Keskustelut Metsänomistus Metsäalalle uusi yritys

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)
  • Metsäalalle uusi yritys

    Olen miettinyt perustavani yrityksen metsäalalle. Ideani ovat liikkuneet metsäsuunnittelun, metsänhoitopalveluiden sekä tiekuntien hallintoon liittyvien asioiden neuvonnassa/tekemisessä. Mitkä ominaisuudet tai metsäpalvelut teidän mielestänne puuttuvat metsänomistajilta nykypäivän markkinoilta?

  • Visakallo

    Myyntiin tarjottavien leimikoiden ennalta arviointi maastossa siten, että myyjä ja ostajat tietäisivät riittävän hyvin, mistä kauppaa oikeasti tehdään. Kyllähän tätä palvelua on tarjolla, mutta jostain syystä sitä ei käytetä tarpeeksi. Monelta turhalta erimielisyydeltä vältyttäisiin, ja kukin leimikko löytäisi parhaan mahdollisen ostajan.

    A.Jalkanen

    Kohtuuhintainen tieisännöinti, eli kokonaispalvelu, joka sisältää tiekunnan talouden hoidon ja tien hoidon. Vertaa siihen, mitä asunto-osakeyhtiön isännöitsijä tekee.

    Visakallo

    Tuohon tienhoitoon vielä lisäyksenä tienlaitojen hoito. Monesti tahtoo säännöllinen niitto jäädä tekemättä, ja silloin tarvittaisiin jo raivaus- ja moottorisahaa.

    Rukopiikki

    Oma ehdotukseni on että unohda.

    Korpituvan Taneli

    Miksi ”Rukopiiki” moinen kommentti. Se että esim Otso on henkiroreissaan, ei todista sitä etteikö alalla olisi palveluille kysyntää. Otson tapaus johtuu siitä, että entisestä valtion hallinnon rönsystä on vai saada kannattavaa yhtiötä.

    Tieisännöinnille on kasvava tarve kuten A.Jalkanen kirjoitti. MHY organisaatio tarvitsee kilpailijaa metsäsuunnitelmilleen. Metsäteiden ja ojitustesten suunnittelu ja toteutuskaan ei ole loppuun kaluttu luu.

    Metsäpalvelualan yritys, joka lähtee alunperin yksityiseltä pohjalta menestyy kyllä, jos johto osaa hommansa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

     

    derHorst

    Taimikonhoidossa ei näillä hakkuumäärillä lopu homma koskaan. Kaupunkilaistuvat metsänomistajat eivät niitä läheskään kaikkia itse tee.

    metsä-masa

    A. J:tä kannatettava- ajatus, näitä tieisännöinti henkilöitä on jonkin verran olemassa. ja lisää on aloittelemassa, täälläkin tieisännöinti yrittäjänä aloitti metsätoimihenkilö, jolla on omasta takaa tienhoitoon kalusto lanat ja vesakonleikkuu koneet. Nyt tienhoito näyttää lupaavalta !

    Edellinen tiehoitokunnan vetäjä ei saanut urakoitsijaa tienhoitoon kun tie niitä toimenpiteitä olisi tarvinnut. Pienehkö määrä hoidettavia tiekilometrejä ei houkutellut maanviljelijäyrittäjää teiden kunnostukseen, kesken maanviljelykiireitä.

    Metsuri motokuski

    Isännät ovat tottuneet niin mhy:n kuin yhtiöidenkin palveluksiin että haastetta on tunkeutua heidän reviireilleen. Töitä varmaan löytyy kunhan niistä ei tarvii veloittaa mitään. Nuo tiehommatkin on niin tiehohoitokuntien kuin metsänomistajien yhteisomistuksessa ja niissä käytetään uskottuja kunnostus henkilöitä.

    Silloin homma voi toimia kun hankkii asiakaskunnan ensin yhtiön tai mhy:n töissä ja sitten perustaa yrityksen sekä vie vanhan työpaikan asiakkaat.

    A.Jalkanen

    Maaseudulla vakiväki on tähän saakka hoitanut tiet pääasiassa omatoimisesti ja monesti talkootyyppisesti. Väki kuitenkin harvenee ja vanhenee, ja kesäasukkailla ei välttämättä ole osaamista eikä kontakteja tekijöihin.

    Timppa

    Meillä päin lanaukset ja vesakon niitot hoituvat joidenkin isäntien toimesta sivuhommina.  Heillä on jo peruskonekanta muutenkin.

    Ei se tieisännöinti paljoa työllistä.  Meikäläinen vahtii n 10 km teitä.  Homma hoituu ohiajaessa.  Erään pienemmän tiekunnan puheenjohtaja näyttää hoitavan homman.  Toinen taas maksaa tieisännälle 200 euroa vuodessa.

    Täällähän on asiasta keskusteltu ennenkin.  Silloin johtopäätös oli, että mökkitalkkarille saattaa riittä töitä.  Vaikea tuonne metsäpuolelle päästä.  En ihan heti ottaisi tuntematonta tyyppiä tekemään metsäsuunnitelmaa tai hoitamaan metsiäni.  Yhdistyksillä ja yhtiöillä on sillä rintamalla kyllä pitkä etumatka.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)