Keskustelut Metsänomistus Metsä-group osuussijoitukset

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 348)
  • Metsä-group osuussijoitukset

    mielipiteitä kaivataan lähinnä metsä-groupin a-lisäosuuksista tuntuisi aika hyvä korko olevan ja vielä kevyt verotus ja pääoma bonus onko liian helppoa ollakseen totta 100000 sijoituksella tekisi 5 vuodessa noin 25000 + 5500 pääoma bonus ?

  • Tolopainen Tolopainen

    Osakkeiden osto pörssistä ei tuo yhtään rahaa MG:n kassaan. Ne myy joku entinen omistaja ja rahatkin menevät pankkitililtä toiselle. Varallisuus ei kasva yhtään siirtelemällä bittejä tietokoneella.

    MJO

    Osinkojen jakamisen voisi ensin lopettaa. Mikä romahduttaisi kurssin sen jälkeen ML  voisi ne lunastaa. 

    Ensin pitää ostaa tehtaat, ennenkuin on valtaa osinkojen maksun lopettamiseen. Ei nykyiset omistajat lopeta osinkojen maksua, jotta sijoituksen arvo romahtaisi. Ennemminkin mreal ostaa ML enemmistön ja lopettaisi osuuskorot ja lakkauttaisi koko paskan.

    Tule pois sieltä  omasta pienestä kuplastasi.

    pihkatappi pihkatappi

    Ilmeisesti osuuskunta ei ole myynnissä. Mutta jos joku taho tarjoaisi osuuksista vaikka kolminkertaista hintaa, jos saisi siten yhtiön toiminnot haltuunsa, ostajia voisi joku olla. Aika erikoista, että kaikki jäsenet eivät sijoita, mutta vaikkapa Upm saattaisi ostaa koko putiikin kolme kertaa kalliimmalla.

    Himmeli on rakennettu ehkä kannustavaksi ja osuuksien jako sitäkautta tehty. Onko jäsenet tyytyväisiä, vai tuntuuko että jako tehtiin avoimilla korteilla?

    Tolopainen Tolopainen

    Niinkö, minä olen luullut että osakeyhtiön osakkeenomistajat omistavat kaiken yhtiön omaisuuden lyijykynista tehtaisiin, ehkä MJO:n kannattaisi perehtyä osakeyhtiölakiin. ML on erittäin varakas yhtiö, taitaa omavaraisuusaste olla reilusti yli 70% ja sillä on selkeä äänienemmistö MB:ssä yli 61%, se tekee yhtiössä mitä haluaa ja pienosakkaat tyytyvät päätöksiin tai myyvät osakkeensa pois. Muut omistajat ovat kaikki alle kymmenen prosentin osuuksilla. MB on hiukan kummajainen pörssissä omistajarakenteensa takia, kuten oli OP, joka ostettiin sieltä pois.

    MJO

    MG:ssä yli 61%, se tekee yhtiössä mitä haluaa ja pienosakkaat tyytyvät päätöksiin tai myyvät osakkeensa pois. 

    Kannattaa tosiaan lukea sitä osakeyhtiölakia. Sama asia kuin yhteismetsissä.

    Skenaario tollon esittämästä:

    ML päättäisi MG osingot lopetettaisiin. (vaikka yhtiö lupaa väh. 50% tuloksesta) => osakkeiden hinta laskisi.

    ML ostaisi osakkeet halvalla => Millä rahalla, kun ei ole osinkoja, eikä voida maksaa edes korkoja? Mistä ML tekee rahaa? (ostamalla puuta halvalla tai osingoista)

    Osa jäsenistä lunastaisi jäsensijoitukset jollei sijoituksesta saisi korkoa => Millä rahalla osuuskunta maksaa korot? Rahat olisivat menneet osake lunastuksiin, eikä tule osinkoja.

    Myymällä alihintaisia osakkeita tai ostamalla puuta vieläkin halvemmalla?

    Tolpalla on vähän outo käsitys suuryrityksien omistajien toimintatavoista.  Jokainen omistaja (siis suuromistaja) pyrkii joka tilanteessa tekemään yrityksen toimintaympäristön parhaaksi mahdolliseksi ja samalla tekemään yrityksestä mahdollisiman houkuttelevan sijoituskohteen ja halutun yhteistyökumppanin. Samalla sijoittaja saa tuottoa sijoittamalleen pääomalle. Tolpalla tuntuu olevan päinvastainen käsitys toimintatavoista ja kuvittelee yrityksen omistajien olevan kilpailijoita keskenään.

    pihkatappi pihkatappi

    Metsäliiton tuloksesta alle 10% tuli boardin osingoista.

