Keskustelut Puukauppa Metsä Group on päättänyt rakentaa uuden biotuotetehtaan Kemiin

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 234)
  • Kurki

    Kemijärven nykyinen tilanne.

    Vatanen sanoo, että ensi kesänä maansiirtotyöt käyntiin.

    Vatanen uskoo miljardin löytyvän Suomen ja Euroopan sijoittajilta.

    Sellu ja sellujalostamot ja biojalosteet ovat olleet metsäteollisuuden parhaiten kannattavinta liiketoimintaa, joten me uskotaan että rahoitus saadaan, sanoo Vatanen.

    https://yle.fi/uutiset/3-11771090

    Rane

    Jos vertaa Metsägroupin toimintaan niin Kemijärven hanke on jäänyt heilumaan lähtötelineisiin ja laukausta ei kuulu.Kun ruvetaan kranttuilemaan rahan kanssa niin vaikeaa on.

    Metsäkupsa

    Uskoa tosiaan Kemijärven hanke tarvitsee. Eikös sen aikaisemmin pitänyt marraskuussa olla aluillaan, katsotaan mitä syksyyn mennessä tapahtuu.

     

    Puuki

    Paltamon hankekin on olemassa vielä.   Mutta kun löytyi se harvinainen heinä sieltä, niin hidastuuhan se niin ison asian takia toki suurempikin rakennushanke.

    Kuitupuutahan riittää pohjoisessa  hyvin kasvavien keski-ikäisten kasvatusmetsien runsaan määrän ja vuosikymmeniä jatkuneiden hakkuusäästöjen kertymisen takia .  Eikä metsien tila eikä  hiilitasekaan niiden harvennusrästien hakkuista heikkene vaan päin vastoin paranee.

    Mo:n kannalta metsänkasvatuksen kannattavuutta voi arvioida monelta eri kantilta.  Pääsääntöisesti ei kannata enää kasvattaa halpaa kuitupuuta suurilla kustannuksilla. Tukkipuun kasvatukseen sen sijaan kannattaa usein satsata enemmän mm. käyttämällä jalostettuja siemeniä/taimia  ja muutenkin suosimalla hoidossa tukkipuun kasvatusta taimikon perustamisesta ja -hoidosta lähtien eikä pienilpm:sen puun kasvatusta kuten yl . tietysti tehdäänkin muualla paitsi sellufirmojen omissa metsissä.

    Panu

    Mänty täytynee silti kasvattaa tiheässä taimikossa paitsi ehkä karuimmilla mailla. Jalostus ei käsittääkseni ole vielä kyennyt mäntyjen taipumusta paksuoksaisuuteen kovin paljon suitsimaan.

    Puuki

    Taimikon tiheys pitää olla kasvupaikalle varsinkin männikössä eh:ikään asti sopiva , että ei tule ”hierrin- tai risukarhipuita” liiaksi.  Mutta siinä on eroja miten saadaan sopiva koko/määrä ja mitä puulajia on ne alaoksia karsivat apupuut  taimikossa.. Ja mikä on optimaalinen taim. tiheys th:n jälkeen.

    A.Jalkanen

    Kyllä mänty pitää kasvattaa edelleen tiheänä, jotta tukkien sisälle jäävät oksat eivät ole liian paksuja.

    Kemijärven raaka-ainepohja riittänee jos rahoitus järjestyy. Osaisiko joku kertoa miksi tuokin hanke kuten Kuopionkin yritelmä on jälleen järven rannassa? Eikö kylmä vesi liiku putkessa (kulkee esim. Päijänteestä Vantaalle) ja jätevesi taasen voitaisiin purkaa puhdistamosta johonkin suolle tai metsään jossa sen sisältämät ravinteet tulisivat käyttöön kasvavien puiden ravinnoksi?

    Timppa

    Perko oli tuolla edellä huolissaan paperimiesten palkoista.  Ovat ihan itse pitäneet huolen, että koko ammattikunta katoaa.  Keinoäly ja 5G-verkot johtavat siihen, että jonkun konsernin tehtaiden valvonta keskitetään muutamaan tarvittaessa toisiaan korvaavaan paikkaan, jotka voivat fyysisesti sijaita missä vaan.

    Katkenneen paperilinjan käynnistämiseenkin kehitetään robotti, jota voidaan sieltä valvomosta operoida.  Puutavaran purkamisen hoitavat robotit.  Samoin valmiin tavaran lastauksen.  Systeemi tietää töitä konefirmoille ja it-alan suunnittelijoille, joita onneksi Suomessa on.

    Metsurin ja motokuskin hommia ei voi niin helåposti automatisoida.

    Luulenpa, että Kemin uusiin koneisiin tulee sellaisia etäkäyttömahdollisuuksia, joita ei kaikille ainakaan alussa kerrota.

    Haba

    ”Osaisiko joku kertoa miksi tuokin hanke kuten Kuopionkin yritelmä on jälleen järven rannassa?”

    Puiden kuljetus uittamalla helpottuu huomattavasti kun on vettä ympärillä.

    Timppa

    Ei taida Änekoskelle tulla yhtään kalikkaa uittamalla.  Vain Saimaalla harjoitertaan uittoa.

    Jos ajattelee muuttuvaa maailmaa, niin metsäteollisuuden päätös irtautua keskitetyistä palkka sopimuksista on luonnollinen kehitys.  Jonkun kaverin palkkaa ei tarvitse pudottaa, mutta teho voidaan moninkertaistaa ja siis tarvittaessa korvata työ jossain muualla etätyönä, jolloin lakkoiluhalut pienevät merkittävästi.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 234)