Keskustelut Metsänomistus Metsä-group osuussijoitukset

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 348)
  • Metsä-group osuussijoitukset

    mielipiteitä kaivataan lähinnä metsä-groupin a-lisäosuuksista tuntuisi aika hyvä korko olevan ja vielä kevyt verotus ja pääoma bonus onko liian helppoa ollakseen totta 100000 sijoituksella tekisi 5 vuodessa noin 25000 + 5500 pääoma bonus ?

  • jees h-valta

    Minulla taas on jotenkin sellainen kutina että tämän vuoden loppupuoleen voisi joku metsäpalsta tulla lähiselkosilta sopivasti myyntiin ja ostohalujakin vielä on.

    Tolopainen Tolopainen

    Kurjen pääomabonus on n.  6% kauppojen bruttosummasta eli 3,7k€ plus korot. Eli kerta kauppa viisi vuotta sitten A osuuksiin antaa paremman tuoton. Näinsevainmenee.

    Pilke silmässä Pilke silmässä

    Jos Pihkatappi tekee loppuvuodesta nuo sadantonnin kauppansa ja saa ennakkoa 40%, joka tilitetään ja sijoitettaan A-lisäosuuksiin ennen vuoden vaihtumista, niin kirjautuu nämä silloin ansaintajaksolle. Jos pihkatapilla on vielä runsaasti sijoitettuna euroja metsäliiton osuksiin aikaisemmilta vuosilta, joista hän on ansaintajakson keväällä saamansa ylijäämän palautuksen (osuuspääoman korko) sijoittanut A-lisäosuuksiin niin myös tästä on kertynyt ansaintajaksolle pääomabonus oikeutta.

    Kun moto hakkaamaan puut tammikuussa ja tilityksen saa noin kuukauden päästä hakkuun päättymisestä voi hän silloin käyttää tuon ansaintajaksolla muodostuneen pääomabonusoikeuden.

    Ennakkoverot tietysti lähtee noista tilityksistä ensin päältä pois. Lisäksi varsinainen osuuspääoma pitää olla maksettu ennen, kuin voi sijoittaa puukaupparahoja A-lisäosuuksiin.

    Elikkä voi sitä harvaan isoja kauppoja tekeväkin hyödyntää tätä mahdollisuutta.

    Tolopainen Tolopainen

    Keskimääräiset puukaupat ovat kuitenkin aika pieniä, kun metsätilatkin ovat pieniä ja puukaupat menee kuitenkin pienissä erissä, kun vuosittain myy sen 125 kiintoa hankinnalla ja jonkin päätehakkuun, ei tarvitse kauppoja pilkkoa bonusten takia. Kaksi puukauppaa vuodessa  on aivan maksimi nykyiselle osto organisaatiolle, jos enempi meinaa myydä pitäisi myydä useammalle yhtiölle. Kun on siirrytty sähköiseen kauppaan, se on paljon hitaampaa kuin paperilla tehty. Viiveajat käsittelyssä on niin pitkiä. Ennen kun ostomies tuli käymään sen kanssa pystyi tekemään puukaupan, nykyisin ei puhettakaan.

    Puuki

    Tuo bonushimmeli on tehty siten, että lopulta 5 vuoden päästä se saatu 15 % lisäraha tuottaa korkeintaan n.1,2 % enemmän , kuin jos koko puumäärästä tekisi kaupan jo 1. vuonna. Siis sitouttaminen tarkoittaa , että puuta pitää myydä  pienempiä eriä eri vuosina. Max. määrä lisäbonukseen 2-3 vuosina on se 1. vuonna myydyn puumäärän nettotulo (ja siihen saa 15 % lisää) .  Ei niin hyvä kuin äkkiä luulisi mutta ei huonokaan. Tuottoa saattaa heikentää vielä tosin se pienempien erien heikompi mottihinta.

    Berza

    Tässä  yksinkertainen malli kuvitteellisesta tilanteesta

    2019            puunmyyntitulot a osuuksiin          10000 e

    2020-21     puunmyyntiä a osuuksiin yhteensä 8500 e

    2022-23    nämä summat nostamatta, jolloin mg maksaa tämän 15                           %,eli 1500 e

    2024          voi nostaa pois 20000+  korot, jos nostaa aiemmin menettää                           tämän 1500 e

     

    Vuosina 2021 -22 näkyy tämä 1500 e merkintäoikeutena

    Tämä jatkuu janan lailla , edellytyksenä että 2020-21 on myyntiä vuotta kohden enmmän kuin 8500, jonka ylityksestä lasketaan taas uusi merkintäoikeus.

     

    Tolopainen Tolopainen

    Puuki ei sitä pääomabonusta lasketa niin, että netto plus 15% , vaan tuo 15% sisältyy nettoon. Eli pääomabonusoikeus on nettomyynti miinus 15%. Yhtiöt ei yleensä lahjoita rahaa kovin avokätisesti.

    Puuki

    Niinpä se taitaa olla : Siis 2-3 vuonna saa ostaa lisäosuuksia vain 85% 1. vuoden myyntien nettoarvosta ja 15 % tulee lisää. Heikentää vähän entisestään verrattuna siihen 1. vaihtoehtoon nähden. Käytännössä voi olla joskus jopa  heikompi diili kuin myydä enemmän 1. vuonna.

    pihkatappi pihkatappi

    Tuntuu olevan simppeli jokapojan ymmärtää miten paljon himmeli tuottaa lisäetua.. ?

    Tolopaisen tyyliin, hankintakaupat kun sijoittaa kokonaan lisäosuuksiin ja tekee sen joka vuosi, niin jotain extraa tulee ja laskenta jääköön tietokoneelle. Olen sitä mieltä että kannattaa sijoittaa tähän ja olen sijoittanut alusta asti. Se että joku pitää tällaista himmeliä firman rahoittamiseksi erinomaisena ei minulle avaudu. Isojen kauppojen teko pitäisi palkita yhtähyvin tai paremmin kuin jatkuvat pienet kaupat.

    Tolopainen Tolopainen

    Tämä pääomabonus on vain yksi useista boonuseduista, myyntimäärille on omat bonukset ja lisäksi edulliset metsänuudistamispalvelut. Jopa istutusputkia voi lainata, enää ei MHY:n palveluja tarvitse mihinkään. Lisäksi verkossa olevat metsäsuunnitelmat ja jatkuava chat asiakaspalvelu.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 348)