    Tolopainen Tolopainen

    Miksi Op ostettiin pois pörssistä, koska omistajat eli pankin asiakkaat saavat pankin tekemät ylijäämät itselleen. Nordean asiakkaat maksavat miljardien osingot suuromistajille korkeina palvelumaksuina. Kumpi pankki toimii asiakkaan edun mukaisesti.

    Ml, voi asteittain ostaa MB:n pois pörssistä mikäli haluaa, sen jälkeen kaikki yhtiön jakokelpoiset varat voidaan jakaa todellisille omistajille, jotka myös käyttävät yhtiön palveluja eli metsänomistajille. Silloin voidaan myös katsoa paljonko on varaa maksaa puusta.

    ML: n pääomat tulevat metsänomistajilta ja puukaupasta, metsä Fiber ei ole pörssiyhtiö.

    pihkatappi pihkatappi

    Metsäboardin tuloksesta puolet tuli Fibren osuudella. Tolopainen oikeassa, jos rahoitamme korkoautomaattia halvalla puulla, miksi jaamme voittoja ulkopuolisille. Paljonko Äänekosken tuloksesta menee suoraan aasialaisille ja paljonko boardille, niinpä niin.

    Planter Planter

    Tästä selviää minkälainen on Metsäliitto-osuuskunnan konsernihimmeli. Kuvassa on M-real, jonka nimi nykyisin on Metsä Board, eli se pörssissä oleva haara.

    https://slideplayer.fi/slide/2777956/10/images/5/Mets%C3%A4liitto+Osuuskunta+Mets%C3%A4liitto+Puunhankinta.jpg

    Pörssissä oleva Metsä Boardin suurin omistaja on Metsäliitto Osuuskunta, joka omistaa 42 prosenttia koko osakekannasta ja 61% niihin oikeuttamasta äänimäärästä.

    Metsä Board:illa on kaksi osakesarjaa. A- ja B-osakkeen ero on niiden äänivallassa. Jokainen A-osake oikeuttaa yhtiökokouksessa äänestämään kahdellakymmenellä (20) ja B-osake yhdellä (1) äänellä. Kaikki osakkeet oikeuttavat yhtäläiseen osinkoon.

    Tästä linkistä selviävät suurimmat omistajat:

    https://www.metsaboard.com/Sijoittajat/Pages/default.aspx#Osakkeenomistajat

    MJO

    Miksi Op ostettiin pois pörssistä, koska omistajat eli pankin asiakkaat saavat pankin tekemät ylijäämät itselleen. Nordean asiakkaat maksavat miljardien osingot suuromistajille korkeina palvelumaksuina. Kumpi pankki toimii asiakkaan edun mukaisesti.

    Op oli eri asia. Ei ML ole pörssissä, vaan ML on yksi pörssiyhtiön omistajista.

    Siitä huolimatta Nordea on paljon suurempi. Miksei kaikki Nordean asiakkaat eivät siirry Op:hen? Johtuisikohan siitä, ettei op tee jakokelpoista ylijäämää Nordean tavoin? Tai ne palvelumaksut on korvattava jotenkin muuten, jotta saataisiin ylijäämää. Sama asia ML. ylijäämää ei tule, ellei puuta saada ostettu edullisesti.

    Se on aivan turha kuvitella, että voitot tulevat ilmaiseksi. Minä myyn puuta MLlle jos hinta kilpailukykyisin. Minä ole ML jäsen pelkästään osuuskorkojen vuoksi. Minulle on ihan sama mitä ML omistaa tai millä tavalla ML tekee rahansa. vaikka omistamalla öljy-yhtiöitä.

    ML voi ostaa tehtaat, jos se saa ne jotenkin parempaan iskuun ja kilpailukykyisemiksi ja täten se voisi maksaa parempaa hintaa puusta ja osuuskorkoa. Yksi ei kuitenkaan jousta. Se on lopputuotteen (sellun) hinta. Se on markkinahinta.

    Onhan näitä omanedun tavoittelija omistajia (maajussit) pörssissä nähty. Esim. HKscan, Eipä taida oikeat sijoittajat enää kiinnostusta nähdä. Eikä mahda kovin runsasta lisäarvoa tälle maajussiporukallekaan tulla.

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 348)