Keskustelut Metsänomistus METSÄ MEIDÄN JÄLKEEMME

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 34)
  • METSÄ MEIDÄN JÄLKEEMME

    Merkitty: 

    Oli orastavaa juttua, joten aloitetaan uusi ketju syvällisestä aiheesta.

    Kuten ymmärrämme, kaikki jää joskus taaksemme. Metsät joita olemme ostelleet,perineet sitten kunnostelleet uudistuksin, raivauksin, harvennuksin. Ja korjanneet satoa. Koko kirjo työtä ja touhua, ja tietysti edelleenkin. Joskus on luopumisen aika hitaasti tai nopeasti. Mehtäukolla on se pykälä nyt menossa allekirjoituksia vaille. Siksi nyt, että lapset eivät ikäänny ”liiaksi”, kerkeävät ottaa saman vauhdin kuin me, kun ovat 3-kympin kahta puolen.Teen kaikkea mukana tilanteen ja vointien mukaan aina uutta kasvun ihmettä ihmetellen…

     

  • A.Jalkanen

    Tuolla otsikolla on julkaistu nykymetsänhoitoa kritisoiva kirja, mutta onneksi tämä ketju ei käsittele sitä.

    Samat ajatukset: metsät on parasta siirtää seuraavalle polvelle ajoissa jotta myös tietotaitoa siirtyy tarpeellinen määrä. Jos ruuhkavuosiaan elävä jälkikasvu ei ole kiinnostunut asiasta, metsien hoidon voi myös ulkoistaa. Toisaalta jos ei metsiä siirrä jälkikasvulleen, voi niiden tuottoa käyttää omiin hoitomaksuihinsa, ellei ole muuten niihin varautunut. Viimeiset vuodet voivat tulla meille kalliiksi.

    Ainakin edunvalvontavaltuutus on hyvä olla olemassa, jotta metsät tulevat hoidetuiksi jokaisessa tilanteessa.

    mehtäukko

    Edunvalvontavaltuustus olikin hyvä pointti ja nekin laput ovat allekirjoituksia vaille. Tähän on hyvä muistutus veljen vaimon isän sairastumisesta, jossa kaikki pysähtyi kun muisti meni. Olisi jaettavaa omaisuutta jälkipolvelle enempi yli kuin alle millin, mutta ei.

    jees h-valta

    Onhan niitä tapoja ja uskomuksia. Itse olen alkanut nk. puhtaalta pöydältä metsän omistamisen enkä pitänyt sitä ollenkaan huonona. Saa itse miettiä asiat ja toimet rauhassa ja käyttää sitä harmaata maalaisjärkeä. Miksi ei seuraava polvi saisi tehdä samoin? Minulla tuo on ollut onnistunut kasvustrategia metsätaloudessa, varsinkin kun kaikki oli ostoa ja mitään ei ole saanut. Nyt voi huokaista aika mukavalla talouspohjalla metsien tuottaessa joka vuosi tuloa lähes oman mielihalun mukaan. Nuori väki saa aikanaan hyvässä iskussa olevan metsätalouden joten haluan kyllä vielä nauttia tästä aika mukavasta tilanteesta jossa talous helpottaa päivä päivältä velkojen ollessa hyvässä hallinnassa ja elää voi ilman suurempia nuukailuita. Edunvalvontavaltuutuksen suhteen ei kannata liikoja hötkyillä. Jos on omaisia niin kyllähän asioita hoidettua saa vallan hyvin tietyn ajan jälkeen. Metsä ei mitään panikoijaa tarvitse. Aikaa on aina ja runsaasti tarttua niihin toimiin.

    mehtäukko

    ”…velkojen ollessa hyvässä hallinnassa ja elää voi ilman suurempia nuukailuita. Edunvalvontavaltuutuksen suhteen ei kannata liikoja hötkyillä…”

    Entpä kun velkaa ei ole ollut vajaaseen 7 vuoteen enää senttiäkään? Ja tuon edunvalvonnan suhteen ei voi koskaan olla liian aikaisessa, sillä sehän tulee voimaan ”sit kun”.

