Keskustelut Metsänomistus Metsä-group osuussijoitukset

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 348)
  • Metsä-group osuussijoitukset

    mielipiteitä kaivataan lähinnä metsä-groupin a-lisäosuuksista tuntuisi aika hyvä korko olevan ja vielä kevyt verotus ja pääoma bonus onko liian helppoa ollakseen totta 100000 sijoituksella tekisi 5 vuodessa noin 25000 + 5500 pääoma bonus ?

  • pihkatappi pihkatappi

    Metsägroup on rakentanut puunoston niin, että kuitupuun tilastohinta ei ainakaan heidän toimillaan nouse. Hankintasopimuksessa hinta vaikka 30 euroa ja loppumaksussa lisineen 36 euroa ja tuohon päälle a-lisäosuuden käyttömahdollisuus. Eli jos puukauppatilaston keskihinta on 32 euroa, niin kaikki varmaan ovat tyytyväisiä Metsägroupin kanssa tehtyyn kauppaan. Ainut on se että tilastohintaan tällainen hankintakauppa ei muutosta tee. Pystykaupassa edut ovat prosentuaalisesti samat tai joskus jopa paremmat,mutta tietysti hankintakaupassa nuo lisät euroina ovat huomattavat motille ja kannustavat tähän kauppamuotoon, teko ja kuljetus ei onnistu prosenttikaupalla.

    Pilke silmässä Pilke silmässä

    Pikkutukin kanssa samaa mieltä, nyt menee monella puurot ja vellit sekaisin.

    Elikkä bonus muodostuu Metsä Groupille neljän edellisen vuoden aikana myydyn puumäärän ja asiakassuhteen mukaan. Puukaupalle maksetaan lisähintaa, joka on maksimissaan 1,4 euroa. Tämä bonus maksetaan erilliselle tilille, josta voi kuitata firmalle esim. taimista, hoitotöistä, ym. tulleita kuluja tai tulouttaa se seuraavan puukaupan yhteydessä.

    Toinen eri järjestelmänsä on pääomabonus, jolla voi sijoittaa A-lisäosuuksia edullisemmin. Tämän ketjun sivulla 2 jotain tästä jo kirjoitin.

     

    Tolopainen Tolopainen

    Tämä ketju käsittelee tuota pääomabonusta eikä puukaupan bonusta.

    Berza

    Kyllä pääomabonuksen todellinen korko on tuo 7,5 %, jos tämä järjestelmä jatkuu. Ensimmäisen viiden vuoden jakson korko on tietysti hiven pienempi, kolmen vuoden ”inflaatio vaikutuksen” vuoksi. Tuo 7,5 % on vakio, jos myyntitulot ovat jokavuosi samat, muutoin se prosentti  ”elää”

     

    Pilke silmässä Pilke silmässä

    Tolopainen:”Ne kertvät puukaupoista ja sen jälkeen on kaksi vuotta aikaa käyttää tuo bonusoikeus.”

    Ei ne kerry puukaupoista vaan puukaupoista A- lisäosuuksiin sijoitetuista euroista, sekä ylijäämän palautuksesta (osuuspääomankorko), jonka sijoittaa A-lisäosuuksiin.

    Puuki

    Ostohinnat vähän huonommat kuin muilla isoilla ostajilla ja sitten bonukset ja korko päälle, niin tasoittuu tilanne ellei myyjällä ole puukaupparahoille parempaa osoitetta.  Bonuksia voi käyttää metsänhoitotöihin, joiden hinnoittelussa on mitä ilmeisemmin otettu huomioon bonuksen takasin saaminen yhtiölle. Tai voihan ne ollakin suunnilleen samat hinnat on muillakin mh.töitä markkinoivilla, kun en ole jokaisen firman taksoja kysellyt. Suunnilleen 100 € /ha saa vaivan- palkkaa, jos hommaa maanmuokkauksen suoraaan kaivinkoneyrittäjältä , jos se vain on mahdollista.

    Tolopainen Tolopainen

    Pilke silmässä alkaa sai varrella. Osuuspääoman korko kartuttaa bonus oikeudellista A osuutta, muuta rahat bonus oikeuden maksuun vaatii puukauppa rahoja eli rahat tulevat puukaupoista, joita voi sijoittaa. Muut bonus etuudet eivät kuulu tähän ketjuun prkl.

    Pilke silmässä Pilke silmässä

    Moni niitä on tässä ketjussa sekoittanut keskenään.

    Ei ole saivartelua, jos kerrot väärää tietoa ja se oikaistaan.

    Tolopainen Tolopainen

    Itse kerrot väärää tietoa, ei se niin mene tuo pääomabonusten käyttö kuten väität, ne voi käyttää jo seuraavana vuotena puukauppatuloista ja aloittaa samalla uuden kertymäjakson. Kaksi vuotta on  maksimi aika, joka on käytettävissä pääomabonusten käyttämiseksi per jakso.

    Pilke silmässä Pilke silmässä

    Sekoitat nyt tuon puukaupasta saatavaan bonuksen ja pääomabonuksen. Kerroin kyllä että kaksi eri järjestelmää.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 348)