Keskustelut Metsänhoito Metsä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)
  • Metsä

    Merkitty: 

    Tässä kun olen seurannut ja osallistunut keskusteluun, pienen metsäpalstan omistajana, usea asia on minut yllättänyt.

    Esimerkksi se, että keskustelujen pohjalta mulle on tullut selväksi se, että tärkeintä on tuottaa puuta paljon, tuotantokustannuksilla ei ole merkitystä.

    On joku ihme juttu joka tietää antaa ohjeet miten pitää menetellä ja mikä on hyvä ja parasta,  kumminkin omat havainnot ja kokemukset poikkeaa tästä ns hyvästä.  Siitä tulee tunne kuin joulukirkossa saarnan jälkeen kysyisi että onkohan näin tosiaan.

    Se että mikä tämän sivuston tarkoitus on, sitä mietin, todelliset  asiantuntijat faktoineen loistavat poissa olollaan, tärkeintä on mitä yhteiskunnan varoja on tulossa vaikka se on sajan kannalta epätaloudellista.

    Sitä en ymmärrä pätkääkään että kun tuotetaan puuta ja siitä jalostetaan tuotteita joita ihmiset käyttää, palstalla saa voimakasta kannatusta se että näitä tuotteitten käyttäjiä solvataan ja vähätelään nolataan nimitellään , ehkä se johtuu siitä että he ovat oikeassa

    …. hämmentävävä kokemus kokonaisuudessaan on ollut

     

    Tapasin kerran metallipuolen insinöörin, ehkä oli akateemisen tason insinööri, oli hirveen innostunut metsätyöstä raivaussahalla,  hän selosti lainalaisuudet jakertoi juurta jaksoin raivaussahan terästa kaiken olennaisen, aika heikoissa kantimissa  on teränkunnostamisen ohjeet mitä olen saanut lukea aikojen saatossa tällä palstalla.

    Olen matkustellut paljon ulkomailla muuten kuin makoilemalla rantalomakohteissa… mitä vanhemmksi olen tullut… sitä kapea alaisemmalta ymmärtämättömältä ns asiantuntevuus tässä julkaisussa tuntuu… (tyhmyys  vallalla) , harmissani olen siitä että kärsijä on metsänomistaja, pessimistinen kenties mutta jotain kertoo se että fuusiot ei tuo hyvyyttä …. kellekkään…  jotenkin tuntuu että tällä alalla tieteellisyyttä ja tieteen riumuvoittoa ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan.  Ei ole metsäpuolella tulossa suomeen nobelia, maataloussektori sen sai… metsä sektori voi todeta että aika kutaakin, jalostuspuolen hyvät innovaatiot ovat todennäköisesti tulossa mutta aika näyttää

    aika pessimistinen kuva muodostui

     

    ja kun yhteiskunnan tuella rakennettiin valtava tieverkosto metsätalouden tarpeisiin yhteiskunnan tuella, nyt vaaditaan että ehteiskunnan pitää yllä tämän yksityisen omistuksessa olevan tieverkoston kunta tai  tai…. huoltovarmuus lakkaa…

    noh politikot päättää, levitetäänkö loputtomasti sepeliä vai maatetaanko vanhuksia paskavaipoissa.

    Tieteellinen vapaus ja into tutkia  loistaa poissaololla. ehkä sille ei ole todellsita tarvetta.

    Riittää kunhan tavalliset tallaajat muistaa haukkua piiperöitä ja…

    hämmentynyt olen

  • Puuki

    ”Keskustelujen pohjalta on tullut selväksi, että pääasia on tuottaa paljon puuta kustannuksista välittämättä”

    Olet seurannut sitten vääriä keskusteluja tai et ollenkaan.

    Vaikka relaskooppi ei olekaan suomalaisten keksintö, on muuta monenlaista metsään sopivaa keksitty myös Suomessa.   Mm. parhaat metsäkoneet tulee Suomesta.

    Tolopainen Tolopainen

    Ne metsäkoneet vain kootaan täällä ulkomaisista osista. Yhtään konetta ei syntyisi ilman tuontiosia.

    Puuki

    Keksinnöt, suunnittelu ja toteutus on Suomessa. Melkein sama sitten mitkä osat pitää tilata ulkomailta.

    <iframe id=”fskey-iframe” class=”fskey-autofill-dlg” style=”display: none;” sandbox=”allow-same-origin allow-scripts”></iframe>
    <div id=”fskey-tooltip” class=”fskey-tooltip” style=”display: none;”></div>

    Metsuri motokuski

    Näin on. Onhan siinä paljon suomalaistakin tekniikka kuten tietokoneohjelmat  nosturi, runko ja jne.  Sama koskee kaikkia työkoneita ja autoja myös. Paljon vakio-osia tulee samoilta alihankkijoilta.

    mehtäukko

    Esim. Ponssessa on ”Valmistettu Suomessa”-tarra. Kotimaisuusaste yli 70%. Samaa tasoa Deeressä ja Logsetissa.

    Rukopiikki

    Yritettiinhän Suomessa tehdä moottorisahojakin. Kiinalaisten ja Korealaisten kannattaisi alkaa tehdä metsäkoneita. Ovat oppineet tekemään ihan kelvollisia kainvinkoneitakin. Jos itse olisin metsäkonetehtaan pomo niin siirtäisin tuonannon oitis halpamaihin ja alkaisin hintakilpailun.

    Tolopainen Tolopainen

    Valmistettu Suomessa edellyttää vain että yli 50% kustannuksista on syntynyt Suomessa.  Jos ostan kiinalaisen ilmalämpöpumpun sen asentaminen seinälle maksaa kymmenen kertaa enemmän kuin valmistaminen Kiinassa.

    Perko

    Kamarinkokoiset metsäkoneet oli  ensten?  vastaan,  kuin Kummelin ryhmä Kanada .

    Rakensivat siellä niitä kaivinkoneen puomiin liikkuvia teriä joilla karsivat kaadettuja puita.  Pinomäki kopioi sieltä omaan  koneeseensa  ja patentoi mittalaitteen.

    Ola_Pallonivel

    Heh, hyvin porukka tarttuu noihin tomperin aloituksiin. Se lienee tarkoituskin, aiheuttaa hämmennystä. 😀

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tomperi: tällä alalla tieteellisyyttä ja tieteen riumuvoittoa ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan

    Tomperi voisi aloittaa metsäalan opiskelun samasta mitä aina muillekin ehdotan: lukemalla Tapion metsänhoitosuositukset. Jatko-opintoja voi suorittaa lukemalla ilmaista suomenkielistä julkaisua Metsätieteen Aikakauskirja. Jos minä en osaa vastata jokaiseen kysymykseen kuin apteekin hyllyltä, se ei tarkoita ettei vastauksia olisi jollain muulla, mutta tutkijat eivät valitettavasti tälle palstalle juurikaan eksy.

    Metsäntutkimusta on tehty nyt sata vuotta. Suomalainen metsäntutkimus on edelleen kovaa valuuttaa ulkomaita myöten. Ehkä kirkkaimpana tähtenä mainitsisin metsien inventoinnin, josta professori Erkki Tomppo työryhmineen sai Wallenbergin palkinnon.

     

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)