Keskustelut Metsänhoito Metsä

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
  • Metsä

    Merkitty: 

    Tässä kun olen seurannut ja osallistunut keskusteluun, pienen metsäpalstan omistajana, usea asia on minut yllättänyt.

    Esimerkksi se, että keskustelujen pohjalta mulle on tullut selväksi se, että tärkeintä on tuottaa puuta paljon, tuotantokustannuksilla ei ole merkitystä.

    On joku ihme juttu joka tietää antaa ohjeet miten pitää menetellä ja mikä on hyvä ja parasta,  kumminkin omat havainnot ja kokemukset poikkeaa tästä ns hyvästä.  Siitä tulee tunne kuin joulukirkossa saarnan jälkeen kysyisi että onkohan näin tosiaan.

    Se että mikä tämän sivuston tarkoitus on, sitä mietin, todelliset  asiantuntijat faktoineen loistavat poissa olollaan, tärkeintä on mitä yhteiskunnan varoja on tulossa vaikka se on sajan kannalta epätaloudellista.

    Sitä en ymmärrä pätkääkään että kun tuotetaan puuta ja siitä jalostetaan tuotteita joita ihmiset käyttää, palstalla saa voimakasta kannatusta se että näitä tuotteitten käyttäjiä solvataan ja vähätelään nolataan nimitellään , ehkä se johtuu siitä että he ovat oikeassa

    …. hämmentävävä kokemus kokonaisuudessaan on ollut

     

    Tapasin kerran metallipuolen insinöörin, ehkä oli akateemisen tason insinööri, oli hirveen innostunut metsätyöstä raivaussahalla,  hän selosti lainalaisuudet jakertoi juurta jaksoin raivaussahan terästa kaiken olennaisen, aika heikoissa kantimissa  on teränkunnostamisen ohjeet mitä olen saanut lukea aikojen saatossa tällä palstalla.

    Olen matkustellut paljon ulkomailla muuten kuin makoilemalla rantalomakohteissa… mitä vanhemmksi olen tullut… sitä kapea alaisemmalta ymmärtämättömältä ns asiantuntevuus tässä julkaisussa tuntuu… (tyhmyys  vallalla) , harmissani olen siitä että kärsijä on metsänomistaja, pessimistinen kenties mutta jotain kertoo se että fuusiot ei tuo hyvyyttä …. kellekkään…  jotenkin tuntuu että tällä alalla tieteellisyyttä ja tieteen riumuvoittoa ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan.  Ei ole metsäpuolella tulossa suomeen nobelia, maataloussektori sen sai… metsä sektori voi todeta että aika kutaakin, jalostuspuolen hyvät innovaatiot ovat todennäköisesti tulossa mutta aika näyttää

    aika pessimistinen kuva muodostui

     

    ja kun yhteiskunnan tuella rakennettiin valtava tieverkosto metsätalouden tarpeisiin yhteiskunnan tuella, nyt vaaditaan että ehteiskunnan pitää yllä tämän yksityisen omistuksessa olevan tieverkoston kunta tai  tai…. huoltovarmuus lakkaa…

    noh politikot päättää, levitetäänkö loputtomasti sepeliä vai maatetaanko vanhuksia paskavaipoissa.

    Tieteellinen vapaus ja into tutkia  loistaa poissaololla. ehkä sille ei ole todellsita tarvetta.

    Riittää kunhan tavalliset tallaajat muistaa haukkua piiperöitä ja…

    hämmentynyt olen

  • Tomperi

    Noh juurihan metsälehti hehkutti että tutkimuksesta jonka tulos oli että harvennusten tappiot 20% kasvusta vissiin kun ei noudateta Tapion suosituksia joiden noudattamista ei edellytä nykyinen metsälaki.  Aika kapea alaista on tutkimus metsän osalta suomessa.

    Olihan joku aika sitten juttua Hesarissa Afrikassa olevasta tutkimussasemasta joka tutki myös metsiä. Ei siellä hyöri metänhoitajat tutkimusta tekemässä vaan ekologit biologit, jos oikein muistan.

