteena  niin sen saa varmaan kasaan melko pienellä ja toimivalla tarjontapaketilla. Ei mielestäni kannata tarjota liikaa eri palveluja jotta homma ei karkaa käsistä. Juuri jotku toimenpidekartoitusten laatiminen maanomistajille (metsäsuunnitelmista aika on jo ajanut ohi), erilaisten raivuiden teko ja tieisännöinti voisivat olla sellainen peruspaketti millä lähteä liikkeelle jos noista osaaminen löytyy.

    Tolopainen Tolopainen

    Onpa rahanteko helppoa. Kyllä pitää olla näyttää jotain referenssiä, että mitä sillä rahalla metsänomistaja saa jonka antaa yrittäjälle, jos se on vain pelkkä kulu ei taida bisnekset edistyä. Nyt en keksi mitään sellaista ylimääräistä palvelua, josta olisin valmis maksamaan.

    MaalaisSeppo

    Tein 1980 alkupuolella kartoitusta erään suuren yrityksen energiankäytöstä ja säästömahdollisuuksista. Pakkaskaudella kiersin paikkoja eräänä viikonloppuna. Huomattava osa ilmanvaitokoneista kävi aivan turhaan täysillä. Niiden energiakulut ko viikonloppuna vastasivat kuukauden palkkaani. Siitä tuli mieleeni, että yritys, joka sitoutuisi huolehtimaan energiaintensiivisten kohteiden energiankäytöstä ja saisi tulonsa toteutuneista säästöistä voisi menestyä. Siirryin muihin hommiin. Sittemmin ko tyyppisiä yrityksiä syntyi. Myös eräs silloinen työkaveri siirtyi ko alalle.

    Ehkä metsäpuolelle voisi viritellä samaa. Monet tilathan ovat retuperällä. Uusi yritys voisi solmia pitkäaikaisia hoitosopimuksia ko tilojen kanssa ja saada tulonsa parantuneesta tuotosta. Vaatii tietysti alkuun paljon omaa pääomaa. Sopimuskuviotkin voivat olla kimurantteja. Hoitosopimuksiahan solmivat nyt mm puiden ostajat. Voi olla, että hieman ketunhäntä pilkistää niiden kainaloista.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)