    Puuki

    Niin ja kun ei ole velkaa ole koskaan  ollutkaan.  Töissä meni se joutoaika opiskelujen lomassa, niin ei ole tarvinnut velaksi ostella mitään.

    Joku taisi muuten luulla ja kertoakin jotta valtion ei tarvitse velkoja koskaan maksaa takasin . Sehän ei pitänyt ollenkaan  paikkaansa kuten tiedetään. Errare humanum est. joten se siitä…

    jees h-valta

    Velaton yritys on hiukka hyvä maksamaan veroja joten olen kiitollinen mehtäukolle jos sattuu jotain myytävää metsästään löytämään. Verot yhteiskuntaa ja loisia pönkittää. Edunvalvonta on NIIN kaksipiippuinen juttu ettei aivan tarkempaa syyniä ehdoista olisi syytä laistaa. Saattaa olla aika nopeaan melkoisen pienillä tuloilla syytä oppia pärjäämään. Vintti pimeämpänäkin saattaa olla tarvetta kapitaalille. Kaikkeen joudut silloin neuvottelemaan edunvalvojan kanssa saatko vai et. Yleensä et. Oma kapitaali on nk. varmassa tallessa. Kituuta siinä sitten loppuikänsä muutamalla vaivaisella huntilla. Ja oikein huonolla tuurilla ”edunvalvoja” vie kaikki.

    A.Jalkanen

    Ihan kaikille ohje: perehdy edunvalvontavaltuutukseen. Se annetaan silloin kun ollaan vielä järjissään ja terveenä. Valtuutus toimitetaan valtuutetun toimesta digi- ja väestötietovirastoon vahvistettavaksi vasta siinä vaiheessa kun sen antaja on tullut estyneeksi.

    Miksi valtakirja kannattaa tehdä? Koska näin saat itsellesi mieleiset edunvalvojat perheen piiristä. Jos näitä ei ole määritelty, homman hoitaa sitten kunnallinen virkamies eikä välttämättä aina kuuntele toiveitasi!

    Ihmisillä taitaa olla se virheellinen käsitys, että jos sairastuu niin läheiset sitten tuosta vaan hoitavat omaisuusasiat. Ilmeisesti heillä ei siihen ole oikeutta, jos sitä ei ole etukäteen huomannut antaa.

    https://dvv.fi/nain-laadit-edunvalvontavaltakirjan

    Nostokoukku

    A.J. Olet harvinaisen oikeassa. Kun virkamies on edunvalvojana, saat parikymppiä viikossa. Silloin on kyyti kylmää. On vaimon suvusta hieman kokemusta. Kun olemme kuudenkympin ja kuoleman välissä, koskaan et tiedä mikä aamu on älli kankaalla, hevosmiesten sanoin hokit suorana, sitten on myöhäistä. Asiat kannattaa puhua ja sopia ajoissa vaikkei niitä heti toimeenpantaisikaan.

    Metsäkupsa

    Edunvalvontavaltakirja on kassakaapissa ollut valmiina vuosia ja siinä määrätty järjestys valtuutetuista. Asianomistajat tietävät asian. Itse olen jessen viisiin tilukseni ostellut, joten jos luoja suo, niin 80 vuotiaaksi aion isännöidä. Kyllä perillisten on omillaan tultava, eikä perinnön varaan pidä laskea, on mielipiteeni. Olen seurannut monenlaista sukupolvenvaihdos touhua ja puhetta monenlaista, vaikka joskus kyllä oudoksuen. Usein perintönä ovat saaneet, eikä se siitä ole paljon ylennyt. Sitten tohkeissaan seuraavalle ”suuren ” perinnön siirtoa asiantuntijoiden opastuksella suunnittelevat. Usein tilayhtymiä tekevät, joissa riskinä pitemmän päälle sovun säilyminen vanhojen keikahdettua usein.

    Rane

    Hyvä on opettaa perijöille muutama metsänomistamisen periaate:

    -Älä hae Kemeraa tms.

    -Älä sekaannu mihinkään edunvalvonnalta vaikuttavaan vaan luota siihen että Klusteri tietää mikä on metsillesi parasta.

    -Älä kilpailuta vaan myy tutulle firmalle.

     

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 34)