    Miksi ympäristöpainotteisia ekologisia tutkimuksia ei tee metsänhoitajat eikä taida Luke niitä uutisoida jos tekee, en ole törmäänyt.   Populaatio ekologia terminä näyttää olevan metsätalouteen kuulumaton.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä metsäntutkijoissa on populaatioekologeja, jopa Lukessa. Esimerkiksi Ari Nikula ja Juho Matala (hirvieläimet), Heikki Henttonen ja Otso Huitu (myyrät), Tiina Ylioja (hyönteiset).

    Tomperi

    ok, Se on jännä juttu että ei edes metsälehti julkaise juttuja tutkimuksista ja tutkimuksen tekijöistä.  Raivaussahan ja moottorisahan terän kunnostuksesta ja sahojen puhdistamisesta juttuja on ollut riittäävästi, voihan se olla että harvoja kiinnostaia.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsälehden uutisissa on nykyisin usein linkki alkuperäiseen tutkimukseen, mikä on hyvä juttu. Lisäksi silloin tällöin on ilmestynyt tiedeliite. Kysy ja vastaa -palstalla paperilehdessä on tutkijoita vastaamassa. Tätä lisää!

    Kurki Kurki

    Miksi ympäristöpainotteisia ekologisia tutkimuksia ei tee metsänhoitajat eikä taida Luke niitä uutisoida jos tekee, en ole törmäänyt. Populaatio ekologia terminä näyttää olevan metsätalouteen kuulumaton.

    Mihinkä pienen metsäpalstan omistaja tarvitsee populaatioekologiaa?

    Eikö se yhden kuvion palsta kasva puuta tai ole riittävän monimuotoinen vielä?

    r.ritva r.ritva

    Mitä tällä avauksella haetaan?

    Olen itse metsäni asiantuntija.Voin kysyä tarvittaessa.Voin kyseenalaistaa näitä ennallistamis  juttuja.Päästöjä ja nieluja.Meillä vain halutaan hallita jos millä keinoin.

    Juuri tekemällä kärpäsistä härkäsiä.Monasti ”asfalttilampaat”veisi tuhkatkin pesästä.

    Tomperi

    Jos videoita kastselemalla jotain oppis mie olisin edesmenneen veroinen tai ainakin osaisin hypätä viidenkymmenen metrin, ehkä kymmenen metrin mäestä ….

    Tomperi

    Jos olet erimieltä metsäkeskustelussa vaikka olet täysin oikeassa,  Erkki Lähde on tästä hyvä esimerkki,  kaikilla tavoin vaikeudettiin hänen tieteellist työtä.  Tieteellisen tukimuksen tekeminen oli kuin punainen vaate.  Helppo kuvitella että jos Suviseuroissa alkaisi puhua siitä että että tekee tutkimusta siitä että onko se ateismi oikeassa enemmän kuin Lutherin oppi tai Paavo Ruotsalaisen lestaatiuksen…..  Elekee vaan mennä kokeilemaan saatte kokea Lähteen kohtalon.

    Sitä en tiedä vielä tännäkään päivänä kuinka kannattavaa ja erinomaista jatkuva kasvatus on…. että onko se ikuita ku keskimäärin suomessa metsänomistuksen kesto on noin 30 vuotta.vanhimmat puut joita olen nähnyt ovat olleet 400 500 vuoden ikäisiä.

     

    Scientist Scientist

    Tomperilla on melko yksioikoinen käsitys tutkimuksista. Yleensä ne julkaistaan ensi sijassa tieteellisissä lehdissä ja ovat vertaisarvioituja. Ei niinkään populaarilehdissä. Ekologia ei ole sama kuin luonnonsuojelu. Metsänhoitoppikin on soveltavaa ekologiaa. Yksi tutkimus ei yleensä muuta käsityksiä, tulosten pitää olla yleistettäviä ja toisettavia. Myös virhearvioinnit usein puuttuvat, varsinkin erilaissta mallinnuksista. Erilaiset seurannat kuten VMIt antavat tietoa nykytilanteestametsissö ja ovat ensiarvoisen arvokkaita.

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)