Keskustelut Metsänomistus METSÄ MEIDÄN JÄLKEEMME

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 34)
  • METSÄ MEIDÄN JÄLKEEMME

    Merkitty: 

    Oli orastavaa juttua, joten aloitetaan uusi ketju syvällisestä aiheesta.

    Kuten ymmärrämme, kaikki jää joskus taaksemme. Metsät joita olemme ostelleet,perineet sitten kunnostelleet uudistuksin, raivauksin, harvennuksin. Ja korjanneet satoa. Koko kirjo työtä ja touhua, ja tietysti edelleenkin. Joskus on luopumisen aika hitaasti tai nopeasti. Mehtäukolla on se pykälä nyt menossa allekirjoituksia vaille. Siksi nyt, että lapset eivät ikäänny ”liiaksi”, kerkeävät ottaa saman vauhdin kuin me, kun ovat 3-kympin kahta puolen.Teen kaikkea mukana tilanteen ja vointien mukaan aina uutta kasvun ihmettä ihmetellen…

     

  • vajaakantti

    Onko digi- ja väestövirasto saanut ruuhkaansa puretuksi vai vieläkö suma seisoo? Pari vuotta sitten, kun asia edunvalvontavaltuutettuna olisi ollut ajankohtainen, päätin ettei toinna valtuutusta voimaan saattaa. Kuukausien odottelu olisi tehnyt hankkeen tyhjäksi.  Valtakirjoilla mentiin, kun jonkunlaisen raapaisun paperille sai. Ei muuten tuntenut lääkärikään koko edunvalvontavaltuutuksen käsitettä… Tilinkäyttöoikeus riittää aika pitkälle, saa laskut hoidelluiksi.

    suorittava porras

    Valtuutus on tarpeen ,jos on muutakin omaisuutta ,kun pelkkä pankkitili. Hankala myydä esim. tarpeettomaksi käynyttä asuntoa pois siinä vaiheessa ,kun varsinainen omistaja ei enää pysty allekirjoittamaan papereita täydessä ymmärryksessä . Asia on tapetilla meidänkin perheessä jo omallakin kohdalla…varmuuden vuoksi.

    Visakallo

    Kymmenkunta vuotta sitten alettiin Suomessa rakentaa  lähes joka kuntaan yksityisiä vanhusten palvelutaloja. Sijoittajat laskivat sen olevan hyvä bisnes. Toisin kävi. Eivät isojen kaupunkien sijoituspiireissä tajunneet, ettei maalaiskuntien vanhuksilla ollutkaan hyviä eläkkeitä eikä suuria omaisuuksia.  Nyt näitä palvelutaloja on jo tyhjillään joillakin paikkakunnilla jo useampia. Vanhukset on siirretty kunnallisiin, -nyttemmin hyvinvointialueiden laitoksiin, sekä kotihoidon asiakkaiksi.

    Nostokoukku

    Kaiken surkeimmaksi tilanne menee, kun vanhus rakastuu siihen omaisuutensa ja rahaan. Ei henno käyttää edes omaksi hyödykseen, vielä vähemmän luovuttaa pois vaikkei mihinkään pysty käyttämään. Elämän tarkoitus ja autuus tulee tiedosta, että rahaa on. Olen näitä lukuisia seurannut varsin läheltäkin. Suoranaisesta nälässä kituuttavat, vaatteita ei hennota pestä saatikka hankkia uusia. Kaikki toiminta tähtää rahan panttaamiseen. Kaikkien, ainakin yli 70 vuotiaiden, pitäisi muistaa, että siinä viimeisessä paidassa ei ole taskuja.

    Apli

    Jos puhutaan vanhuksista niin suurin virhe tuli kun ns kunnalliset vanhainkodit lopetettiin ja päätettiin hoitaa vanhukset kotona, kotihoidon tuki on yhtä kanssa, käy kerran tai kaksi päivässä viipyy maks 15min per asiakas. Mihin tämä on johtanut? Yhä huonokuntoisempia vanhuksia asuu kotona kun laitospaikkoja ei ole, eikä ole varsinkaan niihin hoitajia, sitä kautta ruuhkautuu sairaaloiden päivystykset. Oma synkkä näkemys jonka valitettavan moni esim lääkäri ja hoitaja yms allekirjoittaa on että noin 3 vuoden päästä vanhuksia jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa on niin paljon että jos omaiset ei niitä hoida niitä ei hoida kukaan, ei ole paikkoja eikä varsinkaan käsipareja niitä varten, sama voi olla lasten päiväkodeissa joissa on myös huutava pula työntekijöistä myös. Suomessa vähäisetkin hoitoalan työtekijät uupuu ja jopa sairastuu kun hoidettavia potilaita on niin paljon, yhtälö on surullinen ja poppakonsteja hoitaa se ei ole. Olen tutustunut tähän asiaan todella läheltä viime aikoina oman isäni kautta!

    Rukopiikki

    Ei ennen ihmiset eläny näin vanhaksi kun nykyään. Se on se ongelmien alku ja juuri.

    Nostokoukku

    Yksi poppakonsti aloitti juuri, uudet hyvinvointialueet. Sen mitä vaimon työn kautta olen kuullut uusista suunnitelmista hoidon laadun suhteen, niin ei tule papat ja mummut elämään kiusallisen vanhoiksi.

    mehtäukko

    ”..kun laitospaikkoja ei ole, eikä ole varsinkaan niihin hoitajia..” Tässä on vielä se kurjistus, että yksityiset hoitopaikat ovat järjestään joutuneet lopettamaan kodinomaisen toiminnan. Syy se, että vaatimukset,säädökset ja toimintatavat on pakotettu isojen kalliiden mittakaavojen mukaisiksi. Tytär oli tällaisessa hoitajana. Asukkaat ääneen itkien oli roijattu pois huoneistaan…

    A.Jalkanen

    Mikä ratkaisuksi hoitajapulaan? Pitäisikö heitä rekrytoida ulkomailta vai muuttaa itse ulkomaille hoidettavaksi? Metsärahoilla tai esimerkiksi viimeisn asunnon myymällä voi rahoittaa oman loppuaikojensa hoidon. Eli otamme enemmän omaa vastuuta, siis ne jotka kykenevät siihen taloudellisesti.

    Vai puhutaanko mieluummin sukupolvenvaihdoksista kuten otsikko edellyttäisi.

    mehtäukko

    Kyllä nämä kuuluvat kaikki aiheen ”kehityskeskusteluun”…

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 34)